Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 September 2012

Apa Komen Khir Toyo?

Bhai...Lu mesti tak perasan Parti Gerakan bahagian KL: sedang cuba mencadangkan pindaan Rang Undang-Undang Pergigian 2012 bagi menambahbaik dan menggantikan Akta Pergigian 1971....  kalu lu orang perasan... memang la hebat.... hahaha

Profession doktor gigi nih cukup gua respek... lu ingat senang ker nak jadi doktor gigi...  udahla kena bukak klinik gigi pon modal besar gak... tapi berapa ramai yang dok pergi ke klinik gigi setiap hari... hahaha... Tak la macam doktor "general" ...klinik perubatan biasa... ramai pengunjungnya setiap hari.. ader sesetengah tue sampaikan terpaksa menggajikan ramai doktor sebab pelanggan ramai... bersesak-sesak..

Bukan aper .. orang suka pergi ke klinik perubatan swasta nih pasai ramai doktor pakar yang berkhidmat.. dulu memang diorang berkhidmat didalam perkhidmatan awam... lepas abis tempoh berpantang.. biasanyer diorang akan bukak klinik sendiri... hahaha... errr.. gua bukan nak citer pasai doktor biasa nih.. gua nak citer pasai doktor gigi..

Untuk sekali rawatan tampal pada gigi... caj yang dikenakan kalu tak silap gua aaa.. sekitar RM50 ~ RM60 .. Itu kalu tak silap la... biasa kalu kiter bawak duit dalam RM100 tue ... rasanyer ader banyak lebih... belen... hahaha

Yang mahal cuma kalu nak perawatan kosmetik gigi jer... seperti memasang "brace" ker mender ker.. yang itu mau cecah RM1000 bagi yang high class.... hahahaha.. ntahla.. gua tak pernah berbrace nih.. sebab gigi dah cukup sempurna Allah Taala bagi.... hahaha

Persoalannya... berapa agaknyer margin keuntungan (perolehan) yang boleh didapati oleh seorang doktor gigi.... hehehe.... beratus ribu RM sebulankah dari sebuah klinik... atau sekadar cukup-cukup makan jer... hahahaha.... Err... tapikan... macam mana ader seorang doktor gigi yang katanya tidak menyonglap harga rakyat semasa dier jadi Menteri Besar ... sebab dier kata dier memang doktor gigi yang kaya sebelum menjadi Menteri Besar.... siap boleh beli dan buat rumah pada kadar berjuta RM....

Takkan la bisnes dier pasang gigi emas kot.... atau..... dier suka cabut gigi orang lepas tue caj kat orang tue walaupun gigi tersebut tidak sakit.... hahahaha.... Apa komen Khir Toyo? ..... hahahaha

2 comments:

  1. Salam semua...

    Kalau R oleh simpan duit sejak dari kecil.

    Wak tempe ni simpan duit sejak "Azali" kot. may be sejak "Azali" dah tau jadi doktor gigi & spec market dia pun macam suram.

    ReplyDelete
  2. Bhai Alias Bin Hasan...

    Gua rasa aaa... dier jual pakej.. pakej gigi dan tempe bersekali... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja