Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 September 2012

Berita Terkini: Shabery Cheek Bakal MB Terengganu?

Bhai.... gua dengar ader ura-ura pihak tertentu dalam UMNO yang mahukan Ahmad Shabery Cheek menggalas tugas sebagai MB Terengganu selepas PRU13 jika UMNO masih mengekalkan kuasa di Terengganu. Maklumat nih gua dapat hasil dari lepak-lepak santai bersama beberapa orang kuat UMNO diperingkat persekutuan baru-baru nih...

Dari aper yang gua dipahamkan... Ahmad Said akan dicalonkan dikerusi DUN dan Parlimen serentak... dan jika menang di kerusi Parlimen... Ahmad Said akan diberi satu jawatan Timbalan Menteri di peringkat Persekutuan... Khabarnya cadangan ini telah dipersetujui oleh beberapa pihak termasuklah Muhyiddin Yassin...

Idris Jusoh pula akan dicalonkan hanya di kerusi Parlimen pada PRU13 kali nih... dan Ahmad Sharbery Cheek pula akan dicalonkan di dua kerusi ... iaitu DUN dan Parlimen...

Mengikut percaturan yang telah disepakati... ADUN Chukai iaitu Muhammad bin Awang Tera tidak akan dicalonkan lagi di kerusi DUN tersebut dan akan diganti dengan muka baru... manakala bagi kerusi DUN Kemasik.... Ir Rosli Othman pula khabarnya tidak akan dicalonkan lagi... dan akan diganti dengan seorang yang bernama Kamaruddin (gua tak berapa nak ingat nama dier la... dan siapa dier.. gua cuma ader gambar dier jer)

Aper pon... mengikut sumber-sumber yang sama juga....  Pengarah PAS DUN Chukai (Hanafiah) dikhabarkan akan dicalonkan oleh PAS bagi kerusi DUN Chukai....  aper-aper pon... kita tunggu dan lihat.... bagaimana kesudahannya...


4 comments:

  1. Banyak gambar ketua wanita umno di tampal merata tempat mungkin dia calun untuk Cun Chukai ..

    Ha Ha ha

    ReplyDelete
  2. Bhai Hashim...

    Cikgu Rohani Ketua Wanita UMNO tue memang tengah berkempen la nih... skrang dier memamg tengah himpit kuat Ahmad Shabery Cheek ... mana la tau akan dicalonkan di DUN Chukai..

    Tapi .. kalu ikut maklumat yang gua ader.... nampak macam dier yang akan ganti tempat Muhammad Awang Tera tue..

    ReplyDelete
  3. latest info gua kutip tadi
    Md Nizam (ex Dun Air Putih) pun tengah ushaa MB untuk Dun Chukai

    Naper lah Bhai punya Captcha not user friendly

    ReplyDelete
  4. Bhai Hashim...

    Md Nizam.... pergh... dier pon nak tumpang skaki... hahaha... cayalah...

    Okeh.. Captcha sudah gua offkan... hahaha.. sori maniam aaa...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja