Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 January 2013

N42 DUN Tualang Sekah

Bhai..... Ini adalah siri kempen pilihanraya umum ke 13 (PRU13) yang mana akan menonjolkan ADUN/Ahli Parlimen sama ader yang boleh pakai atau tabley pakai.... so . artikel ini bersandarkan kepada maklumat sedia ada, input baru dan potensi...

Okeh... dalam memperkatakan tentang N42 Dun Tualang Sekah di Perak nih... Dulunya kerusi ini diduduki oleh Mohd Radzi Manan.... Dier nih berasal dari Changkat Tin, Perak... Samer tempat asal dengan gua... Dier nih pernah mengaji Quran dengan mak gua....


Selama dier jadi ADUN.... hampeh.... paling jarang nampak muka kat kawasan DUN yang dikuasai.... kalu ader kenduri pon.. paling hebat la dier antor wakil jer.... itupon kalu ader la... kalu dier ingat... Turun padang out... hampeh.... Sebab banyak masa dier diabiskan kat KL: (bisnes dier) dan Langkawi (dier pengerusi LADA masa tue).... jadi...memang susah nak nampak muka...

Tambah lagi biler dier sekeluarga (dengan orang gaji skali) menetap kat London.... hehehe.... macam mana gua tau... sebab masa dier berurusan kat FOMEMA Ipoh untuk orang gaji... gua ader kat sana berurusan sama.... hahahaha .... Dier cukup kenal ngan gua... pasai gua pernah sound direct kat muka dier masa dier datang rumah bapak gua mintak sokongan nak PRU.... hahaha...

Gua cakap... "stakat janji.. dah berbelas kali janji... haram satu pon tak solosai... nih datang siap janji ngan bapak gua nak setelkan masalah jalan kampung lepas menang PRU.... kencing jer la...."  merah padam muka dier kena sound depan Ketua Kampung, JKKK dan penyokong dier yang ramai datang kat romah bapak gua... Gua ingat lagi gua sound dier pada PRU10

PRU11 dier menang lagi.... hampeh... sebab area DUN gua nih orang Melayu dier darat skit... otak tak berkembang... jenis karat biru nak mampus.... bodoh kena tipu jer bertahun-tahun...  Masa PRU12 ... masa tue dier dah cuak ... dier tau yang dier punya sokongan teruk... jadi dier dapatkan anak perempuan dier jadi calon...  pergh.. nasib baik menang lagi.... tapi biler dah menang Nolee Ashilin Mohd Radzi nih samer jer perangai macam bapak dier.... jenis maleh nak turun padang...


So.... kalu pada PRU13 nih masih lagi DUN N42 Tualang Sekah nih dipegang oleh anak beranak Mohd Radzi... abis la... takder aper yang nampak... pembangunan yillek... infrastruktur teruk... tak tau la camana boleh menang.... maybe sebab orang kat DUN Tualang Sekah nih bengap kot... hahaha

Nizar Jamaluddin orang Tualang Sekah gak... ramai sedara mara dier tinggal kat Air Hitam Labu....  Gunung Mesah, Tanjung Tualang dan Sg Durian nih semua masih lagi kuat pengaruh Parti Buruh, Parti Sosialis dan Parti Komunis Malaya... yer la... Rashid Maidin, Chin Peng dan ramai lagi semuanya jadi ahli PKM kat Tanjung Tualang dulu... jadi gua amat berharap... bahawa DUN N42 Tualang Sekah akan berpindah ke Pakatan Rakyat (sama ader PAS/PKR/DAP)

Wei... gua mengundi di P70 Kampar dan N42 Tualang Sekah la ngan wife.... hahaha.... Kami akan balik kali nih untuk pastikan "Si Tua Kutuk Tak Sedar Diri Nak Mampus Johnny Walker" tue tersilap dalam kes krisis perlembagaan DUN Perak tempohari

9 comments:

  1. TEMPLATE ERROR: Unknown runtime binding: includable in widget

    cipan hang punya blog ... keluar benda ni .... apa pasai...!!!

    Tapi takpa !!! Hang ni cipan mana-mana hang tau aje !!! tu yang buat gua ngigau tak baca kat blog hang ni .... gua dah baca lama dulu lagi cuma gua tak komen !!!

    Jebat: Teringat zaman dengan kekawan dok menyakat.

    ReplyDelete
  2. Bhai Jebat...

    Hahaha.. lu nih... bab template error tue nanti ader masa gua ejast la kasi betul balik... hahaha...

    Bhai... gua banyak informer la... sejak dari dulu lagi banyak informer... hahaha....

    ReplyDelete
  3. Syabas...!!! gua tengok blog lu ada ummmppp !!!!

    Jebat: Oldtimer CyberCracker

    ReplyDelete
  4. Bhai Jebat...

    Thanks.... perang tetap perang... juang tetap juang.... hahaha.... itu kata-kata yang pernah gua dengar sendiri dari Tuan Hj KP dulu.... tak gitue

    ReplyDelete
  5. Betoi ....!!! La!!! gua rindu kat KP, apakhabar agaknya sekarang !!! Kalau hang jumpa dia hang kirim salam kat dia .....!!!

    Jebat: Netninja Group

    ReplyDelete
  6. lima bukan lada pedas betulkan

    ReplyDelete
  7. giler menipu penulis blog nih... mohon bertaubat

    ReplyDelete
  8. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Lu kater gua menipu... hahaha.... lawak siot... gua cukup kenal lar ini Radhi Manan.. kalu gua bagitau nama mak dan bapak gua... mesti dier kenal.... hahaha....

    Dan gua tau jugak camana dier deal tanah milik Osborne and Chaple kat Tanjung Tualang tue yang pajakan tue kasi release kepada Soltan sebanyak 600 ekar.... main bagi camtue jer...

    ReplyDelete
  9. dia ni x pengerusi LIMA bukan lada
    yang salah harap betulkan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja