Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 May 2013

BONGKAR : Blog Boleh Kena Hack

Bhai... kalu lu nak tau... mudah jer nak takeover blog.... tak kisah la platform mana.... tambah lagi kalu Blogger.Com .... hahaha .... Tapi biasa la.... bagi orang yang bukan dalam bidang security... mesti rasa pelik dan musykil....

Ala.... 10 September 2003 dulu pon Maybank yang katanya punya sistem yang secure (masa tue baru lancarkan M2U) .... kena hacked gak.... hahahaha..... sampai terpaksa upgrade sistem kepada sistem yang pakai TAC..... hahahaha...... lawak kan....

Blogger.Com menggunakan Google Account untuk aksesnya.... dan dengan menggunakan sistem Single Sign On (SSO)... lu orang boleh akses semua perkhidmatan yang menggunakan Google Account sebagai aksesnya... contoh... lu orang boleh akses Google Analytics... Google Adsense.... dan lain-lain.... hahaha

Banyak syarikat IT yang gunakan SSO nih.. dari Microsoft... Yahoo... sampailah kepada Baidu..... hahahaha... Oracle, Cisco dan Juniper pon gun teknik yang samer... hahaha

Anyway.... gua maleh nak tunjuk cara camana nak amik alih blog ... hahahaha... yang itu lu kena tanya orang lain lar...  stakat nih takder sistem yang kebal la bhai.... Twitter dan Facebook sendiri pon pernah kena hack.... hahaha

Khas dari gua....

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot
CISSP (got accredited as early as 1997)

P/S: Harap jangan la hack gua punya blog aaa.... hahaha... ini blog cari makan dengan menghasut dan membrainwash kapla lu orang...... hahaha... kalu sudah kena hack nanti... camana lu orang nak terhasut oleh gua... dan camana geng-geng Jabatan "E" Bukit Aman nak salorkan maklumat kepada lu orang.... hahaha


2 comments:

  1. NO2APA & GOMO_HARAMJADAHMay 4, 2013 at 7:24 PM

    Boss..

    Babtu la dah sebulan ni wa lancarkan perang ke atas Blog APA-Lanc&*( ni sampai dia terpaksakan DISABLE ruang komen..

    Kalau lu perati artikel-artikel si tua kutuk tak sedar diri si ANJING BERTOPENGKAN MANUSIA ni, nampak sgt "MAMAT MATA DUITAN KUAT MEROYAN" ni akan amik alih tempat GOMO TELORLESS HARAM JADAH tu..

    Padan la bbdk UBN member wa kata aritu kena berjaga-jaga gan 'ANJING PELIHARAAN BANGSAT MELAYU UMNO NI"..

    Wa tak marahhh pun... kuikuikuikui.. AMEK KO!

    ReplyDelete
  2. Dah ada dah orang demo pasal ni.. SSO memudahkan penguna juga memudahkan attackers.. ;)

    begitu la security secure sangat susah pulak nak akses tak secure sangat senang alses less secure pulak.. haha

    so man man la ..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja