Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 July 2013

Sebulan Sahaja Lagi

Bhai/DeeDee ...... gua dikhabarkan bahawa Jambatan Bukit Kuang di Kemaman yang dibina dibawah projek ECER akan dibenarkan penggunaannya sebulan sahaja lagi dari sekarang.... Pihak kontraktor telah diarahkan membuka satu laluan bagi pemandu yang memandu dari arah bandar Chukai menuju ke Kuala Terengganu...

Rekabentuk Senibina Kejuruteraan Lendut
Jadi..... kalu lu orang nak merasa memandu diatas Jambatan yang dibina dengan senibina kejuruteraan lendut.... lu orang gua alu-alukan datang ke sini untuk merasainya Ramadhan ini...... hahaha .....

Jangan lupa ajak kengkawan-kengkawan lu orang... tak kisah la jurutera awam ker.... untuk menikmati senibina unik di Malaysia ini.... iaitu senibina kejuruteraan struktur lendut.... hahahaha... Jangan ketinggalan... sebab Jambatan ini akan dimasukkan dan disenaraikan dalam Malaysia Book Of Records (MBR) sebagai satu-satunya senibina kejuruteraan lendut bagi sebuah jambatan konkrit.

MB Terengganu iaitu Ahmad Said pasti berbangga dengan adanya jambatan paling unik di Malaysia.... hebat....

Gua dengar khabar... PM Najib Razak juga akan hadir merasmikan pembukaan jambatan Bukit Kuang Kemaman ini setelah semuanya siap sepenuhnya dijangkakan pada Disember tahun ini...... Hahahaha... terbaek....

Berkaitan : Baca Sini

Terima kasih bagi yang dah updatekan isu nih dalam FB


9 comments:

  1. pergghhh liuk pintuk... selamat x. risau aku nk lalu.

    ReplyDelete
  2. Bhai Carlos...

    Kalu tanya ngan Harussani... mesti dier akan kata rekabentuk jambatan ini harus.... hahahaha

    ReplyDelete
  3. wehhh mau mabuk laut lalu jambatan nih...hahaha...kena tampal pusat dgn plaster nih...hahahaaa

    ReplyDelete
  4. jambatan dunia tapi jangan lupa dunia ini jambatan ke akhirat sila cari bekal sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  5. najib bini rosmahJuly 4, 2013 at 2:04 AM

    ni jambatan ke jongkang jongket?
    Test drive rosmah dengan bini
    tiga kali ulang alik
    last trip minta rosmah buat
    Gangnam style bersama bini
    di tengah-tengah jambatan...
    pastu kasi upah 2 juta...
    Kalau selamat laki bini tu
    bertahan dan tak runtuh
    kita ulang lagi
    2 minggu sekali selama setahun...
    Kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  6. tak payah naik roller coaster :)

    ReplyDelete
  7. Bhai/DeeDee....

    Patut diorang buat roller coaster la... lagi bagoosh.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja