Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 September 2012

Hack In The Box (HITB 2012)

Bhai.... lu orang tau dak event nih... event yang dah 10 tahun dianjurkan kat dalam Malaysia... event yang menarik minat ramai pakar komputer, hackers, security expert dan segala macam mak nenek orang yang akan hadir... hahaha.... tapi biasanyer yang terlibat aderlah dikalangan white hat hackers jer... grey hat dan black hat biasa takmo nak join....event Hack In The Box atau lebih dikenali sebagai HITB.

Ader member gua tanya ... gua pegi ker tidak tahun nih punya event.... hahahaha... gua jawab... mmmm ... maybe tak pegi kot.... atau kalu gua pegi lar... maybe gua akan guna nama ID lain.... hehehe....

HITB 2002 yang pertama dulu gua ader pegi... best gak... masa tue benda security nih belum common kat Malaysia... tak ramai yang terlibat... grey hat dan black hat hackers semua datang... tapi menyamar jadi white hat hackers.... hahaha.... macam la gua tak tau..... hahaha la nih dah HITB 2012 ...

First event yang gua pegi aderlah DEFCON dulu ... memang best...International standard... ramai otai security yang datang... geng-geng satu batch ngan gua amik CISSP pada tahun 1997 pon ramai yang hadir.... masa tue geng CISSP dari Malaysia ader beberapa kerat jer... boleh kira dengan jari...

Skrang nih bebudak berhinggus pon dah dapat CISSP... mudah sangat kot... depa jenis stadi untuk exam dier jer... tapi in reality.. out... kerja out... macam mana nak defend sistem keselamatan komputer kalu jenis hafal jer... hahaha....  Oh yer... masa gua ami CISSP tue... bos  MYCERT dan NISER sebelum bertukar jadi CyberSecurity kat Malaysia tue (si Husin Jazri) pon tak amik exam tue lagi....  Gua batch pertama CISSP.... hahaha...

So.. event 8 - 10 Oktober nih nak pegi ker idak aaa.... hahaha.... kalu pegi nak guna ID yang mana satu aaa..... hahaha... banyak bebenor ID gua nih... sampaikan password pon ada yang dah lupa.... hahahaha.... Patut ker gua tak pergi.... aper komen lu orang.... ????

5 comments:

  1. Bhai Azmi APA...

    Nak ikut bole... tapi.. bayar sendiri-sendiri la yuran dier... hahaha....

    ReplyDelete
  2. Uiiiii...

    Bro, kalau lu dah ada CISSP zaman 97' sure lu ni pangkat Pakcik wa ni..

    Wa malas duk lelama 6 jam bikin exam cissp tu, pening wooo tak bleh isap rokok walaupun open book..

    HITB... wa pergi 2002 masa buat kat Mont Kiara tu dan wa menang Anti Virus Trend Micro release license.. kehkehkeh... itu pun cabuta bertuah derr..

    SANS GIAC GCFA <-- ni wa punya.. lama dah dan nak dekat expired dah status nyer..

    ReplyDelete
  3. Salam semua...

    Lu memang hebat C++, Aku paling benci C++, sbb dulu kene belajar pascal, c. lebih haru COBOL pun kene telan, nak habis sem kene tonyoh C++. i hate c++.

    Bila aku keje, kene hadap c++ sbb nak cakap dengan hardware. oh tidakkk... tukar company baru dapat VB & ASP.

    Tapi sekarang, gua campak tepi itu semua... baik aku hadap agriculture... relax bro, untung memang la sikit gila, tapi aku aman, tenteram dan terasa apa itu rezeki dari titk peluh sendiri. macam back to stone age. tapi aku puas. yang penting "LOGIC" masih ingat.

    ReplyDelete
  4. Bhai NoHekNoFun...

    Hahaha... gua muda belia lagie.... hahaha... baru 24 tahun... hahahaha.... Memang lar boring 6 jam.... tapi biasa la tue...

    Bhai Alias Bin Hasan..

    Lu memang tak suka C++ yer... hahaha... gua pon tak suka ngan C++ ... kalu tanya gua aper coding language feveret... gua still ngan Assembler Language... gua guna TASM dan MASM .... Turbo Assembler (TASM) is still the best.. easy to create device driver and easy to create virus.... hahaha

    Gua tak tau la biler nak bersara dari bidang IT nih... dah boring giler gak... cadang nak berenti la... dan jadi siak masjid... tapi sen pulak takder nanti.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja