Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2013

Bekas MB Negeri Sembilan Sudah Kantoi

Bhai.... orang tua-tua ader cakap.... kalo bodoh tue... duduk jer diam-diam... jangan kepoh.... jangan kecoh... Hahaha .... Nih bekas MB Negeri Sembilan sudah kantoi.... hahahaha... kantoi pasai aper... kantoi pasai dier tak tau bahawasanyer aper yang dier cakap tue tak releven....

Hahaha.... semua orang tau... semua orang yang terlibat dengan politik nih tau kenapa Pakatan Rakyat tak dapat menggunakan satu logo jer pada PRU13 kali nih.... semua pasai kerja celaka yang dibuat oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) .... yang mengambil masa terlalu lama untuk meluluskan logo nih....

Walhal... Pakatan Rakyat dah lama submit benda nih..... lepas Zaid Ibrahim keluar dari PKR.... terus ROS kata permohonan yang dulu tue sudah batal... laju plak dier membatalkan.... pastue biler Kamaruddin Jaafar submit balik..... senyap sampai ker la nih takder dengar khabar....Poodah lar ROS... patut kalu Pakatan Rakyat dah pegang kuasa Persekutuan nanti... sila aderkan satu public hearing... bagi pegawai atasan ROS jawab kenapa susah sangat nak luluskan permohonan guna satu logo....

Gua rasa masa tue mau terkincit la itu pegawai ROS..... hahaha...


6 comments:

  1. bhai,

    lu dah pernah tengok rupa logo pr? tlg bgtau dekat pucuk pimpinan, ramai anak muda sanggup reka logo secara percuma uuntuk PR ni, buat la pengumuman, nescaya berebut org muda hantar design.

    ReplyDelete
  2. aduhai... nasib baiklah den dah bersomodo dek kodah, kalau tak malu boto den... tapi, bekas MB Kodah pun 2x5... tak berapo nak bijak...

    COBOL

    bersomodo - berpindah ke keluarga isteri

    sorry Bhai... lari tajuk dari politik... apasal orang N9 kena masuk suku, sebab kalau masuk penuh Bhai, sampai ulu hati tu Bhai...

    ReplyDelete
  3. Bekas MB ni nak menipu ke atau memang bangang?

    ReplyDelete
  4. Bhai Anonymous...
    Err.. yang tue gua tak tengok lagi... rupa camana... hahaha... gua stuju ngan pandangan lu..

    Bhai COBOL...
    Masuk suku jer ... itu maknanyer hebat... hahaha... kalu masuk penuh... mampuih..... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Gua rasa dier nih baru teguk air ketum kot... hahaha

    ReplyDelete
  5. Biasa la tu bhai ada banyak sebab

    1) nak bagi pengundi pening kepala pkr pas dap etc..

    2) nak kata PR ni tak sekata hahaha.. BIla DAP memula takleh pakai logo roket PAS bagi izin pakai logo PAS gelabah pulak..

    Tapi apapun taktik ni agak berjaya.. menolak keyakinan pada sesetengah pengundi atas pagar.. :)

    ReplyDelete
  6. Bhai

    Aku aku pun heran dari 2011 tak settle2 lagi

    PR kena assign orang untuk hari2 kejor kak ROS sampai merek fedup dan luluskan la..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja