Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 July 2013

Masak Informer Nih

Bhai/DeeDee .... gua tau.. ramai lu orang sumer tau yang ramai anggota PDRM bahagian siasatan ader menyimpan beberapa orang informer mereka sendiri... biasanyer ... informer nih samer ader bekas penjenayah... ataupon memang masih lagi penjenayah.... Hahaha.... dan ramai ingat informer nih dibayar oleh anggota PDRM dengan gunakan duit kerajaan....

Sebenarnya... semua informer dibayar pakai duit sendiri... jadi kalu lu nak maklumat level high class... lu kena bayar lebih la bhai.... hahaha... Informer nih plak ader beberapa kategori... ader yang level cap ayam.... ader yang dasat...

Ader yang cover kes dadah dan juvana... ader yang cover kes kongsi gelap dan maksiat..... hahaha... macam-macam jenis informer.... hahaha.... Agensi yang gua terlibat pon samer gak... biasa kitorang pun guna informer gak.... hahaha... cuma dalam kes kitorang... kitorang ader bajet khas (walaupun nilainyer ciput gak) untuk bayar informer... Tapi dalam banyak kes.... nak dapat info best... terbaek.... kena keluar duit sendiri lar.... hahaha ....

So... dalam kes kat bawah nih... informer nih sudah kasi pecah lubang.... yang ader anggota PDRM (berpangkat besar) yang terlibat dengan menjual information kepada penjenayah dan kongsi gelap..... jadi.... skrang nih sudah bising dalam PDRM.... yang best tue.... skrang PDRM mau jumpa ini informer dan siasat.... hahaha.... cari nahas betul lar informer nih.... masak camnie..

Gua berani jamin... ini bukan untuk siasat biasa-biasa jer... tapi rasanyer ini mungkin bertujuan untuk memberikan tekanan dan ugutan kepada informer ini dan lain-lain informer... lu kasi pecah lubang anggota PDRM dibayar... lu akan masak... lu akan kena....   Gua harap MyWatch jangan kasi dedah saper itu informer... sebab.. nanti memang masak la informer tue... diorang tak kacau informer tue... tapi diorang akan kacau famili... anak beranak... mak bapak.. kaum keluarga informer tue.... memang masak...

Tolong aaa MyWatch ooi.... please jaga anonymity lu punya informer.... kalu lu tabley nak jaga dier punya anonymity... baik lu jangan gatai-gatai tangan dedahkan itu ini.....

Ader paham ka???


3 comments:

  1. skali hacker hack, dpt maklumat. masak informer tu kena.

    ReplyDelete
  2. sebenarnya manusia memang tidak suka pegang amanah ramai yang suka buat karenah tak kira dari bawah sampai atas ada yang perangai macam tu

    ReplyDelete
  3. ada polis jadi informaer penjenayah ada penjenayah jadiinformaer polis

    ada juga yang double blade jadi informer kedua-duanya hahaha.. dapat pow polis dapat pow penjenayah..

    tapi apappon informaer ni bahaya buat diri sendiri juga kaum keluarga.. biasa la tu kan..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja