Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 April 2013

Kaler Air

Bhai... ader member gua bagitau... yang rupanyer diorang bukan pakai dakwat kekal untuk dicalit pada kuku pengundi sebelum  pengundi membuang undi...  SPR katanyer tak pakai dakwat kekal kali nih.. pasai sotong tak cukup...

errr... betul ker kena calit kat jari hantu???
Jadi terpaksa pakai kaler air.... brand Luna kot... hahaha.... untuk calit atas kuku tangan sebelum seseoorang itu boleh mengundi...

Kalu pakai kaler air.... watercolour.... kosnya aderlah murah skit... dan takder masalah dari segi hukum Islam.... nak basuh pon senang.... zat air tetap sampai ke kulit jari... hahaha....

Aper citer nih... takkan la nak bajet sangat sampaikan buat kerja lahanat camnie... sampai dakwat kekal pon boleh ilang biler dibasuh dengan sabun...... aper daaa.... SPR nih buat lawak ker aper nih.... hahaha... nih cara nak menipu la nih.... kalu nak buat lawak... pastikan lawak tue kena tahap mega lar....

Hahaha... sori.. kapla nih tengah bengong pasai tengah diagnostic IBM Storage Server DS4700 yang kuar error la nih kat tempat klien nih....  time orang nak berkempen nih la storage server nih buat perangai... hampeh tul lar.... hahaha

Hahahaha....

4 comments:

  1. Salam bhai SysOp...
    kebarangkalian untuk mereka mengundi lagi pada 5hb mei ini adalah 100% terjadi. Yang pasti pihak SPR hanya akan menggunakan dakwat kekal yang sebenarnya pada 5hb mei untuk semua pengundi di seluruh negara nanti
    .

    ReplyDelete
  2. Entah la Bhai..

    Mengikut kawan-kawan kat oveasea mereka tak pakai dakwat kekal pun.. :)

    Tapi ntah la tahun ni banyak undi pos dari luar selain polis dan SPR hmm mungkin SPR dah kira yang undi rakyat malaysia tak cukup nak menangkan BN so beralih kepada undi pos..

    BERSIh nak batalkan undi pos ni tapi makin bertambah pulak.. Dakwat kekal pulak rupenye dakwat sotong lol..

    memang main wayang al SPR ni tapi nak buat macamana? hish.. memang celaka la SPR ni.. nampak sangat kebobokrannye.. nak menipu pun buat la cara profesional.. makin lama makin nampak buruk SPR ni..


    ReplyDelete
  3. assalammualaikum tuan tanah dan pembaca

    bhai

    gua try basuh ngan sabun berkali² tak kluar plak, musykil la try survey ramai sikit,

    -PBB-

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum tuan tanah dan pembaca

    bhai

    update ~

    oleh kerana tak puas hati gua tonyoh dengan span kasar kluar jugak tapi sakit jari gua bhai T_T, akhirnya tertanggal gak kesan kaler water tersebut,terbukti sahihnya mmg boleh hilang cuma celah kuku tu jer la yang tak dapat nak ilangkan, sekian terima kasih

    -PBB-

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja