Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 April 2013

Alat Mencuri Kenderaan

Bhai... gua dimaklumkan oleh blogger EraPasca tentang isu berkaitan dengan alatan yang memudahkan untuk sesiapa mencuri kenderaan lu orang tanpa ijin.... Mudah betul lar...

Bhai... alatan macam nih biasa memang berguna kalu kereta terkunci dari dalam... atau kunci sudah ilang... tapi boleh jugak disalahgunakan untuk mencuri kenderaan lu.... So... sebagai langkah berjaga-jaga... aderlah lebih baik lu orang tau keujudan alat CI Prog 300 Key Programmer buatan LSD-Tech camnie...

Berhati-hati dan beringat aderlah langkah terbaek...





Bahaya ooo.... benda macam nih mudah sangat diperolehi pada harga yang murah.... memang gua tau ader macam-macam alat yang memudahkan orang descrambler kan kunci elektronik remote kereta.... dan member baik gua (nickname Trash) pada tahun 1989 pernah buat demo bukak lima enam buah kenderaan sekaligus dengan alatan yang dibina sendiri....... dengan kos tak sampai RM30 masa tue....

Itu baru budak yang biasa baca dan hadamkan ilmu elektronik dari Majalah Popular Electronics dan Popular Science jer tue.... hahahaha

4 comments:

  1. semua kunci boleh dibuka skang. even yg pakai KAD Lock pun boleh disablekan. Tawakal je la yg mampu.

    ReplyDelete
  2. Macam dalam CSI ni :) scamble and bruteforce million electronic signal per sec untuk dapatkan combinasi yang betul untuk unlock key.

    Dah usaha tawakal je la
    Allah sebaik-baik pelindung :)

    Amalkan doa pelindung dan of course doa pelindung nak makbul, kena la dekat dengan Allah :)

    ReplyDelete
  3. Bhai Carlos...
    Memang pon... gua rasa patut lepas nih kena bela antu raya la... untuk jaga kereta... takpon bela rimau jadian... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Stuju... kena banyak doa... tapi usaha kena jalan gak...

    ReplyDelete
  4. confirm company ni kena check gila-gila lepas ni. siap lah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja