Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 April 2013

48 Jam Untuk Hadi Awang

Bhai... Sehari dua nih gua dapat banyak permintaan suruh tulis artikel nih.... Artikel yang pasti akan menyebabkan gua lagi dibenci oleh penyokong PAS... Malah mungkin ramai penyokong PR jugak akan marahkan gua.... Nak buat camana bhai... Kalu dibiarkan benda nih... Sampai PRU14 nanti tak abis lagi orang story.... Hahaha...

Aper pon ... Gua dengan ini memberi tempoh masa 48 jam bermula dari pukul 12 tengah malam nih khas untuk bagi Hadi Awang masa untuk memberikan jawapan dan bukti kukuh tentang pertuduhan yang Hadi Awang buat beberapa hari lalu berkaitan dengan isu pertindihan calon di kerusi Parlimen dan DUN....

Hadi Awang perlu memberikan jawapan dan bukti siapa sebenarnya tokan dan pengedar pil kuda. Bukan setakat nama yang kita mahu tetapi kalu boleh siap dengan bukti sekali supaya perkara ini boleh disiasat dibawah Akta Dadah....

Hadi Awang juga perlu memberikan bukti bahawa Dr Nasir bernabikan Lenin dan Stalin... Ini termasuk juga bukti bergambar sama ader video atau foto dalam markas PSM yang ada gambar Lenin atau Stalin atau kedua-duanya...

Hadi Awang juga wajib memberikan alasan yang maha kukuh kenapa dia menandatangani watikah untuk bakal calon tanpa melalui proses yang sepatutnya iaitu melalui SU Agung PAS... Dan berikan juga tunjuk sebab kenapa JK Disiplin PAS tidak boleh mengambil tindakan terhadap Hadi Awang atas salahlaku ini...

Gua dengan ini beri masa 48 jam kepada Hadi Awang untuk menyelesaikannya agar mudahlah urusan kempen PRU13 ini dapat dijalankan dan pihak pencacai UMNO/BN tidak lagi dapat menggunakan isu ini sampai ketarikh hari mengundi 5 Mei.....

Gua amat berharap Hadi Awang tidak mengelat dan mengubah topik serta seterusnya buat bodo jer tentang isu ini....

FIN.

16 comments:

  1. Salam C++

    Yong dah kena marah sebab buat posting bab ini. Tapi sebab Yong tak kasi orang guna Anon maka sorang jer yang berani!

    ReplyDelete
  2. A'kum Sdr. C++

    Saya berani kata yang tidak akan ada apa-apa respond Hadi. Mungkin bukti pun nahi!

    ReplyDelete
  3. Lu Tak Bleh buat macam tu dekat Ulamak Besar macam hj Hadi.... Tapi bagus juga sebab ada lagi pemimpin Pakatan yang mulut longkang... Bagi peluru dekat musuh pada saat-saat genting... Halakan peluru pada musuh Bukan pada Rakan anda.... Pegundi Ketegaq Pakatan...

    ReplyDelete
  4. Gua amat setuju sekali dengan lu punya komen bhai dan kata dua pada Hadi Awang ini (Aku dh mula kurang hormat kat dia nie ,dulu segan juga aku nak sebut nama saja kalau dumulai dengan Tok Guru,tapi dia dok mula bagi peluang buah tanggong kat AMENO aku dah mula fikiaq dua kali) sebabnya bukan sekali dua kali dia dok buat macam tu dulu masa PKK Kuala Selangor pun macam tu juga dia dok hentam PKR, dia tak sedaq ka yang PAS tu dok dimana bukang duduk dalam gabungan PR yang dok pi awa kluaq kenyataan biul buat apa ,macamlah apa ang cakap tu ada bukti kukuh, ana setakat dengaq ahli bawahan becakap lebih baik letak jawatan Presiden tu lepaih tu pi dok besembang kat kedi kopi tang mana-mana tuduh orang tu orang ni jual pil kuda dan edar dadah,baru la orang tak kutuk kita sebab kta tak pegang apa-apa jawatan dlm Parti,kita ada pemimpin yang boleh bawa bebincang bukannya hemtam ikut nafsu kita, dan satu lagi dia macam tak pecaya pada SU Agong PAS saja, gatai tangan pi dok sain surat Watikah sendiri,nampak sangat nak calun kesukaan dia tanpa melalui tapisan majlis Syura,tak heran lah kalau Hassang Ali dan Nasha dok tuduh macam-macam kat PAS kerana Presiden tidak ikut lunas sepatutnya bila dah peluru dapat kat musuh dok tuduh orang lain putak belit kenyataan ,cuba suruh dia tengok balik video yang wartawan rakam tu apa dia nak kata ,kalau macam nie mampuih PR nak stragel untuk menang ,nie kes baru pula pasai Hudud, dok pi bawa keluaq buat apa masa bekempen nie biaq pi dulu bila dah menang a bawa la apa pun kita dah perentah dan boleh bepakat dengan DAP,tentu depa faham yang hudud itu kebaikan untuk semua,tunggulah Hadi oi!!!! kalau hang dok becakap merapu macam tu PR anan bungkuih .

    ReplyDelete
  5. Ok...pas 48 jam kalau hj hadi buat dek, buat tongong je...lu nak watpe? Jgn jadi nasharurdin tantawi...senyap sampai skang...mulut longkang mcm tu suh jadi nelayan je...jgn berangan jadi pm....

    ReplyDelete
  6. aku memang geram betul dgn UG ni,klu dah gatal sangat nak gabung ngan umno,bawak aje le PAS masuk BN cepat2,aku nak tengok beramai pecacai PAS yg nak ikut jadi UG,klu dah gatal sangat nak jadi menteri masuk je le BN...apa nak tunggu lagi,pada aku perjuangan ini ada lah perjuangan rakyat,rakyat ingin bebas dari kezaliman BN,parti politik ni hanya wadah untuk perjuangan rakyat klu tanpa rakyat ,PAS boleh menang cuma dgn undi ahli nya saja ke?...jgn di sebabkan kesombongan pemimpin parti,rakyat terus2an di tindas oleh kezaliman

    ReplyDelete
  7. sapa makang ikang fresh, terasalah manisnya.

    kahkhkahkh!

    ReplyDelete
  8. TGHH sampai saat penamaan pun masih tak leh settle pembahagian kerusi sesama PR. Lembab !

    Proven, berkat pengalaman jadi nelayan dia pandai dah memancing, good at 'fishing' hingga dapat ikan (kerusi). Umpan dia, senang ajer, buat pengumuman,ceramah, ugut orang dgn tuduhan berupa "fitnah" of Lenin, Jenin, Karl Marx, Richard Marx, bagai...semata-mata nak 'selamatkan' PAS,PR? Ridiculous excuse! haha !

    Cakap ajer la PAS nak 3 tempat kat Teganu tu, PKR tak layak?

    ReplyDelete
  9. perang kali ke 13 akan meletus. tidak dapat tidak, ia akan bermula bila2 masa sahaja dari sekarang. kelihatan di dataran tinggi malaysia, dengan berkekuatan penuh berbatalion askar bersetentang dengan musuh dalam 1 baris panjang ala movie the brave heart. gendang perang dipalu dan hanya menunggu detik dan ketika sahaja sebelum laungan 'serang!!' bermula...

    Pak general Anwar mengepalai kedudukan paling hadapan pihak tentera pakatan manakala general hadi mengetuai di sayap kanan dan general lim mengetuai ketumbukan tentera di sayap kiri.

    Sayup2 di hadapan, kelihatan tentera musuh dengan kekuatan dan kelengkapan perang sedang bersiap sedia di garisan mereka. diketuai oleh general najib yang kadang2 kelihatan menoleh beberapa kali kebelakang, seolah2 menunggu isyarat dari rosmah, sniper lagenda tentera barisan walaupun timbalannya, general muhyidin ada di sebelah.

    pak general Anwar dengan suara yang lantang, bergerak diatas kuda dari hujung sayap kiri ke hujung sayap kanan sedang memberi ucapan terakhir untuk menaikkan semangat tenteranya sama seperti yang dilakukan oleh aktor Mel gibson dalam the brave heart. sekali sekala, ucapan general anwar akan di sambung oleh general hadi dan general lim dengan penuh emosi dan semangat!

    masa terus berlalu. setiap detik dipenuhi dengan perasaan yang tegang. masing2 setiap pihak, tidak sabar untuk bertempur menegakkan kepercayaan masing2. jerit pekik tentera diselangi dengan paluan gendang menaikkan lagi semangat untuk menewaskan pihak lawan.

    Tiba2, tercetus peristiwa yang tidak disangka2 oleh tentera pihak pakatan. tiada angin, tiada ribut, general hadi dengan tiba2 saja menembak brigadier general Nasir di kepala menyebabkan brigadier general Nasir terus terjatuh dari atas kuda dengan baju berlumuran darah. tentera pakatan menjadi kelam kabut dengan keadaan itu. berisan tentera yang tadi tersusun kemas menjadi huru hara bak kampung dilanggar garuda.

    Dipihak sana, tentera barisan makin bersemangat dan bersorak gembira menyaksikan kejadian itu. general najib yang tadinya asyik ingin terkencing, tiba2 mendapat semangat baru. dia mengenyitkan mata ke arah rosmah, si jaguh sniper. general najib sudah mendapat semangat baru.

    dalam hatinya berkata " ini kali la!!"" sambil menjerit "serang!!!!"......

    ReplyDelete
  10. slm beberapa hal..respek la HA..ni..tp dalam hal mengurus org dan berpolitik.gagal ,momentun sekarang ABCD..bukan kerana parti2 tu semua semata..

    untuk survival pas akan dtg..ambil..cth IM mesir..lantik PROTAZ.jadi pres..tim pres dan seterusnya..yg pro ug,pro syiah..kasi hapus kira

    mail golok

    ReplyDelete
  11. pus..pus..gi pus ler..April 25, 2013 at 9:13 PM

    kasi tukar la..ramai lagi yg berkaliber dalam pas tu..Husam Musa, Mahfuz Omar,Salahuddin Ayub...

    ReplyDelete
  12. Kerat kuku sunat hari jumaat le nanti..malas nak betting tapi rasanya memang confirm hadi akan lari macam masa kena langgar kat rusila dulu..kah kah kah..

    ReplyDelete
  13. DeeDee Yong...
    Sabor jer la... tegur tabley tue aderlah perangai Firaun jer... lain kali kasi sound camtue... hahaha

    Bhai MountDweller...
    Nehi.. Nehi.. Nehi... anything yilleks... hahaha

    Bhai Pak Mat...
    Hahaha... kalu betul halanyer takper la.. ini selalu tembak bertabur... hahaha

    Bhai Dinie...
    Hahaha... thanks...

    Bhai Anonymous...
    Lu punya komen takder tomakninah lar... hahaha.. penat nak baca... hahaha... aper pon gua stuju ngan pandangan lu tue... Hadi Awang kalu nak kuar statement tue kena kuarkan kat kedai kopi... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Kalu lepas 48 jam Hadi Awang buat tonggong jer... hahaha... jangan riso.. gua akan tembak ayat dan bakor line dier sampai dier punya anak buah melompat kat blog gua nih.... tak kisah la sampai PRU16 ker... hahaha

    Bhai Cucu Tok Gembau...
    Sabor bhai.. sabor.. itu baru sikit jer kerenah UG... banyak lagi belum kuar... hahaha

    Bhai LibangLibu...
    Hahaha... ikang parang ka.... atau ikang selayang hahaha

    Bhai Hanz...
    Dier malu nak cakap kot... kan ker dier nih sopan santun orangnyer.... hahahaha

    Bhai Anonymous...
    Analogi stori lu tue ngam lar... hahaha... boleh buat wayang.. kena panggil Yussuf Haslam nih mengarahkannyer... hahaha

    Bhai Mail Golok...
    Gua pon ader part yang respek dier... terutama bab ilmu dier.. tapi bab siyasah dan politik.. pada gua dier out...

    Bhai Pus..Pus.. gu pus la...
    Wahlauwei... nama lu susah nyer nak tulis... hahaha.... lu kena tambah lagi nama Muhammad Mohd Taib... hahahaha

    ReplyDelete
  14. Dear Mr. C++,

    I think your intention is good but don't you think our greater battle now is against BN? Yes, I agree. TGHH made numerous mistake. (referring to your earlier post about mole in PR, I seriously think he is the mole in PAS). But I think we should all focus now on the battle against BN. I just don't want your action to be used by our enemies and damage us further. You must remember that your blog has thousand of followers, both from our side and BN.
    For TGHH, later when after we defeat our enemies, then only we plan our course of action.
    And Yes, I'm also a PAS member for life, insyaALLAH.

    Just my one cent thought.

    ReplyDelete
  15. Bro...apa jadi dgn lu punya amaran? Sudah dibakulsampahkan ker oleh Hadi Awang?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja