Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 April 2013

PRU13: Ramai Buat Pengumuman

Bhai.... gua tak paham lar... kejap Anwar Ibrahim yang umumkan calon... kejap Nik Aziz umumkan calon... kejap Mat Sabu umumkan calon... Kejap Lim Guan Eng umumkan calon.... kejap plak orang itu umumkan calon... kejap orang ini plak umumkan calon.... aper daa... aper pasai nampak macam tak sepakat...

Gua tau la ader banyak parti dalam Pakatan Rakyat... tapi jangan la nampak macam tak sepakat... kata nama pakatan... tapi perangai macam setan... hahaha.... masing-masing nak tunjuk authority.... Aper pasai tabley ader buat satu jawatan kuasa.... dan jawatan kuasa nih la yang akan umumkan calon-calon bagi Pakatan Rakyat.... ini tidak... cacamarba... sampaikan ader kes yang satu kerusi ader dua nama dicalonkan.... bangang ker aper...

Satu yang gua respek ngan Barisan Nasional... dier tak kira lu parti mana... semuanya ketua Barisan Nasional yang akan umumkan... semuanya senarai dari situ... takkan ader dua tiga nama untuk satu kerusi... cuma ader satu nama untuk satu kerusi.... so... takder la payah sangat dan orang pening nak tau yang mana satu betul calon...

Barisan Nasional lagi nampak okeh kalu bab nih... Pakatan Rakyat plak setakat nama jer pakatan... tapi hampeh... semua macam tak berpakat.... bodoh aaa camnie.... Kalu benda yang simple camnie tabley nak handle.... macam mana nanti dah menang besar dan duduk kat Putrajaya.... abis la...

Tolong jangan bagi malu kat semua penyokong dan pendokong Pakatan Rakyat.... tolong aaa.... atau gua terpaksa gerakkan massa supaya kasi ajar sama itu Pakatan Rakyat... Tolong aaa... tolong jangan jadi bangang dan nak tunjuk power masing-masing.... tolong aaa... rakyat pilih Pakatan Rakyat dan Bebas bukan pasai rakyat suka... tapi pasai rakyat dah benci sama UMNO/Barisan Nasional ...

Ader paham ka????

10 comments:

  1. Haha bhai, tau takper

    ReplyDelete
  2. Nanti kat Putrajaya... satu portfolio dua nama...

    COBOL

    ReplyDelete
  3. betul bro... yang tak betul kita hentam... yg betul kita sokong... x kira sapa... jgn jadi mcm satu puak tu... dh tau tak betul pon nak sokong lagi.... opsssss

    ReplyDelete
  4. bahaya nie PR macam bagi peluru kat parti sekutu apco ! dapat kalu kat pengkhianat mamak kutty kerala mari mampueh 1malaysia disalak ! ABU jangan lupa ,ini kali lah !

    ReplyDelete
  5. bhai,

    kita mungkin perlukan sekurang2nya 2 generasi lagi sebelum mentaliti rakyat boleh berubah ke arah yang lebih baik.berfikiran waras bukan mengikut nafsu semata. apa yg gua nampak, mentaliti sebahagian kecil kalaupun bukan semua kat belah PR ini tak jauh sangat level nya dengan UBN itu yang confirm dah busuk hingga ke ekor. tapi sekurang2nya, kesedaran untuk berubah masih ada di side PR ini, cuma perlukan maybe 2generasi lagi untuk berubah ke arah yang lebih baik.

    InsyAllah.

    ReplyDelete
  6. bro..ayat lu gua setuju..

    ngat orang suka sangat pakatan rakyat..tapi sebab orang dah x suka bn n xde calon yang lagi baik...tepaksa sokkong pr..tp nih nak tunjuk perangai lgi

    ReplyDelete
  7. PR ni gaya ada dah nak menang tapi lebeh suka kalah...muahahaha...nampak gayanya gua kena buat blog gua sendiri kalau komen panjang2. hahaha...org bertanding nak menang dia bertanding nak kalah.

    ReplyDelete
  8. btol tu bro C++...aku btol2 benci dah dgn BN..lagi2 UMNO..aku nak tgk perubahan politk m'sia..dan management didlm krajaan..masih ada lagi segelintir di sektor industri di m'sia masih terumbang ambing krn kerajaan tlg separuh jln..tak sampai habis pon bantu..lagi2 industri ni da lebih 20 tahun..until today this industri masih terumbang ambing. sedih bro. org tau tak tau je. aku btol2 sgt hampa dgn krajaan BN ni. ikotkan kalo kt luar..industri ni aku bole hidup mewah...tp BN ni suka ikot moto ni "yg KAYA terus jadi KAYA, yg MISKIN terus jadi MISKIN". bullshiit btol la depa ni.

    ReplyDelete
  9. najib bini rosmahApril 6, 2013 at 3:47 PM

    Kasi chan la PR wat silap awal2 ni..
    Kita bantai cukup2
    kalau dah naik pusat nanti,
    masih bawak perangai sama macam BN,
    Jangan semua masuk dalam
    pasal Akta Hasutan sudah...
    Kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  10. bhai.. lu punya statement wa tringat dulu2 waktu wa muda.. masatu british jajah tanah melayuni.. wa bnci sama british.. wa dgr2 jepun mau masuk cni wa sokongla.. wa tak sokong jepun spenuhnya tp wa bnci british.. tapi rupanya wa silap.. jepun lagi teruk dari british.. wa pikir sejarah akan berulangla bhai..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja