Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 September 2012

Interest Pinjaman Perumahan 2%

Bhai... Gua sekadar menyampaikan kehendak kakitangann awam yang mahukan interest (bunga) bagi pinjaman perumahan kakitangan awam dikurangkan dari 4% seperti sekarang ini kepada 2% untuk 10 tahun pertama pinjaman perumahan.

Bagi tahun selebihnya, kadar wajar dikekalkan kepada 4% seperti yang tertera didalam pekeliling perkhidmatan awam.

Dengan cara ini maka kakitangan awam akan dapat memiliki rumah pada harga yang rendah dan seterusnya afa tunai ditangan.

Insentif ini juga selayakknya dirasai juga oleh semua kakitangan kontrak dan sokongan.

Itupon kalu Najib Razak nak menang la dalam PRU13 nih... Hahahaha

4 comments:

  1. Halangan besar pemerintah adalah menguruskan hutang negara yang kini dikhabarkan berada sekitar RM450 bilion bersamaan dengan 53% daripada Kadar Dalam Negara Kasar.

    Dalam situasi begini , jangkaan , pemerintah akan lebih berhati-hati dalam pengagihan wang negara dan tidak sewenang-wenangnya melayan pelbagai tuntutan .

    Pemerintah dijangka akan berbelanja menerusi projek-projek pembangunan besar dan memberi galakan agar pengguna terus berbelanja bagi menggerakkan ekonomi . Untuk itu tidak mustahil dalam belanjawan 2013 bantuan kewangan kepada rakyat serta langkah-langkah meningkatkan pendapatan boleh belanja rakyat diberikan.

    ReplyDelete
  2. Salam semua...

    Saya rasa esok, lagi banyak duit nak dicurah demi nak power...

    Duit boleh dicetak begitu sahaja keran tiada la cagaran setelah president nixon buat perangai.

    Dengar cerita dari kedai kopi, BN sibuk2 pasal dana asing, padahal dia yang pi kaut dana dari luar, cakap2 kedai kopi cth nya MRT kat melaka tu... tah la...

    Power punya pasal, teori ekonomi boleh kasi simpan dulu. janji power bak mai dulu. once ada power semua boleh settle kemudian hari.

    ReplyDelete
  3. Bhai Azhar...

    Stuju ngan pandangan lu... paling penting kecairan dalam pasaran... kalu takder kecairan... pasaran akan kacau bilau... ekonomi berhenti...

    Bhai Alias Bin Hasan

    Hahaha... teori ekonomi semua tue kasi pakar ekonomi jer simpan kat University.... stakat ajar kat bebudak jer... Fibonacci ker... Hedging ker... samer jer...

    Abis lar....

    ReplyDelete
  4. salam,

    ni nk tnya, penjawat awam saje ke miskin ssh bli rumah, pekerja swasta semua kaya ke

    KLIK 6 tuntan rakyat kepada cuepacs

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja