Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 April 2013

Cubaan Memerangkap Blogger PR

Bhai..... nih gua nak dedahkan satu benda nih.... gua terperasan pagi nih bilamana gua terjumpa iklan seperti dibawah ini dipamerkan oleh Google di beberapa laman web... Iklan tentang PakatanCybertroopers .... biar betul.. sejak bila geng-geng PR guna istilah Cybertroopers nih.... hahaha

Iklan Scam Yang Disyaki Tajaan UMNO/BN

Aper yang gua nampak.... Iklan ini penuh dengan kecurigaan.... contohnya.... tiada maklumat lengkap siapa yang menyediakan prasarana ini.. Malah... pada link "Join Us" ... ader ruangan untuk memasukkan   nama akaun twitter, alamat emel serta nombor telefon disitu.

Nampak sangat terdesak nak dapatkan ID penyokong PR

Pada gua ini adalah satu cubaan untuk mendapatkan akses kepada laman web atau akaun media sosial bagi mana-mana penyokong PR. Dengan data yang laman web ini dapat kumpul.. sudah pasti ianya akan memudahkan kerja meng"hack" akaun laman blog mahupun akaun media sosial.

Ruangan about us yang paling mencurigakan
Aper yang pasti... sila berhati-hati dengan laman-laman web yang sebegini.... dan gua percaya ianya dikendalikan oleh pihak UMNO/BN dengan dana yang agak besar. Ialah... iklan di Google dan YouTube serta Yahoo oleh BN kali ini khabarnya mencecah puluhan juta RM ....

Ini semua adalah cubaan untuk memerangkap blogger, facebooker, twitterer penyokong PR.

So.... bottom line is.... please beware when you see this type of scam...

5 comments:

  1. Salam C++

    Waspadalah. Sebab tu Yong work alone jer.

    ReplyDelete
  2. Yes bro... gua dah perasan benda ni. Dalam utusan online pun ada jugak... yg bodohnya diorang nih... utusan tu media jamban yg pro PR boikot... dah tu diorang buat ads dlm utusan...

    Ingatkan diorang bijak... tapi nampakkan lagi kebodohan diorang... kah... kah... kah....

    ReplyDelete
  3. pakatan x yah buat benda ni pun xpe..orang akan buat sendiri sebab nampak sangat dah AMNO ni memang bnyak menyusahkan orang

    yang lawak tu part "How much you want"..

    ReplyDelete
  4. takyah cyber tropper la pakatan dah ada team sendiri :) encrypted link huhuhuh

    ReplyDelete
  5. dah terang lagi bersuluh... kena tipu jugak xtau la... phishing link utk kumpul maklumat pengundi... :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja