Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 September 2012

Kenapa Perlu Digari?

Bhai... gua cukup tak paham lar.... kenapa dalam kes Akta Hasutan ... iaitu Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948 ... kenapa suspek perlu digari?


Bukannyer suspek melakukan satu jenayah besar... jenayah kekerasan...  dan bukannyer kes tersebut dibawah Kanun Keseksaan.... jadi... aper rasionalnyer suspek perlu digari... Kalu kes bunuh ker... rogol ker... liwat ker... atau menipu... rasuah ker... dan yang seangkatan dengannyer logik lar kena gari... ini kes dibawah Akta Hasutan...

Kalu kes EO ker.. ISA ker...OSA ker tue kira masih lagi logik.... tapi Sedition Act nih memang gua tak paham lar.... aper rasionalnya gari tangan suspek...

Mmmmm.... tolong saper bagi pencerahan skit... oh yer... geng-geng PDRM yang dok selalu pantau blog gua nih... tolong aaa ... tolong bagi pencerahan.... hahaha... gua tau yang lu orang memang pantau blog gua... hahaha... cari masa jer nak kenakan gua... cari masa jer nak kenalpasti gua.... hahaha...

Sori aaa... gua lupa nak mintak member-member gua yang kat E1 dan E3 tue kasi pencerahan isu gari nih.... diorang sumer outstation... susah nak contact.. lagipon diorang dalam operasi la nih...

2 comments:

  1. depa gari takut dia lari kot haha

    ReplyDelete
  2. Gua ingat polis kita sentiasa "Mesra Rakyat" tapi layan orang (yang salah pun kecik saja) macam sampah macam penjenayah besar yang songlap duit orang juta-2 RM.. no good la.

    Mungkin dia orang kehabisan 'shoe laces' atau cable ties, kut...atau, polis takut dia (OKT) terus capai 1 laptop atau handphone untuk menaip sesuatu dalam laman tweeter, FB, & all..terus 'menghasut' rakyat.

    Ho ho ho... negara selamat, aman & sejahtera?? kuang 3x

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja