Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 April 2013

Dari Sabah Ke Semenanjung

Bhai.... Kalu dari Sabah nak datang ke Semenanjung nih... Takder option lain yang pantas melainkan dengan menggunakan pengangkutan udara... Kalu nak pakai Kapal... Amik masa yang lama... Tambah kalu kapal tue kecik jer...

Kapal tanker pon amik masa 5 hari nak sampai Pelabuhan Kuantan dari Kota Kinabalu... So... Macam mana boleh tentera kesultanan Sulu boleh ader kat dijumpai kat Melaka.... Hahaha... Takkan dier mari Semenanjung ikut pengangkutan udara?

Takkan dier boleh lepas pemeriksaan ketat kat airport.... Atau Airport Malaysia memang jenis dari dulu tak pernah nak berubah... Mudah jer orang bypass airport nih...

Gua memang pelik biler pintu masuk negara kiter nih dah jadi macam rancangan realiti di TV dulu yang dikenali sebagai "BOLOS" ..... Takkan selepas 9/11 tue kiter masih tak ader amik iktibar.... Pelik aaaa...

Dulu pernah Tentera Merah Jepun merampas sebuah kapalterbang komersial iaitu Malaysia Singapore Airline ( MSA) dan akhirnya terhempas di Tanjung Kupang Johor... Sampai terbunuh lah Menteri Pertanian kiter masa tue..

Takkan la takder nak amik iktibar.... Aper daaaa... Macam siot jer keselamatan negara nih dibuat dek Barisan Nasional... Orang politik bukan main diperhatikan di pintu masuk airporr... Tapi pengganas dan lain-lain boleh lepas bebas keluar masuk negara.... Aper daaa

5 comments:


  1. Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

    Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..


    Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah....
    http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
    http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
    http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
    http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
    http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6

    ReplyDelete
  2. bhai,

    lu cnfirm ke dia naik kapal terbang dtg sini? bukan ke pernah keluar cerita pasukan keselamatan di barisan hadapan kata dorang ni berterbangan di daun2 pokok tatkala sedang bertempur? dia mari cni mcm superman la kot? kahkakah

    persoalannya, apa jadah dia datang jauh2 sampai melaka kalau takde back up? dari segi logistik? operatif? lu kalau gi wat ops kat tempat musuh, tak kan lu xde back up plan, bhai? takkan gi sorang2 kot? hehehe

    Ada apa dengan melaka?

    ReplyDelete
  3. kalu haku bahagian keselamatan negara.. xde pedulinya itu semua.. yg nak ambik berat sgt2.. naik.. naik dan naik gaji.. then pas budget pasti ada bonus !!

    ReplyDelete
  4. dia tumpang hishamuddin atau zahid hamidi kot pegi semenanjung?.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja