Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 September 2012

Mesyuarat PIBG Pun Ambil Masa Lebih 3 Jam.

Bhai... lu pernah pergi mesyuarat PIBG ker.... biasanyer bagi sesiapa yang biasa pergi mensyuarat PIBG nih... ianya start mula dalam pukul 8.30 atau pukul 9 pagi... dan paling awal habis pon dalam pukul11.30 ... itupon bergantung... tapi selalunya pukul 1 tengahari baru abis...

Dalam kes skolah bini gua.... mesyuarat PIBG biasanya akan abis ngam-ngam sebelum Zohor... dengan agenda solat Zohor berjamaah kat surat sekolah... Pastu ader skit jamuan makan tengahari kat kantin skolah.... itu stendet biasa skolah bini gua...

Jadi... kalu sekolah punya mesyuarat PIBG start pukul 8.30 pagi.. dan abis sekitar pukul 1.30 ... maka sekurang-kurangnya 5 jam total masa diambil untuk mesyuarat PIBG.... memang lama... standard la... ader ucapan.. ader pembentangan.. ada laporan.. ada audit.. ada mengundi.. ader bantahan.. ada soal jawab,... jadi semua tue mengambil masa yang lama..

Maybe la pasai mesyuarat nih dihadiri oleh para ibubapa dan guru.. dimana ader ibubapa yang tahap akademiknya agak rendah... yang menyebabkan ianya mengambil masa yang lama... tapi... hasilnyer biasanyer bernas... dan padat... lengkap semua sekali.... undi pon clear.... takder yang "saya cadangkan cadangan ditutup"....

Tapi itulah skolah... bagoosh punya mesyuarat....

Cuma yang peliknyer... Sidang DUN Negeri Perak Darul Ridzuan hari nih memalukan... cuma amik masa 3 jam sahaja... bermula pukul 10 dan selesai sebelum pukul 1 tengahari... aper kejadahnyer sidang DUN macam nih... macam takder stendet jer... macam sambil lewa... macam CELAKA....  takkan la nak Sidang yang nak citer pasai handle satu negeri pon amik masa yang singkat... giler aper.... bangang punya Speaker DUN....

Dei Speaker... lu tau ker nak handle Sidang DUN????  siot jer la....

2 comments:

  1. Salam semua...

    Tuan C++, untuk makluman tuan, meke2 yang ade dalam tu sebenornya sembang panjang tapi care sembang nya lain..

    Cakap macam puting beliung, kalah cyclones.

    haha....

    ReplyDelete
  2. Bhai Alias Bin Hasan...

    Hahaha... demer meeting makan karipap kot... pasai tue la cepat solosai... hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja