Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 April 2013

Pengurusan TLDM Buat Lawak

Bhai... tolong aaa nasihatkan skit pengurusan TLDM nih... tolong jangan buat malu angkatan bersenjata... tolong jangan buat malu geng-geng yang masih dalam perkhidmatan.... tolong aaa... kalu nak berkempen ker mender ker... tolong jangan salahguna kuasa lu orang dalam TLDM....

Gua pernah menumpang KD Paus untuk satu Ops sekitar tahun 1992 .... Walaupun KD Paus tue takder la besar mana... tapi at least okeh gak la kemudahan yang ader... bergerak dari Pangkalan TLDM Lumut sekitar pukul 1 pagi dan sampai ke kawasan operasi 4 jam kemudian.... Gua cukup salut anggota TLDM dari yang lain-lain pangkat (LLP) sampailah kepada pegawai... Semua professional... masa tue semua anggota senantiasa siap siaga untuk menghadapi pelbagai senario..

Last skali gua hadir berurusan di Pangkalan TLDM Lumut aderlah pada Oktober 1997 untuk satu raptai latihan  bawah permukaan.... Itu last skali gua kat sana.....

Tapi tak sangka... skarang nih pentadbiran dan pengurusan TLDM sudah tidak dapat membezakan professionalisma dengan politik kepartian.... Malah urusan kenegaraan (yang dahulunya disanjung dan dijulang tinggi) nampaknya dikesampingkan atas dasar perbedaan fahaman politik kepartian... Nampak sangat la pentadbiran dan pengurusan TLDM sudah cacamarba sampaikan tidak tahu beza antara Kerajaan yang memerintah dengan Parti Politik...

Sori... gua tetap bertegas... bahawa walaupun anggota TLDM tertakluk kepada beberapa arahan tetap... tapi biler berkaitan bab kenegaraan... adalah wajar anggota TLDM diberikan gambaran yang jelas tanpa bias atau condong kepada mana-mana parti politik... Urusan memilih wakil rakyat adalah hak individu tidak kira sama ada dier aderlah anggota pasukan keselamatan mahupun orang awam... Pihak pentadbiran dan pengurusan TLDM tidak berhak untuk menyekat akses kepada urusan pilihanraya (termasuklah kempen) sekadar memilih-milih berdasarkan kepada parti politik... Ader yang boleh ... dan ader yang tidak boleh...

Ini menunjukkan bahawa pentadbiran dan pengurusan TLDM memang pincang dan bias serta tidak telus. Gua kesal dengan kenyataan yang telah dibuat oleh TLDM seperti dalam snapshot yang gua publishkan disini... TLDM sekarang sudah tidak professional. Memalukan... Baik buang sahaja pakaian seragam anggota tue ... jika tidak boleh membezakan antara kerajaan dan parti politik.

Sori... Semua warga TLDM (LLP dan Pegawai) nampaknyer sudah dizombiekan oleh pentadbiran dan pengurusan TLDM sehinggakan tidak dapat melihat tujuan sebenar Mahathir Mohamed hadir di Pangkalan TLDM...

Maaf la wei kalu bos besar NAVY nih marah sangat kat gua... tapi gua cakap benda betul... kepada lar mudah sangat dibaruakan oleh Ahmad Zahid Hamidi tue.... ker ader aper-aper.... hehehe.... (errk... takkan la gua terpaksa nak tengok kertas siasatan pemerolehan aset TLDM kot)..... hahahaha

3 comments:

  1. nelayanbimbang.blogspot.comApril 30, 2013 at 10:57 AM

    assalam bhai..dlm posting ko sblm nie pun ade crite psal benda nih yg imran tk bleh msuk bkn nk bg ceramah pun tp just nk tumpang solat jea.
    ok lah klau tgk blik crite yg ko tulis atas nie mmg nmpak bias sgt aku pun pelik,mat sembab pong pang pong pang mnggu lpas kt dlm kem tu pentu pnggil nye si ex-bendahara kompang dlm kem tu,tk cukup kencing anggota keselamatan pkai lagi harta benda krajaan..tv,radio paper segala jadah pun dia org sapu yg tk sebulu di layan mcm anjing kurap..aku bengang ngan sedih lah bro ngan sikap org yg mcm nie..
    cube ko tgk ayat yg ko tk highlight tu perenggan ke-5..mcmane ko tau yg imran tu nak ceramah politik padahal blum bg pluang msuk pun,ape ko ingat ko Tuhan ke bleh tau isihati budi org lain main ckp jea..klau mat sembab msuk pkai bju BN srh undi parti dia bleh plak ko bg..mcm sial punye chief navy,bkn aku nk serkap jarang lah bro tp percaya lah bila ade seseorang berjawatan yg mempertahankan dasar yg terang2 salah dan duduk dlm ranking tertinggi kerajaan tidak kira dlm anggota keselamatan atau pun jabatan lain ko tgk lah nanti,MESTI ADA PROJEK ATAU PUN KONTRAK UTK KAUM KLUARGA MEREKA NIE.aku dah masak dah..

    ReplyDelete
  2. Hahahahaha.... Gua gelak jer..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja