Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 April 2013

Potong Stim

Bhai... cuba lu tolong nasihatkan pimpinan nih.... time-time masa kritikal berkempen nih... boleh tak jangan mulut tue macam longkang... sikit jer wartawan sua mikrofon... terus berjela panjang pimpinan bagi komen...  boleh tak cakap jer no comment ker.... atau kalu tak reti cakap orang putih... cakap jer... dalam bahasa jerman ker... bahasa swahili ker...

Ini tidak... ader jer wartawan unjuk mikrofon... terus macam tak ingat dunia.... Orang lain penat bermatian kempen... dan bersihkan taik-taik yang pimpinan nih buat dan buang merata-rata... senang-senang jer pimpinan nih berak sekali lagi..... aper daaa... buat potong stim jer...

Masalah yang dua tiga hari sudah pon belum lagi selesai... nih dah buat penyakit baru.... kalu diikutkan hati gau yang panas nih... mau jer gua carutkan pimpinan macam nih... samer jer tabley pakai... cam siot jer.... Pimpinan dalam PAS ker... PKR ker... DAP ker... semua macam bangsat biler diunjukkan mikrofon...

Cuba la belajar daripada puak-puak UMNO/BN yang dalam masa kempen nih cuma citer yang baik jer... yang ader masalah diorang cover baik punya... dan slalu diorang akan cakap "no comment" ... Ini tidak... samer jer Anwar Ibrahim samer... Hadi Awang tambah la lagi... Nik Aziz pon buat benda bangang camnie semalam... Karpal Singh pon ader dalam dua tiga hari nih..... wei... boleh tak jangan jadi bodoh...

Boleh tak jangan nak menyusahkan kitorang.... bangsat la pimpinan macam nih.... potong stim betul lar... hampeh...





Masa kitorang terjah dulu pandai plak Hadi Awang takmo nak layan soalan dari media pro PR.... tapi biler geng media Pencacai macam TV3 dan sebagainyer... laju jer boleh layan soalan.... poodah la wei... gi kelaut lar....

13 comments:

  1. Apa yg x kenanya?. Kenyataan TGHA x salah pun. Biasa aje. Pembunuhan karakter ke oleh blog nie terhadap TGHA?. Apa matlamatnya?.

    ReplyDelete
  2. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Boleh tak isu saper nak jadi PM nih citer biler dah menang.... karang jadi peluru free jer kat puak UMNO .... dah banyak kali dah perangai camnie....

    Sori.. gua takder maser nak buat C/A untuk Hadi Awang... dier sendiri yang buat C/A pada diri dier sendiri....

    ReplyDelete
  3. 'kalau bodo duduk diam'.betul2 bladigol sood diaorg ni,belajarlah jadi cerdik sket...mmg betul potong stim..

    ReplyDelete
  4. sekarang bukan masa nak glamer la, dok diam jg cucu suda la,APTB, benda ni la buat jd kelaut, kompom la BN menang taun ni.. cuba dok diam,jgn dilayan sgt tv3suku tuh..org sibuk berkempem cmne nk monang,boleh pulak buat setatmon cmgni.

    yakini BN .. wakakaka.. gua sebagai pengundi atas pagar suda makin pelik dgn pemimpin sengal ni..APTB
    jom C++ kita minum kopi sambil mkn kacang melihat episode kemuncak.

    -penjejak-

    ReplyDelete
  5. Cakap je pong pang boikot media bro.....
    Pantang diorang provoke....laju je....kahkahkah
    Diorang patut hati2 sekarang....jgn byk cakap...kalau benda butul pun tv3 pandai putar belit dan buat sekerat2....

    ReplyDelete
  6. bhai,

    ke laut? dia memang sejak dulu nak jadi nelayang, politik ni hobi sampingan aje...

    ReplyDelete
  7. DeeDee Suraya Hamden...
    Gua stuju... kalo bodo duduk diam... nasib baik la gua tak bodo... hahaha

    Bhai Penjejak...
    Penat bhai biler kiter bagitau banyak kali benda yang samer... bukan sekali Pimpinan buat statement bangang nih... tak larat nak kira dah... Wei... gua cari bertih lar... hahaha... layan dengan pisang emas... hahaha

    Bhai Idlan..
    Tue la pasai... susah aaa... penat...

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Hahaha... yer jugak aaa... dier memang slalu kelaut... politik nih cuma waktu senggang dier jer... hahahaha

    ReplyDelete
  8. gua sokong lu bro,mmg btol pun,jgn la beriya2 sgt jawatan tu ini lah pe bagai,focus pru ni dulu,dah mng baru citer..ni blom pepe mmpi da smpi ke bulan,relaxs,plan2 kayuh.da mng lu org bincang la pe patot...ni berangan2 kang kalah mau terberak lak....focus dulu yg pntg ABU.

    ReplyDelete
  9. Setuju..pr nya pimpinan. Hh na,kerpal..dan anwar..bila bg kenyataan..menyusahkan..marhain..apa raa..

    ReplyDelete
  10. xpe la...dah cukup seronok dpt jadi calon, x menang xpe janji dpt jadi calon...muahahaha

    ReplyDelete
  11. Oku dap sekor tu..pe hal tetiba komen mat taib..lak..kacau betul la

    ReplyDelete
  12. Ntah lama dah main politik tapi rasa cam bangang pun ada kan.. aisyeh..

    Ntah la lantak korang la..

    taktik simple je nak melaga-lagakan isu.. tu pun masih tak paham-paham..

    ReplyDelete
  13. Dia tu hanya layak jadi presiden masjid rusila je atau presiden persatuan nelayan kuala terengganu.

    Apa yang dia cakap memang betul tapi tak kena tempat.... BANGANG!!!

    Langsung tak ada tokoh... ZERO!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja