Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (29th April) - Report

Bhai.... gua sebenarnya cuak skit dengan sentimen rakyat yang dapat dilihat pada graf Voter Sentiment Ratio (VSR) nih... bukan aper gua cuak... memangla gua tau yang ini berdasarkan sentimen rakya... cuma takut ini aderlah sentimen buat-buatan.... Yer la... ramai nampak orang datang ceramah Pakatan Rakyat (PR)... nampak macam sokongan tue kuat jer ... tapi berapa sebenarnya yang akan dapat dihasilkan diatas kertas undi nanti...

Walaupun Barisan Nasional (BN) nampak goyah sana sini.... ceramah pon ciput jer orang datang...pastu ader yang macam kena sabotaj... tapi lu jangan lupa.... BN ader macam-macam lagi magik yang boleh dibuat... pada gua... undi kepada BN nih solid kali nih... para penyokong BN konfirm akan solid mengundi BN....  masalahnyer... yang PR nih... penyokong diorang pon belum tentu akan mengundi PR.... tue la pasai...

Aper pon... Voter Sentimen Ratio (VSR) nih jangan dipandang sebelah mata.. dan jangan juga menyebabkan ader orang sudah rasa hebat dan boleh goyang kaki.... anything boleh berubah biler-biler masa.... Untuk semakan laporan VSR semalam ... boleh semak di SINI ...

(c) 2013 Agency

6 comments:

  1. fuhhhhh..... ad 1 perkara lagi PR belum selesai.. maybe tu tektik terakhir BN.

    ReplyDelete
  2. sbb tu gua x amik port sgt psl ceramah2 ni. Pengalaman dulu2 time ceramah mmg berbelas ribu dtg bila pru, kalah gak. Skang ni, ada calon2 PR khususnya di Parlimen Temerloh dan Parlimen Bera, x mau turun padang jumpa terus pengundi. Nak buat ceramah je. Ap ke jadah. Bkn seme pengundi suka dengar ceramah. Bab turun padang jumpa pengundi gua respek kat BN, time dorang kuat atau lemah, program mcm ni dorang x tinggal. Impak kepada pengundi jgn pandang kecil. Apa yg gua nampak, kebanyakkan calon PR ni dah mcm over confident.

    ReplyDelete
  3. Bhai Carlos...
    Hahaha... bukan satu bhai... total ader tiga peluru terakhir BN.... hehehe

    Bhai BunBinBan...
    Gua pon samer.. sebab ramainyer orang biasa tak reflek kat kertas undi... hehehe

    ReplyDelete
  4. % pengundi 51% wanita, 49% lelaki. Had umur pulak below 49 60% above 50 40%. Kalau yg datang ceramah mewakili %2 yg aku tulis kat atas, menang. Kalau tak, macam meriam karbaid aje la!

    ReplyDelete
  5. bhai,

    gua percaya pada sentimen rakyat majoritinya yang nak perubahan. yang gua tak percaya paling wahid ialah SPR, tu jentera menipu paling ultimate yang UBN guna. percayalah, kalau PR kalah PRU13 bukan sebab rakyat tak sokong tapi sebab SPR yang menipu undi!

    kalah pilihanraya, kita turun jalanraya!

    ReplyDelete
  6. Apa daaa....kalah piliharaya,turun jalan raya. Dah kalah terima ler. Kalau menang kt Selangor, Kedah dan Penang boleh lak terima kptsn itu kenapa bila kalah x boleh terima. Sok nanti kena charge kt mahkamah sbb demo kt jalan raya, nak salahkan kerajaan pulak

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja