Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 April 2013

Porsche Cayenne TBE 133

Bhai.... gua dapat maklumat la.... ader orang tue dapat imbalan (timbal balik) dari kumpulan tertentu agar tidak bertanding dalam PRU13 kali nih... even waris dier pon tak bertanding.... jadi dapat la sedikit token sebagai imbalan ... berupa kereta dan lot tanah dilokasi ekslusif...

Dengar citernta kawasan lot tanah tue tertelah tak jauh dari lokasi exit highway LPT kat sini.... hehehe.... Saper orang tue lu cari sendiri lar yer....  kan gua dah kasi nombor plet dier... hahaha

Aper-aper pon.. tahniah lar... dapat untung tue jangan lupa la pada rakyat yang selama ini dah sokong dan undi lu... jangan plak biler dah dapat untung semua lupa sama rakyat... takut nanti kalu mati orang akan kencing atas kubur la... hahahaha

Aper pon... stok tanah yang ader tue rasanyer cukup sampai 7 keturunan boleh amik untung.... cuma nanti kalu dah mati... tolong jangan tanam mayat lu kat tanah wakaf perkuburan biasa... yang itu tanah perkuburan wakaf untuk rakyat marhaen.... lu lebih baik tanam jer kat mana-mana tanah yang lu ader...

Jangan gatai la nak mintak guna tanah wakaf.... sori ... lu tarak layak.... sebab lu ader banyak tanah yang kabur pemerolehannyer... yang pastinya dirembat dari hak rakyat.... so ader dua pilihan jer kat lu... samer ader tanam kat tanah lu yang berpuluh atau beratus ekar tue... atau campak jer kat tapak perlupusan sampah.... kalu nak campak kat laut... takut mengotorkan laut jer....

Hahahaha... ader paham ka???

sekadar hiasan sahaja

5 comments:

  1. hebat kat dunia je Bhai
    setakat hidup berapa puluh tahun je ni..

    ReplyDelete
  2. nelayanbimbang.blogspot.comApril 28, 2013 at 6:10 PM

    keh..keh..keh..bhai bhai,ok lh aku nk jdik tukang counter ko lh..bkn ape info yg ko bg dlm blog nie best..
    so psal crite di atas nie bro aku tau sape cibai tu..
    1.ex-mb yg ade kes balak brkoyan2.
    2.tak lyak jd gabenor di satu ngeri yg dbukak oleh parameswara atuk kpd calon BN kt putrajaya.
    3.prnah blasah tun mamak padukang sbb tun kutuk satu badwi yg d angkat mnggntikn dia.
    4.bid no plat tu pun same rege ngan no plat dia tu.
    5.tua kutuk nk mampos
    6.bhasa lucah carut dia nih.

    ReplyDelete
  3. aisayman nelayanbimbang... tak cukup membantulah hang punya info tu... aku masih tak dapat sape mamat tu... tambahlah sikit info tu...

    C++... tang tanah kubuq tu aku memang setujulah... itu pun kalau waris dia setujulah, yalah, kalau nak nanam dia tu pun, at least 7x3 tanah kena guna... kalau nak kurangkan lagi, kena tanam berdirilah...

    COBOL

    ReplyDelete
  4. nelayanbimbang.blogspot.comApril 29, 2013 at 5:15 PM

    kah..kah.kah..bro ko nie sbnr nye aku dh lame layan blog lu..segala info yg ko bg amat berguna utk aku simpan tmbah plak ngan experience yg ko ade aku mmg takjub lh..kadang2 info yg ko post aku amik utk rujuk kt mmber2 aku yg otak nye lembab mcm beca..
    aku ade email k ko sblm nie time kes kat LD,ade beberapa thing yg aku nk sentuh tp tkpe lah ko pun penat time tu so aku tknk kacau..peh ni klau ko ade lg kes ko jgn main2 aku mesti dpt trace ckit jejak ko..kah..kah..kah..gurau jea lah beb..
    bab yg kat atas nie tkan ko tk tau beb..ex-mb lah..negeri jiran tetangga yg ko duduk skrg nih,jd mb lebih dri 10 thun n di lantik sbgai gavenor oleh agung kt satu negeri yg tk bersultan..haiii..ko pun lembab gak lah mcm nie mcm member tmpt kerja aku..
    nelayanbimbang.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. tolonglah bagi huruf2 nama dia tunggang terbalik pun tk pe

    meh kita main scrabble hihihihi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja