Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 April 2013

TPM Boleh, Bekas Laksamana Tak Boleh

Bhai... ader arahan tak bertulis kat Pangkalan Tentera ... katanyer tabley pakai baju berlambang parti politik kalu nak masuk kedalam Pangkalan... walaupun setakat nak singgah solat di Masjid dalam premis...

Dan arahan nih terpakai masa Bekas Laksamana TLDM Abdul Imran Abd Hamid nak masuk solat itu hari... sampaikan dier terpaksa cari lokasi lain untuk bersolat.... Aper daa.... Persoalan gua..... betulkan ader arahan macam nih.... termasuk tak boleh berkempen dalam premis Pangkalan Tentera...

Kalu macam tue... kenapa TPM boleh, tapi bekas Laksamana tak boleh..... Macam mana Muhyiddin Yassin boleh plak berbaju parti politik dan berkempen secara direct didalam Pangkalan Tentera... macam yang tertera dalam gambar dibawah nih....


Citer selanjutnya tentang macam mana Muhyiddin Yassin boleh masuk ke Pangkalan Tentera dengan berbaju parti politik siap berkempen... lu orang boleh baca kat Manjong Mari

Tentang isu larangan berbaju politik dan berkempen dalam Pangkalan Tentera tue... lu orang boleh baca disini...



3 comments:

  1. sebab itu bukan baju parti tapi baju panglima perang.. kih kih kih

    ReplyDelete
  2. Salahguna kuasa, double standard tu bagai "isi dan kuku" buat orang atasan & penyokong ba**buta BN..for ages. Kena buat repot polis kes cenggini! Bagi referndum kat Agung ..biar depa ada akai sikit !

    TAPI baju cop dacing byk byk pada baju kempen tu tak perlu kita takut sangat...perhati betui-2 banyak dacing terbalik, senget, sinonim dengan 'kezaliman', penyelewengan BN selama hari ni. Dah la tak cantik, dacing pun berterabur. Syok sendiri la Muhy-ee-din..jangan perasan la!

    ReplyDelete
  3. Bhai Mr Edz...
    Hahahaha... Panglima tue... hahaha... kena pelempang lima kali ... hahaha

    Bhai Hanz...
    A'ah... dacing dier berterabur... samer la macam dalam kapla dan hati dier... berterabur... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja