Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 September 2012

Pro UG Bercerita Bab Agama

Hahahaha... Puak Pro UG mula dah nak menonjolkan bahawa diorang hebat dalam bab beragama nih... Dah mula dah tembak sana sini .... Hahaha...

Tolong aaaa... Sebelum nak tunjukkan bahawa lu orang kuat beragama... Sila perbetulkan dulu sahsiah, akhlak Dan adab kelaku lu orang agar selari dengan Islam...

Kalu lu orang sendiri dok memaki hamun orang lain dengan menggunakan nama binatang... Errr... Itu bukan contoh orang yang konon beragama....

Ader lu pernah dengar sirah Nabi dan para sahabat dok memaki hamun orang lain menggunakan nama binatang.... Hahahaha... Tolong aaa jangan memalukan Islam...

Tolong aaa jangan bawak label Islam kalu diri sendiri pon belum tentu dari pagi, petang dan malam Islam.... Hahahaha...

Cermin la diri sendiri... Kalu lu orang memaki hamun orang lain dengan nama binatang... Rasanyer maki hamun tue semua layak jugak ditujukan balik kepada lu orang.... Hahaha....

Tak sangka aaa Geng Rusila memang jenis kaki maki hamun guna nama binatang... Teruk betul lar sahsiah, akhlak dan adab kelaku....

5 comments:

  1. Salam C++

    Kalau dah maki hamun orang, aper beza dengan geng syaitan?

    ReplyDelete
  2. Geng UG bila diask bertubi tubi dengan bukti dan fakta yang benar, tak berani siar tulisan kita. Saya telah digam mereka kerana menyatakan kebenaran. Macam RTM kelaku mereka tetapi ialah media resmi UG.

    ReplyDelete
  3. Sebenor teman, must admit, gua pun caya gak sikit sebanyak orang lain even if orang Umno kata si PAS ni kuat benor ngutuk orang, maki hamun, even worst, goddamnit, carut guna nama buruk@ natang. Tak seswai. Realitinya, pemimpin Umno pun kuat ngutuk, ngata orang gak... TAPI tak usah la kita "ikut cara iblis" yg meninggi diri & merendahkan orang lain dgn menghina mereka. Ada cara lain lagi elok,yet equally efficient, kita buat dulu.

    Well, tu la politik Messyia these days. Masing-2 bercakar-2-an. Tu taktik lapuk, politik purba, xda hikmah (no wisdom needed) & x leh pakai dah. Gua boleh terima kalu sekali sekala kita marah, emo & do all sort of bad things.. swearing & all. Agak-agak la nak emo pun.. nak maki memanjang..disgusting!

    Be delicate & foresight dalam cara berpolitik cara nabi s.a.w. & sahabat r.a. atau at least cara yg lebih lunak & tawaduk.

    Pemimpin from top to bottom kena apply dulu baru orang bawah boleh nampak...until then, baru la kawan & lawan akan segan dgn kita. Baru la cliche "Biarlah PAS kalah asal Islam menang" terpakai & difahami.

    Rant over!

    ReplyDelete
  4. c++,

    hamba merayau di kaki lima bloglistpolitik, ternampak iklan di kedai fzt pasal mediaperak. hamba ketepikan kedai fzt tapi terus terjah mediaperak nak tengok produk yang diiklankan oleh fzt.

    hamba petik apa msk petik berbunyi, “Buku ringkas ini telah disusun oleh para professional bagi memberi penjelasan kepada masyarakat umum terutamanya non-muslim atau muslim yang jahil”

    pasal jahil tu msk dah hujahkan, cuma apa yang menarik perhatian hamba "telah disusun oleh professional"?.

    hamba teringat akan riwayat moden, semasa dilantik sebagai sua pas, nasharudin dirujuk sebagai seorang professional. dua tahun kemudian dia bertanding sebagai timbalan presiden sehingga sanggup mengguna kaedah perang saraf umno dengan memperkecil2kan almarhum ustaz hassan shukri. dalam masa yang sama dia juga dinaikkan taraf sebagai ulama!

    kes pemuda ini pun lebih kurang, sejarah berulang kembali. dalam memperkasakan "kepimpinan ulama" mengikut cernaan mereka, pemuda sudah, tanpa segan silu mengakui diri mereka professional?

    hamba tak pening, tak pernah pening. bagi hamba ini semua berlaku dalam kotak untuk mempertahankan kedudukan serta jawatan dan kesinambungan berada di saf kepimpinan ulama.

    hamba dah perhatikan gelagat dari ucapan2 mereka yang mempertahankan nasharudin. kemungkinan besar tgna akan kecundang di tangan pro ug pada 9 september ini.

    hamba tetap bertahan bahawa Allah swt mempunyai caraNya sendiri untuk mendedahkan kecelaruan dalam pas bermula dari mana. semoga ah;i2 pas tahu mempergunakan muktamar 2013 nanti dengan sebaik mungkin demi kesinambungan dan keperkasaan pas untuk mengambil alih tempat umno dengan menjadi parti dominan dalam pakatan rakyat.

    kecelaruan yang berlaku menjelang pru13 memerlukan ahli2 pas memahami bahawa wala' bukanlah alat untuk membekukan otak yang dianugerahkan oleh Alah swt.

    Allah tidak jadikan sesuatu itu dengan sia2.

    wallahu'alam

    ReplyDelete
  5. DeeDee Yong...

    Nak buat camana Yong... itulah cara diorang ditarbiah agaknyer... hahaha... Nauzubillah....

    Bhai Lebai...

    Diorang biler balas.. mana ader bawak fakta... rujukan mender ker... tapi.. tak abis-abis dengan memaki hamun guna nama binatang....

    Bhai Hanz Newman...

    Walaupun gua nih mulut cabul gak.. mulut takder insuran... tapi biasanyer gua akan limitkan benda-benda yang gua carutkan tue... terutama sekali gua takkan carutkan guna nama binatang... sebab setahu gua la... guru gua dulu ader cakap... binatang sumer bertasbih dan berzikir kepada Allah setiap masa... cuma kita tak tau dan tak paham cara diorang berzikir dan bertasbih kepada Allah...

    Lagi satu.. dari dulu gua diajar... satu ilmu dan sikap yang baik dan bagoosh walaupun daripada orang Yahudi sekalipun .. perlulah kita hormat dan kalu perlu kita contohi....

    Jangan kita jadi seperti orang Yahudi yang perasan diorang la yang paling disayangi oleh Allah Taala... sedangkan diorang tak sedar bahawa diorang dah makin jauh dari Allah Taala... (ini metafora bhai... hahaha... metafora)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja