Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 September 2012

Bhai... Ada Sesuatu Yang Lu Perlu Tau...

Bhai... Ada sesuatu yang lu perlu tau... Macam nih.... lu tak dak sebenarnya sia-sia jer kiter semua berlawan kat dalam alam siber nih... kiter cuba menjatuhkan UMNO/BN dengan macam-macam cara.... tapi sebenarnya semua usaha tue sia-sia jer....

Lu tau pasai aper gua kata sia-sia jer... hahaha... semua pasai... keputusan PRU13 telahpun disediakan... keputusan dah aderla.... keputusan sebulat suara telahpon didapati... gua dapat maklumat nih dari sumber dalaman... la nih... ramai yang pass information kat gua... hahaha... yang lagi best tue...banyak dari sumber dalaman agensi kerajaan... hahaha...

Tapi tak semua gua akan publishkan... gua kena semak dan siasat dulu... cek yang mana satu betul... faktanyer... sumbernyer... datanya.... hahaha... sebab.. mana la tau...... ader info yang sengaja nak menjatuhkan kredibiliti gua... hahahaha... biasa la... lu ingat takder ker orang nak perdajaikan gua... hahaha... ader bhai.. banyak plak tue...

Ini satu info yang gua dapat.... sumbernyer "hearsay" ... tapi faktanyer credible.... macam nih.....

Kalu berlaku kekalahan kepada BN lebih dari 40% kerusi dari jumlah keseluruhan kerusi Parlimen yang ader... maka tindakan drastik akan diambil oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) yang mana satu arahan akan dikeluarkan untuk memastikan keselamatan dan kestabilan pentadbiran terjamin...

MKN selama ini telahpon mengeluarkan 21 arahan sepanjang penubuhannya 41 tahun dahulu...yang mana arahan terakhirnya adalah berkaitan "Ancaman Ketenteraman Awam" ... Ianya dikaitkan dengan situasi insiden dan rusuhan awam serta faktor-faktor yang melingkarinya...

Jadi... MKN dikhabarkan akan mengeluarkan arahan ke 22 pada malam pengiraan undi sekiranya jumlah kerusi yang dimenangi oleh BN kurang daripada 60% ... Dan sepertimana lu orang boleh agak... arahan tersebut adalah berkaitan dengan jangkahayat UMNO/BN dan bukannya kepada kestabilan politik. Aper yang pasti arahan tersebut mungkin akan melengkapkan sejarah negara dengan adanyer satu lagi "pergantungan keputusan pilihanraya" dan seterusnya pemerintahan persekutuan akan dikendalikan oleh YDP Agong...

Tapi... lu agak-agak lar... betul ker pemerintahan persekutuan ini ditadbir selia oleh YDP Agong dalam situasi nih.... hahaha... gua bagi chan lu pikir.... gua dah tau jawapan gua... hahaha... tak syiok la gua kasi semua jawapan... hahaha... otak kalu lama-lama tak digunakan untuk membuat analisis... tentu berkarat la bhai.... hahahaha....

Selamat Bercuti Hujung Minggu (wei.. kat sini mendung nak ujan lar...)

7 comments:

  1. salam bro,
    tolong linkkan blog kami sama..tq..

    colourluna2.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Yong belajor ada 2 jenis disaster. Pertama, natural disaster - banjir, etc. Kedua, Man-made disaster - perang, etc. Tapi bagi MKN ada 3 jenis. Yang ketiga itu ialah political disaster.

    Jadi PR kena sedia dengan political disaster BN ni.

    ReplyDelete
  3. Bhai TrUe COlOurs...

    Pertamanyer.. penat aaa nak tulis nama lu nih... hahaha... dan keduanya ... blog lu gua dah linkkan... dan ketiganya.. terima kasih pasai baca blog gua nih... hahaha

    DeeDee Yong...

    'alaikas salam.... hehehe... Masalahnyer PR jarang nak bersedia... pasai tue la PR akan kekal kalah... tambah lagi ader puak-puak yang dikhabarkan akan bersama UMNO/BN diakhir nyawa UMNO nanti... hahaha

    ReplyDelete
  4. PR tak boleh menghalang hot lead dari M4 Carbine dan Minimi menembusi tubuh mereka. PR tak boleh menghalang rantai-rantai PT91 Pendekar melenyek mereka. PR tidak boleh menghalang free fall bombs dari menghempap mereka. PR tidak mungkin dapat menyentuh walau seincipun tahnah Putrajaya

    ReplyDelete
  5. kita perlu war warkan langkah langkah bagi mengelakkan dari berlakunya MAGERAN tersebut dengan mengambil tindakan awalan berikut:
    Fahamkan orang ramai apa yang dimaksudkan: 1. ANCAMAN KEPADA KETENTERAMAN AWAM. 2. Bagaimana mudahnya BN memanupulasikan istilah tersebut ancaman tersebut. 3. Ancaman ini juga boleh dilakukan oleh mereka sendiri dan istiharkan Mageran tsb. Perincian perlu dilakukan kepimpinan PR.

    ReplyDelete
  6. Ku dah bersedia je bro jika mageran di kuatkuasakan?. Gua malas nak tanya pimpinan PR sbb majoriti mungkin sudah ke dlm rumah pasong atau kemungkinan besar bersama BN meraikan 'mageran'. Ni..kita yg bkn sape2 nih..bersedia ke?.

    ReplyDelete
  7. Istihar je malaysia ni negara komunis... habis cerita. Tak ada siapa akan pertikaikan apa2 tindakan kerqjaan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja