Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 April 2013

Calon Tangkap Muat

Bhai... Satu benda yang gua paling menyampah dengan Pakatan Rakyat aderlah... bila masa time nak umumkan calon PRU ... bukan sekali... bukan dua kali... tapi dah banyak kali.... terlalu banyak kali dah main letak calon tangkap muat jer....

Tak kisah la calon tangkap muat tue boleh menang ker tidak... tapi pada gua tahap kesetiaan dan kebolehpercayaan calon tangkap muat aderlah kureng.... Tak kisah la saper yang umumkan calon tangkap muat tue... tak kisah la yang umumkan tue Nik Aziz ker... Anwar Ibrahim ker... Lim Kit Siang ker... Hadi Awang ker... Lim Guan Eng ker.... samer jer....

Calon tangkap muat nih la yang selalunyer buat celaka kat parti dan rakyat.... Calon tangkap muat nih la yang pertama sekali buat kerja setan.... tak payah jauh lar.... amik jer pengajaran dari kes Ibrahim Ali.... yang Nik Aziz calonkan dier....  aper sudah jadi...

Calon tangkap muat nih kalu bab berlakon memang nombor satu.... tapi bab celaka pon diorang la nombor satu gak....  pasai tue la... tolong aaaa... jangan amik calon tangkap muat untuk PRU13... Tak kisah la calon tangkap muat tue anak pemimpin parti ker... anak ulama ker... anak ustaz ker... kalu tabley pakai.. tetap tabley pakai...

So... ader paham ka... atau gua terpaksa listkan nama-nama calon tangkap muat yang tak reliable nih???

Kalu BN nak letak calon tangkap muat.... itu hal dier.... hahaha... bukan ker Mahathir Mohamed si pengecut tue ader pernah kata... kalu letak tunggul kayu jadi calon BN pon boleh menang di kubu kuat BN..... hahaha..... tapi haram Mahathir Mohamed sendiri tabrani nak lawan pesaing politiknya di kubu kuat BN......

Hahahaha

8 comments:

  1. Bhai,

    Kasi publish la itu list, ramai nak tau ni. tq.

    ReplyDelete
  2. letak la brader APA dekat gelang patah...kah kah kah...

    ReplyDelete
  3. No2APA-GOMO_HARAMJADAHApril 4, 2013 at 11:41 AM

    Brader APA?????

    itu bkn brader APA bro tapi itu brader APA-Lanc*&^ umno totok tak sedar diri..

    Mamat jenis sesungut meludah jilat kembali, meludah ke atas jatuh kat kapla & muka sendiri..

    Dia jenis makhluk takda pendirian gang...

    Hindarkan diri anda dari makhluk APA-Lanc*&^ ni.. baya-baya.. org-org UMNO sendir dah blah dari makhluk ni.. kuikuikui

    APA-Lanc*&^ <-- ini bkn jenis calon tangkap muat TAPI jenis calon LONGKANG MUAT!

    ReplyDelete
  4. setuju dgn lu bro C++. benda nih dah byk kali terjadi. sadly :(

    ReplyDelete
  5. please... listkan nama-nama calon tangkap muat yang tak reliable tuh???

    COBOL

    ReplyDelete
  6. okeylah, kalau 'please' aku tak laku... kau bayangkanlah si Shila Amzah yang cakap 'please' kat hang...

    COBOL

    ReplyDelete
  7. Bhai dan DeeDee sekalian...

    Hahaha.... gua cuma ader nama lima enam orang jer... hahaha... tak sompek nak buat list banyak... nanti gua cuba listkan lima enam "ekor" calon tangkap muat tue..

    Tolong aaa... gua ngan blogger Azmi APA ader baik skit... hahaha... gua memang kawan ngan dier... tapi prinsip politik lain-lain... biasa la tue kan... hahaha

    Shila Amzah gua takmo la... Gua sudah jumpa Venus Angelic.... hahaha

    ReplyDelete
  8. Ala HINDRAF ni memang nak duit kan tuntut kerajaan malaysia atas sebab India masuk Malaysia dulu padahal yang bawak India dulu British.. berapa billion atau juta tuntutan depa buat.. tapi ampeh mana nak dapat..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja