Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 September 2012

Demonstrasi Jalanan Bukan Budaya Kita

Err.... rasanyer Najib jugak dulu kater jangan buat demonstrasi jalanan... itu sumer bukan budaya kita...... abis tue... camana plak Najib Razak boleh citer macam nih plak... amender la... flip-flop betul lar...  ntah aper-aper... kartun betul lar...

"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyeru orang ramai agar menyokong usaha Pemuda Umno yang akan mengadakan perhimpunan aman esok bagi mengecam filem Innocence of Muslims dan karikatur yang menghina Nabi Muhammad SAW." - sumber

Nih aper citer nih.... kejap cakap demonstrasi jalanan hanya akan menimbulkan huru hara... kesusahan kepada semua orang.... err.. pelik aaa... Mana itu Jamal Ikan Bakar Sekinchan.... takmo buat bantahan ker... pasai ini semua menggugat peniaga kecil dan penjaja dalam KL...

Hahaha.... lawak aaa...

Gua cukup berharap agar PDRM dapat menyediakan beberapa trak water cannon berisi air berkimia... dan juga gas pemedih mata (tear gas) ... sebab perhimpunan nih salah... takder permit... DBKL takmo larang dan tahan ker??? Hahahaha ... kayu...

1 comment:

  1. Salam semua...

    Maaf, ini time kalu, ini jamal ikan hangus tengah peluk bantal busuk & bersedih, siap buat minta maaf dan rayuan jangan boikot (Aku dengar boleh percaya tu tak le).. so may be dia tak joint.

    Apa beza demo org2 Bab? Nfc dengan PR??

    org2 Bab? Nfc ni paling best apabila berdemo. sekali je mandi air FRU (kalau tak silap aku la). yang lain2 tu siap ada dayang2 pikul compressor & blower air con berserta canopy bergerak memayungi ketika berdemo. siap bond tolong cover line. apa lagi??? permit??? silap2 yang keluarkan mai opis serah permit. lepas tu ada refreshment pulak tu (yang atas je la, bawah2 tu p mampus la).

    Org PR.... sendiri mau ingat la... last time, ade orang tu sampai tak cukup tanah belari. rabuan pit pun kalah..

    Bab ni depa ye2 la nak bising, bab apa yang Nabi Mohd saw suruh buat "do-no" je...

    so seperti yang dan dinyatakan dalam entry lepas...semua keje manusia ni ada sebab & kite kene TNO (Trust No One).

    Bercinta aku nak tengok najib turun padang macam kat TPCA dulu.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja