Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 April 2013

Menteri Pertahanan Buat Malu Agensi Risikan

Bhai.... satu jer yang gua tak larat nak layan.... Menteri Pertahanan kiter... err. rasanyer dier dah title bekas Menteri Pertahanan kan... hahaha..... banyak sangat buat lawak.... terutama skali biler dier manipulate sumber risikan.... hahaha...

Sori aaa.. gua takmo nak elaborate lebih... sebab ianya termaktub dibawah Akta Rahsia Rasmi (Official Secret Act - OSA) ... jadi aper-aper pon... gua nak nasihatkan Zahid Hamidi nih.... Gua tau dier tengah panas skrang nih... tambah lagi kerusi Parlimen dier skarang sedang goyang....

Takper... takper... isu politik kiter citer lain kali aaaa....

Aper yang gua nak nasihatkan Zahid Hamidi nih aderlah tolong aaa.... tolong jangan manipulate maklumat dari sumber risikan... dan jangan memandai tambah ajinomoto biler lu citerkan maklumat risikan dalam media... setakat nak bagi nampak lu buat kerja tue boleh la... tapi jangan sampai memalukan agensi risikan... terutama skali berkaitan dengan maklumat risikan bagi kes dan insiden di Sabah terutamanya di Lahad Datu dan kawasan sekitarnya...

Nih tak pasai-pasai jer lu punya statement sudah kasi bikin orang awam (rakyat) kureng konpiden kat agensi risikan dan angkatan bersenjata di Malaysia.... tolong aaa.... tolong jangan menyusahkan dan menjatuhkan kredibiliti agensi risikan dan angkatan bersenjata di Malaysia...

Kalu lu (Zahid Hamidi) nak jadi bodoh... jadilah bodoh dan bangang sorang-sorang.... jangan ajak rakyat marhaen jadi bodoh macam lu.... okeh... ader paham ker... atau gua terpaksa kasi "stelet" kat dahi lu kasi cair skit otak yang dah beku tue.... hahaha

Sori.. gua tidak mewakili MIO, Cawangan Khas, Jabatan E, MKN dan beberapa agensi risikan lain.... gua cuma "tidak mewakili" agensi yang gua terlibat jer... hahaha... ader paham...

3 comments:

  1. satu perkara yg gua tabik kat lu bro ialah lu berani menyuarakan pendirian. Lu berani hentam semua x kisah pihak kerajaan atau pihak pembangkang. Lagi satu perkara yg lu tulis menunjukkan lu ni seorang yg bijak dan gua suka baca tulisan lu bro..

    ReplyDelete
  2. Bhai Musri...

    Hahaha... jangan la bodek gua... gua takder duit kecik nak bagi... duit besar tambah la lagie takder... hahaha....

    Yang betul kiter kena kata betul... yang salah kiter kena kaya salah... biarpun yang betul tue musuh kiter buat... dan yang salah tue kengkawan kita buat....

    ReplyDelete
  3. nelayanbimbang.blogspot.comApril 29, 2013 at 5:29 PM

    bro..tang hal nie bile kes kat LD meletop tu ari aku just tunggu info dari blog shahpaskal tp hampeh beku terus..nasib baik 2 org ahli kluarga aku ade terlibat sorang polis sorang army base kt keyel..yg polis tu maleh aku nk korek sbb keje nye asik marah aku jea..hrp yg army tu jea dpt serba sdikit yg lain aku tnggu posting ko jea..
    trus terang aku ckp lah,klau lah satu ari nanti RISIK,MIO,SB,MKN,KDN,E ngan AGENSI Keselamatan (tak termasuk pengawal keselamatan..kah..kah..kah..)senyap,bisu,buta dan boikot tk bagi info agak2 ko ape yg akan jadi kat 2 mnteri bengap nih..EX-ISA yg menangis dlm lokap ngan bapuk auw.auw.auw..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja