Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 September 2012

KBS Double Standard

Bhai.... Nih gua cukup menyampah biler dapat tau pasai benda nih.... ader ker patut Kementerian Belia dan Sukan (KBS) bertindak tidak mau nak bagi atlit paralimpik yang berjaya dapat pingat satu imbuhan pencen seumur hidup sepertimana yang diberikan kepada atlit olimpik...

Aper nih... double standard.... gua ingatkan status OKU patutnyer boleh bagi lebih banyak kemudahan kepada diorang.... aper salahnyer kalu nak kasi pencen seumur hidup kepada atlit OKU yang berjaya.... bukannyer rugi pon....

Ini tidak... atlit yang sihat walafiat boleh plak dapat pencen seumur hidup ... walhal diorang tue cukup sempurna dan boleh bekerja dengan mudah untuk mencari rezeki... tapi atlit OKU yang dah susah tue disusahkan lagi masa depan dier...  takmo dibagi pencen seumur hidup....

Aper daaa... bengong betul lar... buat double stendet...

Kalu Ahmad Shabery Cheek (Menteri Belia dan Sukan) tue masuk bertanding kat temasya paralimpik pon belum tentu dier boleh dapat pingat mender.... ingat senang ker nak menang pingat..... bodo betul lar... Ini macam ker Menteri Belia dan Sukan... ini macam ker nak jadi MB Terengganu... siot jer la....

2 comments:

  1. gua dah lama perati isu nih...jelas double standard. Menang pingat pun belum tentu jadi front page ni kan plak nak bagi pencen. Pastu mungkin hukum bagi atlit OKU ni kalau tanding dlm bulan puasa...hukumnya wajib puasa....hahaha...

    ReplyDelete
  2. Bhai BunBinBan...

    Ini dah bukan double stendet... tapi.. dah triple stendet dah.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja