Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 September 2012

Dari Alam Angker

Bhai.... Nih satu lagi lawak.... memang lawak tahap gaban....  Macam dalam citer Space Cop Gaban tue... biler orang jahat nak berlawan ngan Gaban... dier akan suruh anak buat dier "Tarik Gaban ke ruang angkasa Setan" ..... hahahaha

Persatuan Sejarah dan Warisan Melayu Duyung di Melaka khabarnya dah dapat satu gambar potret yang katanya menyamai 99% ngan rupa Hang Tuah.... hahahaha.... Katanya ader sorang ahli bersekutu persatuan tue (Ibrahim Ghaffar) telah dapat menghasilkan potret tersebut hasil daripada beberapa siri pertemuan di alam ghaib dengan Hang Tuah bermula pada 1988 lagie.... hahaha


Bhai... gua nak bagitau lu citer bab dari alam angker nih... hahaha

Dulu biler Ashaari Muhammad (Abuya) bercerita tentang perjumpaan dengan dengan Rasulullah S.A.W ... ramai yang kecoh.. ramai yang kata mustahil... dan pasai benda nih jer ramai yang tuduh Al Arqam sesat.... hahaha.... event orang dari Jabatan Agama Islam pon labelkan Abuya sesat.... hahaha

Tapi biler Ibrahim Ghaffar nih kata dier ader berjumpa dengan Hang Tuah dialam ghaib... ramai plak yang percaya dan sokong... hahaha.... sedangkan sebenarnya maybe jin atau syaitan yang telah menyerupai muka Hang Tuah.... Sebab jin dan syaitan boleh merubah bentuk dan mukanya supaya menjadi sesiapa yang kita nak jumpa...

Cuma Nabi Muhammad S.A.W sahaja yang jin dan syaitan tidak boleh dan tidak mampu untuk menyerupai... Dan jika kita berjumpa dengan Rasulullah dialam nyata atau alam mimpi /ghaib.. maka yang kita jumpa itulah sebenarnya Rasulullah.... wallahuaklam...

Nih bak Ibrahim Ghaffar.... perkh boleh plak jumpa hang tuah dialam angker... hahaha
Besar punya mengarut nih,,,,, hahaha

4 comments:

  1. Salam Bro..diorg nie saja je nak buat havoc..hang tuah nie nth wujud ke idak laa...hehe..bro tlg listkan www.kakisembang.com dalam list..hehe terima kaseh

    ReplyDelete
  2. kalau ikut pada gambo potrait tu gua sangsi kalau benar hang tuah ni wujud, dia ni seorang melayu....hahaha...gua rasa dia ni mamak la.....

    ReplyDelete
  3. hang tuah muka macam mamak...betuk ke ni.
    Lawak of the week.

    ReplyDelete
  4. Bhai Kaki Sembang...

    Hahaha.. tue la pasai... ntah ujud ntahkan tidak... listing sudeyy dibuat...

    Bhai BunBinBan...

    Geng Mamak???? hahahaha... abis la ilang kena rompak...

    Bhai/DeeDee Anonymous...

    Hahaha... diorang kata betui.. dah jumpa banyak kali kat alam ghaib... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja