Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 January 2013

JPN & Imigresen : Buat Kerja Ke Tidur?

Bhai.... gua cukup terkejut... dalam zaman teknologi maklumat sekarang nih pon boleh berlaku insiden macam nih... aper kejadahnyer... JPN nih buat kerja ke tidur? Macam mana boleh seorang warganegara Malaysia tidak dapat dipastikan kewarganegaraannya oleh pihak Imigresen dan PDRM... Pegawai Imigresen  dan PDRM tue ader ker buat semakan bersungguh-sungguh dalam kes nih... Menyusahkan ajer la... kesian mangsa (Faizada Aldam) nih.... bodo punya pengawai kerajaan...



Cuba kalu anak pegawai Imigresen, PDRM dan JPN nih yang kena macam nih... aper dier nak kata... takkan tabley nak pikir...takkan dalam masa 14 hari di pusat tahanan Imigresen tabley nak semak identiti dier... takkan tabley nak cari keluarga dier... takkan la dalam tempoh 6 bulan dalam Penjara Kajang.. takder sorang pon pegawai Penjara nak semak identiti mangsa nih.... ... takkan la polis yang tahan dier tue tak semak dan cari serta kenalpasti keluarga mangsa nih...

Bodoh aper.... patut pegawai polis yang menahan dier... pegawai penyiasat... ketua balai sampailah kepada OCPD dan KPN sendiri boleh dipersalahkan kerana tak siasat betul-betul... dan menyusahkan mangsa nih... Malah patut semuanya dikenakan tindakan tatatertib... termasuklah pegawai Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)

Benda sekecil dan sesimple nih pon tabley nak handle.... aper daaa... makan gaji buta ker aper... bangang betul lar.... nih yang buat gua jadi darah tinggi nih.... kesian kat Faizada Aldam nih... sungguh kesian... menjadi mangsa atas kebangangan pegawai PDRM, JPN dan Imigresen..... patut dier dan keluarga dier saman balik semua yang terlibat.... baru la ader akai... saman dalam RM100 juta bagi setiap satu agensi... dan jangan lupa saman Kerajaan Malaysia sekali pasai ader kakitangan bodoh camnie...

Warga asing senang plak diberikan jadi warganegara dan dapat MyKad... siap layak mengundi lagie... gampang punya JPN lar....

7 comments:

  1. ALANTUYA MASUK MESIA PUN TARAK DALAM REKOD DAA ! ABU !

    ReplyDelete
  2. kah kah kah..puak2 umngok nie mmg bodoh..sbb slalu.makan duit haram..kesian kat org die..klu aku dah saman juta2 kat kerajaan umngok nie..kah kah kah

    Bro..tolong link kan blog nie http://xg3ax.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Selagi umporno berkuasa macam-macam perkara pelik, ajaib, luarbiasa boleh berlaku. Itu macam punya banyak pun ada juga manusia-manusia yang tak berguna masih menyokong !!!
    Hidup BN rakyat menderita,
    Hidup Pakatan rakyat bahagia....a.....a....a!!!

    Kes ini nanti dia orang kata: Kes Terpencil !!! apa? dia orang ingat rakyat ni bodoh (Lembu) ke!!!! macam UMPORNO.

    Jebat: Kesian Pada Yang Teraniaya

    ReplyDelete
  4. Bhai Amuraria...
    Yang itu spesel kes lor... dier masuk guna nama Aminah.. pasai tue takder.... hahaha... maybe dier guna paspot Aminah Hassan kot... hahaha

    Bhai Atan g3a...
    Hahaha... diorang memang ngok... dah tak dapek nak nolong dah... hahaha.... kronik...

    Bhai Jebat...
    Tue la pasai... tak pasai-pasai jer dier kena lepak 6 bulan kat Penjara Kajang... pastue tercampak kat Lombok.... aper daaa...

    ReplyDelete
  5. aku rasa ada cerita disebalik cerita la
    macam ada something wrong ja
    takkan family dia tak buat apa2 kot
    tunggu anak dia balik sendiri? berbulan2 menghilang

    ReplyDelete
  6. Gua setuju dgn Taufik. Ada yg x kena.

    ReplyDelete
  7. yess.. setuju Taufik ...

    aku pun rasa ada cerita disebalik cerita la...

    "ada kebun dlm taman.."

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja