Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 July 2013

Hahaha... Jangan Marah Aaa....

Bhai/DeeDee sekalian .... Hahahaha.... lu orang jangan marah aaa...  sebab penduduk ader 28 juta kat Malaysia nih... tapi anggota PDRM yang terlibat dalam pencegahan jenayah cuma sekitar 16 ribu orang jer.... iaitu pada nisbah seorang anggota pencegahan jenayah untuk 1750 orang penduduk.....

Hahaha... 1: 1750 nisbah dier bhai..

Jadi tak heran la jenayah kat Malaysia agak susah nak dikawal.... sebab  lu bayangkan la.... macam mana nak handle .....  terlalu besar jurang nisbah anggota PDRM yang terlibat dalam pencegahan jenayah berbanding dengan penduduk Malaysia...

Kalu kiter amik nisbah keseluruhan anggota PDRM... iaitu seramai 112583 orang tue.... baru la nisbah dier agak relevan skit...  iaitu... 1:249 .... Cuba lu tengok... yang mana satu paling relevan.... 1:1750 atau 1:249 ....... hahahaha....

So... kemana pegi lagi anggota PDRM yang lain tue...  hahaha...... jawapannyer ader dibawah nih..

"Mohad: Tidak, kamu tidak boleh bandingkan PDRM dengan negara lain. Kami separa tentera, kami inteligen, kami segala-galanya. Semuanya dalam tangan polis." - SUMBER

PDRM adalah "para military" ???? Hahaha .... Opps.... gua tak mo nak kaitkan dengan PPH @ PGA terutamanya VAT69 yang memang "para military specialist" .... Hahaha....

Cuma aper yang gua nak citer... 65% daripada sumber anggota PDRM yang ader memang dikerahkan untuk urusan yang bukan berkaitan dengan jenayah.... tetapi berkaitan dengan politik... Ini realiti bhai... realiti yang tidak boleh disangkal.... Jabatan "E" contohnya banyak digunakan untuk tujuan berkaitan politik...  Dan ini tidak pernah berubah sejak dari sebelum Malaysia mencapai kemerdekaan lagi....

Jadi... aper la nak diharapkan untuk pencegahan jenayah.... agaknyer kiter kena beli ROBOCOP la kot untuk handle semua urusan pencegahan jenayah.... hahahaha ...


P/S: Hahaha... gua dah selamat sampai kat Malaysia.... hehehe.... selamat berposa....

P/P/S : Gua stuju dan sokong EO (Ordinan Darurat).. tapi kena masukkan klausa "perlu diadakan perbicaraan" bagi setiap pertuduhan.... Tak boleh la ader tahanan tanpa bicara... itu tidak adil....

2 comments:

  1. kami segala segalanya betul ke tu

    ReplyDelete
  2. Haha jumlah je pon takleh dedah :)

    patut la orang report polis awal-awal polis dah cakap susah ni pakcik nak dapat balik barang curi ni..

    Polis ni memang jujur.. hahaha.. :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja