Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2013

Adnan Mansor Pasti Menang Di Putrajaya

Bhai.... Okeh... gua kasi lu orang satu senario... Camnie....keputusan pengiraan undi bagi Parlimen Putrajaya (16 ribu lebih pengundi) gua berani jamin yang ianya akan paling lambat diumumkan oleh SPR kalu Adnan Mansor kalah... tapi kalu Adnan Mansor menang bergaya... pastinyer itulah keputusan yang paling awal SPR akan umumkan...

Same goes to Parlimen Gelang Patah... Kalu Lim Kit Siang kalah... memang tak sampai setengah jam SPR akan publishkan kemenangan Ghani Othman di Parlimen Gelang Patah tue.... tapi kalu Lim Kit Siang menang.... hahaha... mau pukul dua atau tiga pagi baru umum.... Hahaha....

Tapi.... dengan SPR yang gua tak konfiden boleh berlaku adil, telus dan saksama nih... gua rasa aaa.... Adnan Mansor pasti menang di Putrajaya... macam mana boleh menang.... hahaha... Wei.. lu ingat SPR bodoh sangat ker aaa... Dah 12 kali handle Pilihanraya Umum... sure diorang dah tau camana nak manipulate undi....

Tambah lagi lu ingat Najib Razak nak bagi PR menang dengan senang ker... walaupun momentum dan sentimen rakyat agak tinggi.... tapi.... kalu ader ramai yang takmo nak turun mengundi... lupakan sajer... Kalu lu nak tau.... SPR bajet kali nih yang keluar mengundi paling tinggi pon sekitar 85%..... sebab itu la diorang dah prepare bajet nak handle undi "magic" ....

Tapi kalu yang keluar mengundi lebih dari 92%.... mau terbongkang SPR nak sediakan undi "magic" nak kasi tally dengan bilangan pengundi..... hahahaha....  Aper-aper pon.. pastikan yang keluar mengundi tue lebih dari 93%.... okeh....

Gua akan balik mengundi di P070 Kampar dan N042 Tualang Sekah.... Adik beradik, mak bapak gua dan gua laki bini akan mengundi nanti... dan biasa kitorang akan mengundi ROKET dari dulu lagie.... hahahaha......

Bapak gua pernah jadi ahli KMM... dan dia jugak aderlah bekas orang besar dalam Parti Buruh sebelum diharamkan.. pastue masuk Perikatan... dan dah lama masuk dalam PAS (sejak Hizbul Muslimin)....  Mak gua dulu ahli PKM, ahli Parti Buruh... lepas tue jadi ahli DAP sampai skarang.... Adik beradik gua semua PAS .... dan gua plak pernah duduk dalam UMNO dan skrang dalam PAS (sejak 1985)...

Hahaha.... masak la BN kali nih.... hahaha

11 comments:

  1. bila lembu dicucuk hidung hahaha! SPR boleh telus ka ? ABU jangan lupa & keluar lah undi beramai-ramai kasi SPR 'terbongkang' in sya Allah !

    ReplyDelete
  2. Bhai

    Aku cuma risau "magic" lain yang licik diatur.. mudah aje dengan penukaran kotak undi.. contoh orang dah undi PR 60% dan BN 40% dalam kotak A ditukar dengan kotak B yang ada PR 30% dan BN 70% semua mempunyai no siri yang sepadan.. :)

    Yea undi rahsia ini yang mudah dimanipulasikan.. Masalah ini boleh diatasi kalau semua pengundi verify balik apa dia undi masa pengiraan.. memang kantoi la kan kalau tgk kertas dia undi dah bertukar..

    Tapi adakah kita boleh verify balik kertas undi kita tu? memastikan ianya tak bertukar? :) musthail kan..

    So sama-sama kita berdoa hanya Allah saja sebaik-baik perancang dan pelindung. Semoga orang yang nak buat khianat ini menerima balasannya sebelum masa pengundian nanti.. mati terkejut ke koma ke kena angin Ahmar ke apa..

    wallahualam..

    ReplyDelete
  3. Bhai,

    Wah, lu nyer family memang darah kiri ni...salute!

    ReplyDelete
  4. Allahu Akbar.. no wonder lu jadi rebel lawan itu kejahatan the darkness, kezaliman the devils of UmNo-BN, eco-system that failed big time...rupanya fighting spirit lu runs in the family.

    Ok yob, aspirasi kita ikut otai old schools. Hail Islam.. hail to peoples hope !

    ReplyDelete
  5. nelayanbimbang.blogspot.comApril 29, 2013 at 5:56 PM

    1st tahniah sbb family lu bhai antara golongan pejuang rakyat..kt family aku jgn hrp lah aku ngan adik aku jea yg pro pembangkang start 98" tu pun kes kes DSAI klau tk mau aku pun ikut mak bapak aku gak,bapak aku berubah pun time 04" sbb kje gov sec kt satu pekan yg pbt nye sempadan s'gor/perak,arwah ibu aku yg mninggal thun lpas mmg totok CAP KATI,utk makluman dun n.05 hulu bernam nie adalah mmber kamcing arwah ibu aku aku ngan calon nie duduk sekampung,tp maaf lah nk undi aku sampai kiamat esok lah pun tk dpt..wife aku kt manjoi tmpt melayu kaki kencing,bapa jd asst mntri kewangan anak pungut duit sampai tk sudah sampai listing anak muda yg paling byk duit jutawan sbb manipulate stoke exchange..turun ipoh nanti bila2 bro kite jumpe..klau nk pekena pau yik mun kt tg malim mail lah aku..aku blnja lah nanti..
    shamsul222@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  6. nelayanbimbang.blogspot.comApril 29, 2013 at 6:23 PM

    bhai..mnggu lpas bini mmber aku kne attend si jahanam nie punye khutbah plhanraya,yg terkejut tu bro dia offer umah kat ctu direct ngan dia siap ckp lagi umah2 yg mane satu milik dia yg kite bleh bli..tk ckup ngan itu tanah pun dia ade offer bro..ntah lah aku pun tak tau berapa byk harta puak syarikat hindia timur nie ade kt malaysia..binawe btul..
    nelayanbimbang.blogspot com

    ReplyDelete
  7. Bhai Amuraria...
    SPR kalu telus... mana boleh cari makan... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Huh... hebat doa sampai doakan kena strok ... hahaha... tapi kiter tabley nak buat mender... SPR sudah ader semua jawapan.... Kepada Allah gua memohon perlindungan..

    Bhai Anonymous...
    Berdarah kiri takper.. jangan blood type left hahaha...

    Bhai Hanz...
    Gua rebel sejak kecik pasai acuan camnie... nak buat camana... hahaha

    Bhai NelayanBimbang
    Tnanks... Tanjung Malim tue tempat gua dating dulu ngan bini gua... hahaha.... bukan stakat pau Yik Mun... tapi... gua nak ajak lu makan nasik kat kedai Arqam kat tepi Balai Bomba Tg Malim tue... hahaha

    ReplyDelete
  8. nelayanbimbang.blogspot.comApril 30, 2013 at 8:04 AM

    Kah.kah.kah..cilakak lu bhai,kdai tu ade lg lah.tp dh tk havoc lh mcm dlu lg sbb komuter dh belah dua pekan tu smpai ade satu benggali tnya aku dlu "mana satu slangor mane satu perak nih".kah.kah.kah.alah setakat sepinggan tkde hal klau dua pnggan ko byr sndri lh..

    ReplyDelete
  9. Bhai NelayanBimbang...

    Hahaha... dulu sempat lar gua dating kat Panggung Wayang kat Selangor tue... kena seberang jambatan tue.... hahaha.... Masa tue Hassan Ali baru jer masuk PAS... hahaha

    Kedai Arqam tue dulu caj murah ker kalu kat student IPSI/UPSI... malah gua yang bukan student pon dapat rate student... hahaha

    Pembelahan dua Tg Malim la yang paling gua rasa tak patut... kesian Tg Malim... menyusahkan orang jer... pekan dah macam nak mati... yang happening kat kawasan Kuil Hindu tue...

    Err... Markas PAS kat simpang empat depan kuil tue ader lagi ker??? hahaha

    ReplyDelete
  10. nelayanbimbang.blogspot.comApril 30, 2013 at 9:31 AM

    Hooitt..umah aku kt area pnggung wayang blah slangor tu lh Cathay bro tu pun lupe mklumlh tgh hangat brcinta tu yg ko lupe..
    Nk buat mcmane bro bapak aku kje pbt kt ctu mcm2 dia crite dri mula smpai lh dia pncen bln lpas klau ko dgr pun mcm tk caya jea kes pbt kt ctu tu blum nak naik taraf perbandaran lg..ade 2 knsotium asing dh planning mcmane nk buat supaya pekan tu maintain tp ko phm2 lh bila brurusan ngan melayu hutan tu yg jd mcm nih skrg..
    Mnurut ayah aku UPSI akn amik blik sume tnah dia dri kdai Al-aqram tu smpai kuil hindu tu tp ko phm2 hal bab2 agama snsitif so Samy Vellu sdah msuk cmpur jd ko phm2 dah lh..hospital pun dh move ke slim river jd sape dduk area pekan bleh pilih sama ade slim river atau kuala kubu baru,bomba tu pun bakal ranap pindah ke area proton city,majlis tmpt ayah aku kje pun dh move ke behrang 2020.
    Markas tu still ade bro,mane bleh pndah ade sntimntal value sbb mat bronson yg rasmi..kah.kah.kah..

    ReplyDelete
  11. nelayanbimbang.blogspot.comApril 30, 2013 at 9:34 AM

    Aku dh repot kt pakcik al- arqam tu yg ko dh manipulate dia acting student utk dpt diskaun hrga..jdik pkcik tu nk jumpe ko blik mnta utang..kah..kah..kah..dia mmber bapa aku lh bai..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja