Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 September 2012

Menang Free?

Bhai... Lu ingat aaa.. Senang-senang ker BN nak kasi PR menang free pada PRU13 nih.... Hahaha... Jangan mimpi la bhai...

Dalam keadaan BN nampak lemah la nih... Tue bukan bermakna PR akan menang mudah... BN ader macam-macam planning dier.. Tambah pulak banyak agensi Kerajaan Persekutuan telah, sedang dan akan dipergunakan secukupnya setiap kali pilihanraya...

Itu belum masuk lagi puak-puak yang sekarang nih sedang bercengkerama dalam gelap dengan UMNO/BN nih...

Semuanya sedang digula-gulakan dengan isu Ketuanan Melayu, Ketuanan Islam dan jugak jawatan dalam kabinet... Ader yang ditawarkan jadi Menteri.... Timbalan Menteri... Malah ader yang ditawarkan jadi Menteri Besar...

Bagi yang jenis tamak haloba daki dunia nih.. Mula lar cari mana-mana ayat dan hadith untuk menjustifikasikan tindakan diorang nanti... Hahaha ... Gua tak terkejut kalu berbakul-bakul ayat Al Quran dan Hadith digunakan oleh puak-puak nih...

Aper lu ingat orang yang nampak alim ulama nih tak terliur ker dengan semua daki dunia... Hahaha... Kalu diorang nih zuhud... Diorang tak mintak la lot balak ker mender ker...

Tapi pasai lot balak dan lot tanah... Puak yang "kununnya" zuhud nih pon boleh tercabut serban dan tertanggal jubah la bhai...

Gua tau mesti lu orang kata gua nih anti alim ulama... Hahaha... Tapi gua nak bagitau lu orang... Gua memang anti dengan puak alim ulama nih yang jenisnya berselindung dibalik topeng agama... Berselindung dibalik ayat Al Quran dan Hadith...

Celakalah jenis-jenis manusia macam nih.....

4 comments:

  1. Salam semua...

    Masih ada yang free ke??? nasib la nak bernafas masih free...

    ReplyDelete
  2. Ehem ...ehem...banyak cerita berlegar sekarang ini. Takut nya hal hal dalam gelap ni.... hari tu dah buat sekali siap nak saman tapi akhirnya terbongkar jua... Yang sekarang tak tau lah ye.. dalam gelap...huh takutnya dalam gelap ni.

    ReplyDelete
  3. Bhai Alias Bin Hasan...

    Hehehe.... ader kot yang free... hahaha... tapi kena tengok halal ker idak... hahaha

    Bhai Ahmad...

    Gua pon takut.... Hantu Mak Limah pon lepak dalam gelap gak.... hahaha

    ReplyDelete
  4. ayat power " boleh tercabut serban...."masakan tak rercabut kalau di depan mata ada Riban riban RM. Atau pun Sang Dewata mnau kawan dgn kita.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja