Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 September 2012

Lidah Biawak?

Bhai.... Lu tak dak maksud peribahasa "Seperti Lidah Biawak" nih?. Realitinya lidah biawak dan segala spesis yang berkaitan dengannya aderlah bercabang... bercabang atas dasar fitrah yang Allah Taala dah buat... Ader asbabnyer... Sebaik-baik ciptaan dari Allah Taala, Tuhan Sekalian Alam...

Artikel yang gua nak tulis nih tidak sama sekali bersifat untuk menghina binatang... sebab setahu gua.. binatang tiada dosa... binatang tidak akan dihumbankan kedalam api neraka jahannam... binatang (walaupun berbisa sekalipun) tetap berzikir, bertasbih dan berdoa kepada Allah Taala dalam format mereka sendiri.. Hanya Allah Taala sahaja yang tahu bagaimana format doa ini....

Aper yang gua nak citerkan aderlah sikap manusia (sebagai sebaik-baik makhluk yang Allah jadikan dimuka bumi ini) yang Allah Taala berikan akal untuk berfikir sebelum melakukan sesuatu tindakan... Namun kerana agenda peribadi dan sebagainya, maka kadang-kadang manusia tidak akan menggunakan akal untuk bersikap rasional... Setiap manusia bukanlah maksum... Hanya Nabi dan Rasul sahaja adalah maksum... selain dari itu tiada yang maksum...

Persoalan yang gua nak citer nih aderlah berkaitan dengan pernyataan....

Walaupun dalam muktamar keputusan sebulat suara telah dipersetujui dan dipersepakati... namun... terdengar beberapa cerita yang berlawanan disuarakan oleh pihak tertentu selepas muktamar selesai... Dalam satu kelompok... mereka akan bercerita perkara A.... tetapi bila berada dalam kelompok B...cerita yang lain pula dibawa... dan ianya sama sekali kontra dengan statement sebelumnya...

Itulah yang berlaku dalam beberapa kali muktamar... kalu yang membuat statement bercanggah nih ahli diperingkat akar umbi... kira standard lar.. tapi yang buat nih aderlah orang besar... pimpinan tue... hahaha... nak buat camana... ahli bawahan kena wala' dan thiqah....

25 Ogos 2012.... Abdul Hadi Awang sendiri mengatakan bahawa isu Nasharuddin Mat Isa akan dibincangkan pada mesyuarat bulanan Majlis Syura Ulama PAS pada 9 September 2012 ... dan semua orang tertunggu akan keputusan mesyuarat ini.... namun.... pada 9 September, Abdul Hadi Awang pula mengatakan bahawa isu Nasharuddin Mat Isa tidak dibawa untuk dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Syura Ulama PAS ....

Aper citer nih... sekejap kata akan dibincangkan... lepas tue citer takder perbincangan....err... macam mana ader statement yang kontradik nih.... macam mana aaa... kenaper nak jadi macam lidah biawak....  Atau statement pada 25 Ogos tue aderlah statement untuk melepaskan diri...

Selepas statement 25 Ogos tempohari... dalam masa dua tiga hari... hampir 80% ahli Majlis Syura Ulama telah mengeluarkan statement mereka secara terbuka yang menyokong tindakan Nasharuddin Mat Isa.. Macam mana perkara ini boleh berlaku.... sebab sepatutnya ianya aderlah satu kesalahan.... malah kalu ikut konsep penghakiman mahkamah.. perkara ini adalah "contempt of court" .... Sebab tdak sepatutnya mana-mana ahli Majlis Syura Ulama yang mengeluarkan kenyataan sebelum sesuatu perbicaraan berlaku...

Tapi yer la... Diorang kan Ulama... banyak baca kitab.. banyak hafal kitab... jadi sebagai ahli bawahan... lu dan gua kena wala' dan thiqah... jangan banyak soal....Terima jer cakap-cakap lidah biawak para pimpinan nih....

Sori bhai... gua berpegang kepada konsep "yang mana betul tetap betul, dan yang mana salah tetap salah" dan gua tak boleh terima benda salah dikatakan betul oleh pimpinan (yang dikatakan Ulama)... sori... tak kisah la siapa pun pimpinan tue... Sebab pimpinan adalah manusia biasa.... tidak maksum... dan gua takkan taat membuta tanpa fakta rasional....

Aper pon.. gua ucapkan tahniah kepada Abdul Hadi Awang kerana mengesahkan aper yang selama ini diragui atas batang diri Abdul Hadi Awang sebelum episod LANGGAR HADI berlaku.... gua dan rakan-rakan lain tahu aper yang sebenarnya belaku..... walaupun banyak ahli peringkat bawahan cap ayam di Rusila tak tahu mender pon.... hahaha... pasai tue la Geng Rusila nih sokong tahap dewa... pasai diorang tak tahu aper yang berlaku .... hahaha...

7 comments:

  1. Bhai..aku kt kemaman skang ni..kena kije kt KBS jap smp khamis..

    Baru nampak hai peng kopitiam..teringat ko cakap geng2 PAS kemaman byk lepak sana...

    Mmg dekat benar tmpt markas pas kemaman tuh..haha

    ReplyDelete
  2. Bhai..aku kt kemaman skang ni..kena kije kt KBS jap smp khamis..

    Baru nampak hai peng kopitiam..teringat ko cakap geng2 PAS kemaman byk lepak sana...

    Mmg dekat benar tmpt markas pas kemaman tuh..haha

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    Plot citer belum selesai yob! Nasha kabornya ceria jer. Dapat bertanding di Terengganu ke?

    ReplyDelete
  4. Biar kan je. PAS kan parti yg mana ahli2nya sudah cukup utk membawa PAS ke persada Pemerintahan. Apa barang undi dr PKR dan DAP. Lu tunggu 2 minggu pas PRU13, depend pada result PRU nnt. Sejarah akan berulang. UMNO akan terus memerintah di samping PAS...? ye la mungkin sekali atau mungkin PAS akan terus jadi pembangkang...hahaha...UMNO tendang, PKR, DAP serik.

    ReplyDelete
  5. Bhai Life4Hire...

    Pergh.. lama tak dengar khabar lu... hahaha.... amacam masih trading lagi ker?? hahaha... Nombor lama gua dah tabley pakai... kalu lu free kiter jumpa... lu mesej jer pukul berapa nak jumpa kat Kemaman nih ... lu mesej kat sini aaaa...

    DeeDee Yong...

    Plot citer memang tak abis lagi... masalahnyer... efek dier bukan kena kat Nasharuddin Mat Isa sorang jer.. tapi abis semua bakal calon PAS nanti... hahaha... undi sure kureng punya... hahahaha

    Bhai BunBinBan...

    Seperti dijangka bhai... ader yang akan melompat punya... pasai terliur jawatan dari UMNO nanti... hahaha

    ReplyDelete
  6. Haha..mantap bro..
    Aku ingatkan ko dh lupa aku dah...
    Alang2 aku kt kemaman nii..leh gak jumpa
    Ko bg no phone ko kt aku kt email la
    Segan aku nk post no phone sini..kalau email lama ko leh pakai lg..aku leh email no phone aku

    Lama dh tak trading bhai...duit xbrp penting..pengalaman tuh penting..haha

    ReplyDelete
  7. Bhai Life4Hire...

    Lu boleh email gua no tepon lu kat cipantapirtenuk (at) gmx .com

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja