Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 April 2013

Siapa Undi Siapa

Bhai... Awal pagi tadi... sekitar pukul 4 pagi.... gua dah tulis tentang isu berkaitan dengan DUN Semambu dimana kawasan nih mempunyai 56.8% pengundi Melayu.... Inilah kawasan yang paling banyak pengundi Melayu dalam DUN Pahang....

Tapi.... sejak 2008 lagi.... Pakatan Rakyat (PR) telah letakkan calon yang kureng sesuai disini....Toksah citer la BN.... BN memang akan letak calon berbangsa Cina dikawasan majoriti Melayu.... sebab kalu letak tunggul sekalipon sebelum 2008 diorang rasa BN tetap akan menang....

Okeh la... gua bukan nak rasis ker mender ker... tapi kalu kawasan tue majoriti kaum Cina ker.... memang patut lar sangat wakil rakyatnya berbangsa Cina.... senang dier nak attend keperluan masyarakat... kenduri ker... kematian ker... bisnes ker.... aper sajer.....

Tapi kalu kawasan majoriti Melayu.... seeloknyer la dapat wakil rakyat yang dari kaum Melayu.... senang... kalu masyarakat nak deal pon senang... kenduri senang... kalu ader kematian pon senang... kalu ader urusan aper sajer pon senang.... mudah komunikasi...

Tambah lagi kalu wakil rakyat tue dari kalangan penduduk tempatan... tinggal dan menetap disitue... bukan yang datang sekali skala ataupun tunjuk muka sekali dalam 5 tahun.... Kalu ahli Parlimen tue takper la kalu bukan penduduk tempatan... tapi kalu untuk jadi ADUN tue... baik la orang tempatan dan dari kaum yang menguasai majoriti kat sana....

So... bagi DUN Semambu nih... Barisan Nasional dah letak calon dier dari bangsa Cina iaitu Pang Tsu Ming... manakala dari Pakatan Rakyat pulak letak calon dari kaum Cina gak iaitu Lee Chean Chung (err... calon muda nih memang kureng dikenali oleh penduduk setempat) .... manakala satu-satunyer calon dari kaum Melayu aderlah Mohd Shukri Mohd Ramli (Bebas) ...

Jadi... skrang nih pengundi Melayu yang memegang majoriti besar di DUN Semambu gua rasa lebih wajar pilih calon dari kalangan anak bangsa bagi memudahkan suara Melayu di DUN Semambu dibawa kedalam Dewan Undangan Negeri Pahang....

Sebab... Pang Tsu Ming tue dulu .. selama dier jadi ADUN.... Pang Tsu Ming nih langsung tak bawak suara majoriti penduduk DUN Semambu di dalam Sidang DUN... melainkan dier banyak senyap atau bawak suara minoriti..... Pilihan ditangan lu orang... Gua bukan pengundi DUN Semambu... tapi kalu gua pengundi di DUN Semambu... gua akan buat pilihan based on ratio majoriti.... ader paham ker???

UNDILAH CALON PRO RAKYAT
Suara Anda InsyAllah Dapat Kedengaran Di Dewan Undangan Negeri.


P/S : Gua tak dibayar untuk berkempen.. tapi ini adalah satu sumbangan kecil gua terhadap perjuangan rakyat...  Kalu ader sesapa nak upah gua untuk berkempen bagi pihak diorang... tak kisah la BN atau PR... sila sediakan at least RM2 juta .... baru boleh deal....

7 comments:

  1. Aku sebagai ahli PKR Kuantan pun akan undi blogger CMK ini di Sekolah Men Bukit Setonggkol. Tapi untuk pengundi lain, beliau kena usahakan banyakkan poster dan risalah supaya ramai pengundi Melayu kenal beliau.

    Ini kerana telah ramai ketahui calon Cina PKR tu amat sombong orangnya dan pentingkan diri sendiri aje. Calon BN tu apa lagi lah, sama macam yang dulu-dulu, timbul semasa PRU aje.

    ReplyDelete
  2. bhai,

    ritu gua komen, mintak kita lupakan selisih faham pasal kerusi dun kota d'sara sebab pas dah agreed bg balik kat psm.
    http://www.malaysiakini.com/news/228426malangnya, dari yang gua dengar dari kerabat gua kat area ni, calon pas tu masih berdegil, masih jugak berkempen untuk diri sendiri! even dr nasir sendiri mengeluh.rujuk cni -http://www.malaysiakini.com/news/228426.

    Semalam, pos psm kena serang ngan org tertentu yang tak tau motif apa. adusss..gua ingat dah setel...

    ReplyDelete
  3. Bhai Monkey Shooter...
    Hahaha... undi jangan tak undi... cuma jangan salah undi jer... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Hahaha... mana boleh selesai bhai... diorang banyak besar kapla... orang lain dapat watikah ader sign SU Agung PAS jer... diorang dapat watikah ader sign Presiden lagie.... hahaha

    ReplyDelete
  4. spt sy habaq dulu..pkr phg di kucar wokyoh oleh pkr pusat...(mr tenuk..boleh agak sapa)..cuma kini sentimen abcd..je..kalau harap lmbg pkr atau bulan semata..jgn harap la..
    tp politician..ni mmg tahap bebal setengahnya rasa diri gagah..sgt..buat ikut selera..

    mail golok

    ReplyDelete
  5. Gua dah ckp, TGHA akan jadi PM pas pru13 ni.

    ReplyDelete
  6. Salam C++

    Apesal gomen letak pen Mont blanc sebagai simbol, erk?

    ReplyDelete
  7. Bhai Mail Golok...
    Biasa lar... ahli politik... banyak yang pusing daripada yang jalan lurus... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Hahaha... itu la yang Geng Rusila idamkan... hahaha

    DeeDee Yong...
    Idak ler teman tau Yong ooi... mungkin maser tu pen lain tak mandang.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja