Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 May 2013

Apa Yang Perlu Anda Lakukan

Bhai... nih gua nak listkan senarai aper yang perlu lu orang buat semasa hari mengundi 5 Mei 2013 nanti...
  1. Keluar awal pagi dengan membawa minuman dan makanan sedikit (boleh berkelah beramai-ramai sesama penyokong parti.
  2. Jangan lupa bawa kad pengenalan lu orang...  ala kalu lu orang tak bawak kad pengenalan.. lu orang sahih PATI... sedangkan PATI pon ader kad pengenalan Malaysia... hahaha
  3. Tak payah bawa payung... rembat sajer payung BN (kalo boleh amik banyak-banyak)... nanti senang nak guna waktu hujan...
  4. Bawak kamera (foto atau video) dan pastikan ianya sudah dicaj bateri... Senang nanti nak amik gambar yang pelik-pelik... macam gambar polong ker... kuntilanak ker... pochong ker... atau toyol....
  5. Kalu ader telefon berkamera... bawak jer sebagai bekap.... mana la tau....
  6. Kalu rajin... tangkap sahaja gambar sebanyak mungkin ... mana tau ader satu dua yang boleh dijadikan bukti dilain masa.. amik gambar OKU yang diiringi oleh petugas/pemancing undi dari BN.. sebab diorang sohih akan pakai baju BN... patut tabley pakai baju berlogo parti masuk dalam kawasan mengundi.
  7. Sediakan tuala good morning dan jugak garam... mana la tau ader yang buat bangang lepaskan "tear gas" ker aper ker...
  8. Rakam gambar dan catit nombor kenderaan yang mencurigakan termasuklah bas, van atau lori.
  9. Yang ini paling penting skali...  bawak pen mata bola atau marker pen saiz sederhana... sila pangkah kertas undi guna pen nih.. jangan guna pensel.  berhati-hati pangkah tak perlu sebesar-besar kotak pangkah... cukup jer sedang-sedang saiznyer..
  10. Kalo boleh (muka tak malu lar)... sila pi semak nama lu orang kat barong/pondok panas BN... hahaha... biasa lu orang akan dapat goodies dan macam-macam... silap-silap boleh dapat kupon amik duit tunai... hahaha... dah selesai mengundi... terus jer lepak kat barong/pondok panas PR... jangan pegi barong/pondok panas BN... hahaha
  11. Kalu dapat kupon amik duit dari BN tue... pi la amik duit tue... jangan lupa "on"kan lu orang punya telefon berkamera... rakam benda tue... hahaha... duit yang lu amik tue... itu hak lu... guna jer la... jangan malu-malu
  12. Jangan lupa upload kat fesbuk/twitter/blog semua perkara yang menyalahi akta pilihanraya.... jangan takut... takder saper nak dakwa kalu semua orang upload...
  13. Bagi yang ditugaskan mengawal peti undi... buat kerja dengan ikhlas... SPR memang ader cara magik untuk manipulate undi... dah berpuluh tahun diorang praktis dan amalkan,....
  14. Oh yer... saper kater undi adalah rahsia... hahaha... dari dulu lagi memang ader cara SPR nak semak lu undi saper... hahaha...
Errr... ader lagi banyak aaa..... tapi maleh aaa nak tulis... skrang tengah boring nak tunggu waktu nak repair Storage Server malam nih....  riso takut LUN tak boleh detect lepas tue... naya gua... hahaha... aper pon... yeah... mari kiter layan server Oracle ini malam.... hahaha

3 comments:

  1. Ha ha ha..Bhai.

    Memang Undi tu Tak rahsia..tapi SPR ada berani ka nak dedah nama tu kat Public..atau ada Ketua Jabatan yang Bengong nak keluarkan warning letter pasal ngundi Pembangkang..ha ha ha..

    ReplyDelete
  2. Anonymous Anonymous May 3, 2013 at 9:41 AM


    Memang la takd awarning letter tapi macam-macam boleh buat.. tukar jawatan ka department ka atau benda lain yang menyusahkan.. kalau nak..

    1001 macam benda boleh buat.. ada orang tak dapat bantuan kerajaan sebab orang tau dia sokong PR.. tu la profesionalnya kebanyakan orang BN buat kerja.. Orang macam ni mungkin ada juga kat PR.. tapi kita tak nampak lagi sebab mereka tak pegang amanah kerajaan Malaysia lagi.. Harap esok kalau PR pegang kuasa orang-orang sebegini kita perlu cantas..


    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja