Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (Daily) - Agency Analysis

Bhai.... mulai malam nih sampai pada tarikh pengundian 5 Mei 2013 ... InsyaAllah gua akan publishkan satu laporan ringkas Voter Sentiment Ration (VSR) setiap malam... harap tidak memberikan masalah kepada gua dan semua anggota yang terlibat... VSR ini aderlah untuk kerusi Parlimen sahaja.... sekadar buat rujukan untuk lu orang.... (VSR ini insyaAllah telus dan tidak bias kepada mana-mana aliran politik) ......

Lu orang berhak untuk terima mahupon menolak VSR nih... no problemo.... okeh...

(c) 2013 Agency


13 comments:

  1. Terbukti PR hanya syok sendiri ditambah pula dengan statements kurang cerdik dari pemimpin utama PR

    ReplyDelete
  2. I smell something wrong is going on here. Based on info from one foreign firm, the inclination toward BN is only 50.5% today. There are more than 10 firms gathering field info on PRU13

    ReplyDelete
  3. Dear Anonymous...

    The info listed here is based only on our Agency (undisclosed) field operative reports, therefore it might not as sames as others.

    Thanks for commenting...

    ReplyDelete
  4. Dear Mr C++,

    I've been following your blog for quite sometime and to me your postings are closest to the truth and unbiased.

    Looking at this VSR, I'm a bit surprised and worried but can you please give the reader more information about this VSR; i.e. the definition, the method etc (those that will not put you under heat..)

    Thanks a lot and keep it up.

    p/s: I agree with your posting earlier today regarding PAS UG

    ReplyDelete
  5. Dear Awang Kelabu...

    VSR is based on there criteria (some has been taken off for the security reason)

    1. Based on our field operative (F/O) daily report on 222 parliamentary constituency.
    2. Direct engagement with public (voter) discreetly
    3. Based on the voters mood prior after any party "ceramah umum" or "ceramah kelompok"
    4. We got eyes (direct field operative) more than 2000++ members and indirect F/O more than enough...

    Sorry... the full method, statistic and data gathering technique were safely guarded as I don't have the authority to disclosed it.

    Thanks and keep reading..

    ReplyDelete
  6. Tuan, dari segi ketepatan hasil penilaian dulu cth pd tahun 2008, adakah pd tahun 2008, keputusan pilihanraya dicerminkan dgn tepat oleh VSR ?

    kamarul

    ReplyDelete
  7. Tuan,
    adakah VSR pernah di guna di lapangan pd tahun 2008? Bagaimana keputusan dan ketepatan VSR pd 2008 berbanding keputusan PRU sebenar pd tahun itu?

    ReplyDelete
  8. Bhai/DeeDee KIM Musak...

    VSR digunakan pertama kali pada PRK Hulu Selangor dan ketepatannya berbanding keputusan pengundian sebenar adalah sekitar 85% pada masa itu...

    Pada PRU13 kali ini, jika VSR berjaya mencapai ketepatan sekitar 90% pun sudah dianggap berjaya.

    ReplyDelete
  9. bhai C++,
    Adakah VSR INI boleh dimanupilasi oleh mana2 pihak dalaman?

    2.)adakah Intel Dari pihak lu , tahu mengenai rompakan hasil negara (post mengenai aliran pengeluaran Dana haram),Dan kenapa Intel tidak bertindak?

    3.)insha Allah,VSR INI telus Dan tepat.tapi kemenangan ditentukan Oleh ALLAH S.W.T ,moga kits lapangkan Dada ,bak kata bro C++ (I don't a damn single word are u talking) wakaka..
    Majulah BN untuk negara..

    -penjejak-

    ReplyDelete
  10. bhai C++,
    Adakah VSR INI boleh dimanupilasi oleh mana2 pihak dalaman?

    2.)adakah Intel Dari pihak lu , tahu mengenai rompakan hasil negara (post mengenai aliran pengeluaran Dana haram),Dan kenapa Intel tidak bertindak?

    3.)insha Allah,VSR INI telus Dan tepat.tapi kemenangan ditentukan Oleh ALLAH S.W.T ,moga kits lapangkan Dada ,bak kata bro C++ (I don't a damn single word are u talking) wakaka..
    Majulah BN untuk negara..

    -penjejak-

    ReplyDelete
  11. Bhai Penjejak...

    1. We (geng di agensi) don't give a damn who run the country as we didn't sides to any political parties.. hahaha

    2. Kalu kami tahu pon (err.. kami tahu atau tidak tue bukan isu) ... tapi AG dan BNM takmo nak bertindak.. aper mau citer... hahaha... AG dan BNM tue kan ker barua BN...

    3. Yer betul... Allah Taala adalah sebaik-baik perancang .... kita serah jer padaNYA..

    Yahoo... Majulah BN untuk Negara.... hahahaha

    ReplyDelete
  12. bagus info ni...gua nak forward kar member2 PR yg over confident sampai nak gerak berkempen pun dah malas....hahaha....mcm biasa la...mmg bertengkar ler persoalkan ratio lu ni...

    ReplyDelete
  13. Data dari seluruh negara ke Bro?

    Sentimen apa yang hot dalam pru13 ni yea?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja