Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 May 2013

Gua Undi DAP

Bhai.... Walaupun gua ahli PAS seumur hidup... Tapi dikawasan gua... DUN Tualang Sekah dan Parlimen Kampar... Yang akan bertanding biasanyer dari dulu lagi mesti DAP lawan BN...

Dan tanpa perlu kepada arahan dari pimpinan pon... Gua akan tetap dari dulu lagi undi DAP... Walau aper pon orang nak kata dan tuduh gua... Gua takder masalah... Aper yang pasti... Gua memang menolak BN... Walau siapa pon yang dicalonkan kat area gua...

Sebab... Walaupun calon BN tue datang dari golongan Ustaz ker aper ker ... Tapi biasanyer dier takkan bersuara untuk menegakkan yang hak dan menolak yang bathil aper sajer yang BN buat... Ini memang kelaku BN...

Dan untuk PRU13 kali nih... Gua akan undi DAP.... Gua tak macam sesetengah ahli PAS yang geng UG yang sanggup undi calon BN semata-mata kerana kawasa diorang PAS dihalang bertanding dan hanya PKR atau DAP yang bertanding... Gua tak macam diorang...

Diorang sanggup bersekongkol dengan UMNO atas dasar Melayu.

7 comments:

  1. Gua setuju demi Islam kita terpaksa rela manfaatkan peluang mengalahkan orang kita sendiri yg khianat/ sesat lagi menyesatkan seperti UmNo. Cukup lah kita tolong dia membangunkan sistem dia selepas lebih 55 tahun...This time around kita tolong dia jadi pembangkang yang baik supaya ada check & balance to a good governance!

    Orang Melayu kita yang sanggup undi BN sebab di situ hanya ada DAP, PKR, takda PAS, tu hanya untungkan UmNo. Tu yg terjadi selama hari ni.

    Cukup, cukup sudah ! Cukup sampai di sini saja...Tu bukan kerana haq, bukan kerana Allah, atau Islam atau Melayu TAPI lebih kepada sentimen berDasarkan kebencian yang ditanam oleh provokasi, propaganda media perdana terhadap individu seperti DSAI, TGNA..bukan berDasarkan kebenaran ilmiah pun ! Yeah right, pejuang bangsa-t ..Go to hell, lah !

    ReplyDelete
  2. ORACLE-fsck-APA-GOMOMay 3, 2013 at 2:47 PM

    Boss..

    Ahli PAS kota damansara tu kebanyakkannya SAKI BAKI Abuya tu..

    Gang gang yang duk menyemak dengan bangsa[T] - bangsa[T] tu mcm juga lahanat anjing bangsa[T] melayu umno/bn..

    Khaaakk Tuiii

    ReplyDelete
  3. Gua yg pening bro...PSM(PKR) ke PAS?!!

    ReplyDelete
  4. bhai...gua pun undi DAP jugak...hahaha

    ReplyDelete
  5. Ooo...mcm tu ke...?? Majoriti geng abuya kat Kota D'sara... Patutla diorang menolak mentah2 Dr Nasir PSM... Maknanya diorang sengaja timbulkan masalah laa... Bukan diorang tak faham STRATEGI ketika ini adalah untuk MENUMBANGKAN BN... Memang POYO lah klu betul org PAS kat sana menentang pencalonan Dr Nasir....

    ReplyDelete
  6. asalkan komponen pr kita pilih untuk membentuk kemenangan ke putra jaya ganti bn. memang ada puak ngaku berjuang dalam landasan islam pun yang ceroi itu lumrah dari zaman nabi pun belambak jenis ni. Ubah.

    ReplyDelete
  7. bhai,

    gua kebetulan ada terserempak dr nasir pagi ahad tengah isi minyak kat petronas d'sara damai. selamba je dia tuang minyak kete sendiri, kete viva je pon. sendiri drive, sendiri isi.. lu penah jumpa presiden mana2 parti kat m'sia jenis macam tu? yg lain2, kemana2 pon at least ada drebar,body guard or teman seperjalanan.

    anyway, bila gua salam dia dan buka cite pasal pertembungan kat dun kota d'sara, dia hanya tersenyum dan cakap, ini real politik, biasa aje. yg penting, lawan tetap lawan! sempoi gler dia bhai..

    lgsung gua tak tak nampak riak kecewa, sedih or gundah gulana di muka dr nasir tu. maybe apa yg dituduh kat dia sebagai ejen lenin or marxis tak lebih sekadar tuduhan sedangkan org yang dituduh lebih tawadhu'. wallahuallam. serah kat Allah yang tentukan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja