Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 April 2013

TERKINI: PAS Kota Damansara Langgar Arahan?

Bhai.... baru sebentar tadi gua dimaklumkan tentang perkara nih.... ader sesiapa boleh sahkan.... kalu nak antar gambar ke emel gua mintak maaf jer la.. gua tarak boleh bukak emel tue.. password sudah lupa lar...

Aper pon... harap ader sesiapa tolong sahkan benda nih.... kalu betul... maka sah la PAS Kota Damansara langgar arahan.... pasai aper nih.... Arahan dari SU Agung PAS sudah dilanggar... mesti ader orang lain yang lagi tinggi ader bekap kot.... Katanyer PAS sudah beralah???

Tolong sahkan aaa...


Tolong la sesangat....  boleh aaa... kalu tau dan sah benda nih... sila kasi komen kat sini.... huh.. ini benda panas nih...  aper cer macam nih boleh berlaku......

Update: Dengar citer kat Sg Acheh pon jadi samer... hahaha

9 comments:

  1. bro, kt Sg Acheh pn sama. billboard2 gambar calon PAS makin byk.

    ReplyDelete
  2. bhai,

    gua ptg tadi ada lalu dekat area carrefour lama dan giant. gua memang ada nampak bendera pas megah berkibar, tapi bendera pkr lagi banyak.bendera psm agak kurang. tak nmpak pulak banner ngan gambar calon pas tu maybe ptg tadi belum naik. kalau mlm ni bru naik, kunun protes la tu kot. lantak lu la, yang gua tau, kerabat gua semua kat kota d'sara akan undi dr. nasir. confirm.

    p/s. pos pr ngan bn kat cni agak harmoni, duduk sebelah menyebelah je. keep it up, berpolitik jgn mcm org utan.

    ReplyDelete
  3. Kat Parlimen Bera lgi haru...ahli PAS tanding bebas lawan PKR bkn nak lawan UMNO. Keluar statement dlm metro online calon bebas ni nak pastikan PKR tewas dan dia kata lebeh rela UMNO menang. Dan yg terlatest sekali calon bebas ni bebas mengunakan markas PAS sebagai bilik gerakan mereka. Dari segi prinsip permuafakatan dlm PR, tindakan YDP PAS kawasan ini adalah salah kerana membenarkan calon bebas yg telah di pecat sebagai ahli PAS menggunakan kemuidahan parti. Gua akan cuba dptkan gambar markas PAS yg jadi bilik gerakan calon bebas dan juga statement calon bebas ni dlm metro online dan forward pada lu...

    ReplyDelete
  4. A'kum C++
    2 kali 5 saja Nampaknya pimpinan PAS dan Juak-Juak, dah jadi makin bangang!

    Puak-puak UGlah ni!
    Mufaraqah saja dengan PR, masuk BN supaya senang rakyat buat keputusan!

    ReplyDelete
  5. Baca kt amenoworld, sg. acheh pun mcm sama juga

    ReplyDelete
  6. Inilah penyakit PAS... sepatutnya tatkala PR sedang dlm gear 5 menuju Putrajaya, ada puak dlm PAS yang pakai gear reverse. dah lah Presidennya lembab, dengar cakap menantu dan kuncu2nya saja.... Setiausaha Agongnya pun bangang... patutlah Terengganu tak menang2.. hanya pandai cari salah orang saja, sendiri bodoh tak nak sedar. Kalau Kelantan bijak dengan menonjolkan Husam, kenapa Terengganu tak boleh menonjolkan orang seperti Syed Azman? Tapi jangan harap PAS terengganu boleh berjaya macam kelantan selagi puak2 kereta buruk ni yang memegang tampuk kuasa.... mereka hanya syok sendiri bongkak dengan idea UG cabok mereka. Tatkala ini bila PR di Johor, Kelantan, Selangor, Kedah, Penang dan lain2 negeri2 sedang disambut dengan gegak gempita oleh rakyat yang ingin perubahan, PAS terengganu masih kelam dan kusam, lemah longlai tak bersuara. Tak ada pun gambar atau cerita ribuan rakyat terengganu berhimpun berkumpul dan berjuang untuk PAS/PR menawan Terengganu macam yang berlaku di Putrajaya dan tempat2 lain. Apa jadi PAS terengganu, masih dok dalam selimut? Dun Sg Acheh dan Kota Damansara yang kecil mu pegi kacau, satu negeri terengganu tak nak pulak berjuang berhabis-habisan. Jangan kata rakyat dan UMNO yang salah bila orang benci puak PAS ini. Sedarlah.. kalau PR tak dapat tawan Putrajaya, PAS Terengganu & puak2 inilah penyebabnya.

    ReplyDelete
  7. Erm SPR pun barua sebab peraturan baru takleh orang tarik diri.. Erm nampaknya pru kali ni dah masuk jadi calon kena teruskan atau masa ceramah pujuk pengundi undi pihak lain hahaha..

    Tapi dah sah wang pertaruhan bungkus la kalau tak cukup undi hmm..

    Taktik SPR nak pecah belahkan undi ni.. Sebab PR tak pakai logo PR kan instead logo parti masing-masing.. payah la.. ramai yang confuse.. nanti.. entah la..

    ReplyDelete
  8. Anon..betui peraturan SPR ni karut marut sikit... apa sangat batalkan penamaan tu? TAPI leh terima lagi la. Pasal ni makan keliling.. sapa pun leh take advantage atau kena kesan -ve.

    TAPi punca lebih besar.. the bigger picture.. tiada keputusan drp pihak atasan yang tepat,cepat untuk hot spots@kerusi DUN/ Parlimen yang kemungkinan ada pertindihan antara sesama parti dlm PR, PSM & dll. Benda ni takleh tunggu last minute. Kena set awal...baru tak celaru. Bila awal-2 dah set calon 1 tempat tu. let say, tu PSM punya, Presiden PAS ker DSAI ker mesti minta kerjasama ahli, penyokong kat situ tolong PSM kat situ. Simple.

    Kalu ada orang PAS perangai buruk macam ustaz kurus-kering-macam-mat-pit di Sg Acheh, yg melobi, kempen lagi lepas keputusan pusat tu..cantas aje la..ni khianat. Kita nak muafakat, kerjasama menangkan PR & ally untuk kalahkan BN. Ni salah PRESIDEN PAS si TGHH la, lembab buat kerja.. sapa lagi?

    ReplyDelete
  9. Salam Bhai,
    Lu boleh konfem lokasi 1) subang bestari, persimpangan selepas stesen petronas. 2) laluan masuk ke mah sing di berhampiran restoran malabar.

    Lorisimen

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja