Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 January 2013

Banglo Runtuh : JJ dan Zulhasnan Dipastikan Untung

Bhai.... lu ingat tak beberapa hari sudah gua ader tulis artikel pasai pampasan bagi meruntuhkan banglo di Bukit Setiawangsa milik Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique... Hehehe... ramai yang marah-marah gua kononnya gua sengaja memfitnah Jamaluddin Jarjis (JJ) dan Zulhasnan Rafique pasai bab pampasan nih....

Diorang kata memandai jer gua tuduh bahawa dua orang tue bakal menerima wang besar....

Tapi takper... tak lama pon... lepas nih lu orang boleh lihat, dengar dan baca ... macam mana golongan yang berkabel nih boleh mendapat pampasan atas kerosakan pada rumah banglo mereka...  Cuba lu orang fikir... kenapa tetiba jer dua buah banglo bakal diruntuhkan atas alasan zon penampan... walhal kalu benteng tue dah diperkukuhkan ... kedua-dua rumah nih surely boleh selamat diduduki...

Ini semua kerana kalu ruimah tue runtuh atas alasan bencana alam... tanah runtuh... pihak Insuran takmo nak bayar pampasan... rugi la Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique... lagipon diorang dah takmo nak duduk kat situe... dah ngeri... jadi... kalu untuk menguntungkan mereka... timbul la citer zon penampan... dan hasilnyer... "kunun" terpaksa meruntukan dua buah banglo nih...

Ini semua cara "underground" nak dapatkan pampasan bagi Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique.... hehehe... cara terselindung... disebalik ayat-ayat teknikal... hahaha... Kalu macam tue la... kenapa mangsa kes tanah runtuh di Bukit Antarabangsa dan Highland Tower tak dapat aper-aper pampasan... walaupun terpaksa meninggalkan rumah mereka dalam keadaan camtue jer...  masa tue takder pon isu dan idea zon penampan...

Hahaha... ini semua wayang la bhai.... wayang terbaek yang maybe boleh lawan "The Life Of Pi" .... hahaha.... macam haram jer kan....

6 comments:

  1. salam bro. dah beres letak blog lu kat blog PR. tq

    http://penburukonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. C++,
    kamu ni boleh jadi sang kelembai. Hahaha..

    ReplyDelete
  3. Bhai PBO..

    Thanks... terima kasih kembali.... hahaha

    ReplyDelete
  4. Bhai Libang Libu...

    Hahaha... tapi bukan Sang Kelembai si blogger tue aaa.... dier tak hensem... hahaha

    ReplyDelete
  5. life of pi tu aku dah tengok. nak kata best gila2 tak la. tapi ada moralnya. cuma terselit bab2 pluralism agama, takut kalau otak2 yg pening yg tgk movie ni buleh terlipat aqidahnya

    ReplyDelete
  6. kita tengok brape pemimpin melayu umno ni dpt dan kita compare dgn lain2 ahli umno taraf kuli kat bawah dpt bila penempatan dorang kena bencana alam. padan muka.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja