Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 April 2013

TLDM: Bekas Laksamana Tidak Boleh, Bekas PM Boleh

Bhai.... Aper punya giler aaa TLDM nih... gua tak tau lar.... hahaha... nampak sangat pegawai pemerintahnyer bukan duduk dibawah kuasa YDP Agong seperti sumpah setia perkhidmatan dier... tapi pegawai pemerintah dier duduk bawah kuasa Perdana Menteri... Nih mana punya prosidur yang dier ikut nih....  Macam nih ker boleh jadi pegawai pemerintah TLDM...

Gua rasa aaa... pegawai pemerintah TLDM dan semua kakitangan pentadbiran TLDM Lumut patut pergi masuk balik kursus induksi pegawai.... belajar tentang undang-undang dan hirarki angkatan bersenjata Malaysia....

Buat malu jer..... Bhai... untuk pengetahuan lu... ATM (TLDM, TUDM, TDM) aderlah dibawah kuasa perogeratif YDP Agong... samer gak macam beberapa agensi risikan lain.... diorang sumer nih tidak tertakluk bawah kuasa dan command Perdana Menteri.... yang tunduk dan taat kepada pemerintah utama Angkatan Bersenjata Malaysia iaitu YDP Agong...

Jadi.... kalu bekas Laksamana tidak boleh masuk (untuk pengetahuan lu, once lu orang terlibat dengan angkatan bersenjata Malaysia nih.... sampai mati lu orang dikira berkhidmat ... walaupun lu orang pencen... tapi biler ader keperluan, lu orang wajib hadir di markas) dalam pangkalan TLDM atas alasan dier sudah jadi civilian (orang awam) dan berbaju berlambangkan parti politik.... takkan masuk dalam pangkalan pon dikira kempen.... aper daaa...

Makanyer....

Bekas PM pon patut dihalang untuk masuk kedalam pangkalan TLDM atas alasan dier sudah jadi civilian (orang awam biasa yang pencen) dan walaupun dier tidak berbaju berlambangkan parti politik tapi pastinya dalam senario pilihanraya nih.. akan keluar juga dari mulut longkangnya kempen politik...  Malah dalam satu kes baru-baru nih... bekas PM nih siap menggunakan kemudahan pengangkutan udara TLDM (helikopter).... macam mana tue....

So... antara kedua-dua orang nih... saper lebih layak masuk kedalam pangkalan TLDM?? ... aper daaa....





4 comments:

  1. TLDM tukar jadi TOLAK KELAUT DR MAHATHIR.

    ReplyDelete
  2. yea dah lama dah.. :)

    Mahathir ni kabel besar cucuk dalam tak putus2 punya Bhai.. 22 tahun memerintah mungkin dia dah pegang rahsia semua orang.. lol.. sampai takda sapa yang boleh halang..


    ReplyDelete
  3. Gugusang hari-Hari indah bersamamu
    Pakatang...
    Bangkitkan kembali
    Rinduku mengajakmu
    Ke sana
    Inginku berlari mengejar seribu bayangmu
    Pakatang...
    Tak peduli kan ku terjang
    Biar pun harus kutembus Padang jawa
    Tiba-tiba langkahku terhenti
    Sejuta tangang telah menahang ku mengundi
    Inginku undi PAS mereka berkata
    Tak perlu kau undi
    Mengejar impian tak pasti
    Hari ini juga mimpi
    Maka biarkan ia terlentang
    Di hatimu UG..
    Di hatimu UG..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja