Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 July 2013

PANAS :Gambar Terbaek Jambatan Bukit Kuang Kemaman

Bhai/DeeDee ..... hehehe.... sajer gua nak update skit gambar jambatan Bukit Kuang Kemaman bagi kat lu orang tengok.... Hahahaha...

Terbaek pembinaannyer..... sekata dan teratur.... Jangan lupa.. ianya dibuat dibawah ECER ... dan dibina oleh syarikat yang membuat Jambatan Kedua Pulau Pinang yang runtuh RAMP dier baru-baru nih... sampai mengakibatkan kematian....

Jadi... ini gambarnya...


Opps.... sorry... bukan gambar ini.... Ini Rurhtal Bridge di German
Tapi... tapi..... sabar dulu pak... hahaha

Ini gambar lama Jambatan Bukit Kuang Kemaman.... hehehe
Err.... sekejap.... nanti gua apdetkan.... hahahaha ...the real one....

Hahaha,.... ini dier gambar terbaek dari sisi tepi Jambatan Bukit Kuang Kemaman.... yang dibina oleh syarikat Cergas Murni Sdn Bhd.... Hahahahaha.... Terbaek punya kontraktor.... terbaek punya kejuruteraan struktur.... Hahahaha

Sila perbesarkan mata untuk melihat senibina kejuruteraan lendut..... hahaha

Hanya di Malaysia jer dalam dunia nih ader jambatan beralun.... jambatan lendut..... hahahaha.... terbaek RM200++ juta..... hahahaha ... German pon tak boleh lawan..... hahaha ... Hanya di Malaysia jer ader senibina kejuruteraan lendut..... hahaha ... panas sensasi betul lar... hahaha

Agaknyer la kerana diorang kena ikut rekabentuk komputer yang macam cap ayam kat bawah nih kot.... Ini mana punya graphic designer yang buat nih.... Pakai la software CATIA ker...  FORM-Z ker.... Electric Image ker .... hahaha .... atau paling cikai pon AutoCAD ker... hahahaha.....

Kalu nak pakai Nichimen Mirai pon okeh gak... cuma yang software nih sesuai untuk buat modelling manusia jer.... hahahaha


7 comments:

  1. bhai,

    tu dia guna software Trimble SketchUp free version, no wonder 'beralun' output dia. kalau dah projek juta2, beli la yang berlesen full version SketchUp PRO!baru 1k++ je pun.dah la guna free version,lepas tu render langsung tak guna 3D plug-in. haprak punya company!

    yang lagi haprak, kontraktor gi apply juga beralun2! budusss..ke dia takut kalau tak ikut spec cam drawing, nanti kena saman? kahkahkah

    kalau gua jd lu bhai, gua tak lalu ikut jambatan tu. seram!! Only in Malaysia.

    ReplyDelete
  2. Wakaka... kira ok pe? Dari jkkk boleh jadi kontraktor. Tak perlu sekolah tinggi2 pun boleh jadi.

    Jangan jeles bhai... kat negara lain mana ada camni. Only in malaysia...

    ReplyDelete
  3. depa tamau driver pecut kat situ..huhu..kalau pecut confirm melompat dorang..haha..

    aymy8888

    ReplyDelete
  4. Dahsyat..Runtuh dan punah ranah la negara kalau terus dibiarkan, kene sumpahan buruh yang mati dan teraniaya. Duit tak berkat. Mana taknya kita ada terlalu banyak kemalangan maut. Semoga Allah lindungi kita semua dari bala bencana ni.

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee sekalian...

    Lu orang punya komen tabley blah aaa.... hahaha... terbaek....

    ReplyDelete
  6. ko nak kena tembak ka

    ReplyDelete
  7. kenapa sampai jadi beralun macam tu? ni mesti pilih kontraktor kroni...erm

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja