Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 April 2013

Zulkifli Nordin Diludah

Bhai.... Lu tau dak ramai warga Shah Alam yang selama ini menyokong UMNO/BN merasa terhina dengan pencalonan Zulkifli Nordin untuk kerusi Parlimen Shah Alam... Cakap-cakap yang kedengaran sana sini yang akhirnya sampai gak ke telinga gua d Kemaman nih semuanya menjuruskan kepada perkara nih....

Gua dulu menetap di TTDI Jaya Shah Alam....  dan gua memang cukup lama rasanya (lebih 10 tahun) tinggal menetap di Shah Alam.... dan gua tau sentimen yang berlaku di Shah Alam... Gua ingat lagi masa PRU10... iaitu 1999... masa tue gua membantu bilik gerakan sepusat KEADILAN di Seksyen 9 Shah Alam.... berhampiran dengan Plaza Masalam tue...

Aper pon... citer pasai Zulkifli Nordin nih .... memang ramai yang berbulu... diorang bagitau... takkan la takder orang lain yang lebih layak dari kalangan ahli UMNO/BN kat area Shah Alam nih sampaikan terpaksa melantik Zulkifli Nordin sebagai calon...

Ader sorang kenalan gua (ahli UMNO totok) siap cakap... kalu Zulkifli Nordin berkunjung ke Pasar Tani Stadium Shah Alam untuk berkempen... Zulkifli Nordin pasti akan diludah ... Kalu tak kenalan gua tue yang ludah... maybe kengkawan dier yang lain akan ludah... dan diorang memang berpakat untuk "BOO" dan ludah Zulkifli Nordin kalu berkunjung ke Pasar Tani Stadium Shah Alam...

Jadi... gua nasihatkan Zulkifli Nordin.... elakkan lah dari berkunjung ke Pasar Tani Stadium Shah Alam kalu takmo dimalukan... hahaha....  Orang Shah Alam terutama ahli UMNO totok cukup benci dengan Zulkifli Nordin... mereka mahukan warga tempatan Shah Alam sebagai calon... warga UMNO tempatan....

Nasib lar lu bhai Zulkifli Nordin.... hahaha ... ader chan la lu kena ludah .......

11 comments:

  1. Salam C++

    Nampaknya Yong terpaksa kensel balik kampung. Yong nak pergi ke Pasar Tani S13 Shah ALam. Nak tengok Zul Kulim kena ludah. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong...

    Gua kalu takder hal kat Kelantan nanti... rasanyer mau gak pi Shah Alam... teringin nak tengok gak... hahaha...

    ReplyDelete
  3. isi blog taraf sampah.. xde nilai yg bagus untuk bacaan.. penuh dengan statement syok sendiri tanpa bukti..

    ReplyDelete
  4. nak best lgi upah mamak pendukang ludah...hahaha...gua ingat dri jarak 100 meter pun tepat ke sasaran...hahaha

    ReplyDelete
  5. Pelik juga ayat tu .. setahu kami Saha Alam diganunkan sekitar tahun 70' dan ketika itu ramai pendatang Melayu dari selruh pelusuk negara berhijrah kesana ,, jadi macam mana nak cari penduduk asal Shah Alam sedangkan temapt itu sendiri adalah kawasan pokok getah atau kelapa sawit dan berbukit satu masa dulu.

    Jadi jika nak BN kembali memerintah , terima lah siapa yang ditunjukkan oleh pemimpin

    ReplyDelete
  6. Bhai Wan Hakim...

    Sori aaa... blog gua tak macam blog PapaGomo dan ParpuKari tue... diorang punya blog ader nilai yang bagoosh untuk bacaan... gua tau isi blog gua taraf sampah.... hahaha ... tak macam blog PapaGomo dan ParpuKari... hahaha

    Memang blog gua penuh dengan statement syok sendiri tanpa bukti.... sungguh... betul nih... gua memang mengaku... memang gua syok sendiri.... hahaha

    Saper suruh lu baca blog gua.... hahahaha......

    ReplyDelete
  7. Bhai BunBinBan...
    Hahaha... gua terlupa kat Panglima Ludah la... hahaha... sori aaa...

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Err.... rasanyer dalam ayat gua takder citer pasai penduduk asal Shah Alam... tapi gua citer pasai warga tempatan... ker gua salah paham Bahasa Melayu nih... warga tempatan dengan penduduk asal tue samer meaning ker??? Errr.... nanti gua nak mintak mana-mana cikgu BM tunjukkan kat gua.... hehehe

    ReplyDelete
  8. Anon 10.43..

    Shah Alam dulu sebelum PKNS develop adalah area estet/ladang (majoriti shah alam) dan kampung tradisi melayu (cth Kg. Jawa, Kebun Bunga dll). Ada juga kawasan lombong bijih timah (especially area2 tasik, masjid dan sek 7)

    kalau dah ada ladang/estet, lombong, kampung tradisi mesti lah dah ada orang tinggal itu sejak beratus tahun dulu so kiranya diaorang ni penduduk asal lah.

    Jangan tengok sejarah shah alam lepas dibangunkan semula oleh PKNS sahaja ok..



    ReplyDelete
  9. Bhai/DeeDee Anonymous...
    TR1MA kaseyy pasai kasi info sejarah tue... hahaha... kasi skit semua faham senarionyer...

    Bhai Carlos...
    Kepastian hanya dari Allah... tapi kiter ader nampak bunga-bunga Zulkifli Nordin nih kalah.... hahaha

    ReplyDelete
  10. tak suka baca blog ni jangan baca,sampah pun ada nilai.ahahahahha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja