Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 April 2013

Siapa Calon PR Yang Akan Lari Dulu?

Bhai.... setiap kali pilihanraya... tak kisah la pilihanraya kecil mahupun pilihanraya umum... kiter biasa terdengar citer yang ader calon yang menarik diri last minit...  calon yang akan lari dulu... Dulu ader calon PAS yang buat perangai camnie.. calon KEADILAN pon ader gak... calon DAP seingat gua tak pernah la plak... tapi tak tau la.... mana gua nak ingat sepanjang 12 kali PRU.... hahahaha

Ader macam-macam alasan yang akan diberikan biler calon lari atau menarik diri daripada bertanding.... Kalu dalam 10 alasan yang diberi... semuanya pada gua tabley nak pakai... sebab... semuanya sebenarnya berakar umbi kepada berapa sen (wang/duit) yang dah masyuk.... Hahaha.. tak kesah la calon nih nak sembang aper pon... konon kata yang dier mungkin akan sangkut kebangkrapan (alasan yang ini paling kerap gua dengar) .... hahaha...

Agaknyer banyak nih ker duit 19 kg yang diseludup masuk Australia oleh Muhammad Mohd Taib dulu?

Tapi ader gak yang jenis calon yang lari tanpa diketahui aper citernyer... terus senyap hilang.. bukan dier sajer yang ilang... tapi dengan keluarga dier skali... hahaha... tup-tup... setahun dua lepas tue timbul balik calon tue... yang best tue boleh plak buat muka sposen macam takder mender berlaku pon.... Macam haramjadah jer kan.... hahahaha

Err... gua tak kata dalam BN tak pernah ader jadi kes camnie... cumanyer... tak la sampai memberikan kemenangan tanpa bertanding pada musuh politik diorang... biasanyer last minit... betul-betul last minit akan muncul gak... maybe duit dah masyuk kot.... hahahaha

Aper-aper pon.... mari kiter lihat.... siapa calon PR yang akan lari dulu pada PRU13 kali nih.... aderkah calon tersebut datangnyer dari negeri di utara semenanjung... tengah semenanjung... selatan semenanjung... pantai timur semenanjung .... ataupon di kepulauan Borneo..... hahahaha .... Kalu ikut pengamatan gua... hehehe..... macam biasa... akan ader sekor dua yang akan buat masalah macam nih dalam PR..... hehehe... dan gua dah boleh saspek siapa yang akan buat onar camnie.... hahaha... tapi tak best la kalu gua bagitau nama dier dulu.... hahaha... anti-klimaks lar kan.... hahahaha

So... mari kita tengok aaa...... siapa calon PR yang akan lari dulu... yang akan cabut dulu... hahaha... mari kita tengok.... Hahaha

4 comments:

  1. ostad yang dok plg utara lari dulu? hang jgn nk petnah, hah.... hahaha mari kita pakat2 tengok sapa yang kena...suspen ni...

    ReplyDelete
  2. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Hahaha... jadi untuk mengelakkan jadi petnah.. gua simpan jer dulu dalam hati nama-nama tue... hahaha... lu pon simpan gak nama-nama yang lu rasa ader kemungkinan tue... hahaha

    Yeah... kiter tengok saper yang kena...

    ReplyDelete
  3. tgk raut wajah.. mcm terkenal je. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Bhai...

    part nie aku memang tak de clue sape yang dah ready kat starting line tu...

    COBOL

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja