Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 September 2012

Senarai Calon Pilihanraya

Bhai... nih gua nak senaraikan aper yang perlu ader pada calon pilihanraya umum ke 13 (PRU13) yang akan datang .... ini kriteria gua... lu orang nak bersetuju pon boleh... nak bangkang pon boleh... cuma jangan bangang sudah la... hahaha ... ini senarai calon pilihanraya pilihan gua...
  1. Sahsiah, akhlak dan adab kelaku mesti mantop
  2. Bukan jenis mencaci mencerca pihak lawan
  3. Berhujah guna fakta
  4. Boleh bersentimenkan agama, tapi "walk the talk" lar..
  5. Manis muka... jangan sombong walaupun kepada musuh atau sesiapa
  6. Cukup solat 5 waktu (kalu Islam) la..
  7. Berperangai seperti orang beragama (bagi yang bukan beragama Islam)
  8. Turun padang setiap masa... bukan hanya nak pilihanraya atau memancing undi
  9. Mudah didekati, mudah membantu rakyat
  10. Tidak rasuah, bodek mahupun mengamalkan kronisma
  11. Tidak melabelkan orang lain dengan apa-apa label
  12. Tegas, Adil dan Konsisten
Kalu gua ader point lagi akan datang... gua akan listkan lagie... hahahaha

4 comments:

  1. Bhai RojakPasembor...

    Hahaha... bagoosh.. lu kalu ader point nak tambah... tambah jer la.... hahaha

    ReplyDelete
  2. Gua pasti senarai di atas itu akan di gunakan sebagai guide oleh parti umno cuma 'berlawanan' dgn point2 di atas..hahaha...termasuk gak segelintir calon dr PR....

    ReplyDelete
  3. Bhai BunBinBan...

    Yang gua stress-out kan tue memang di pihak UMNO/BN .... bukan ker calon dari Geng Rusila baik-baik belaka... hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja