Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 May 2013

KHAS: Beza Orang Melayu Dengan Orang Islam

Bhai... Lu tau dak ... sebenarnya ader beza orang Melayu dengan Orang Islam..... hahaha..... Mesti lu akan kater gua mengarut... dan aper kena mengena ini cerita dalam situasi orang nak PRU13 nih... hahaha... Ader bhai... ader kena mengena... dan benda nih tak mengarut...

Hahaha.... camnie.... Mari gua tunjukkan perbezaan antara orang Melayu dan Orang Islam....

  • Orang Melayu takkan pegang anjing atau babi... haram pada diorang..... tetapi Orang Islam takder masalah nak pegang anjing atau babi .... sebab sebenarnya ianya cuma najis berat .. tapi boleh diuruskan dengan menyamak/sertu
  • Orang Melayu akan takder masalah berjudi (laga ayam, tikam nombor, atau main daun terup) tapi Orang Islam akan menjauhkan judi.
  • Orang Melayu ramai yang minum arak dan minuman yang memabukkan tetapi Orang Islam akan menjauhkan diri dari meminum arak dan minuman yang memabukkan
  • Orang Melayu takder masalah nak berkhalwat, bersekududukan, berzina dan sebagainya... dah kira jadi macam stendet la nih.... Tapi Orang Islam akan menolak melakukan maksiat ini
  • Orang Melayu takder masalah membazir duit untuk bermain mercun dan sebagainya... tetapi Orang Islam sebolehnya akan mencuba untuk tidak membazir
  • Orang Melayu kalu jadi polis biasanyer akan cuba tunjuk lagak dan mengepow orang lain.... tapi Orang Islam takkan buat benda macam nih walaupun dier berkuasa.
  • Orang Melayu taksub dengan pemakaian baju melayu... kalu takder baju melayu tabley nak pegi solat Jumaat atau Hari Raya.... tapi Orang Islam takder masalah... janji pakaian itu bersih dan elok dier akan gunakan.
  • Orang Melayu akan sujud sembah kat dewa dan dewata raya... serta percaya bahawa dewa dan dewata raya itu maksum.... tetapi Orang Islam akan hormat dewa atau dewata raya selagi mana dewa dan dewata raya itu mengikut Al Quran dan Al Hadith serta hukum-hukum yang telah ditentukan oleh Allah Taala.
  • Orang Melayu akan undi calon BN walaupun diorang tahu calon BN tue rasuah dan banyak salahguna kuasa.... tapi Orang Islam dier akan pilih calon berdasarkan usul fiqh (selalunya memilih PAS sebagai wadah politiknya)
Hahaha.... ini baru sikit jer bhai..... lain kali kalu gua ader masa gua tambah lagi list nih.... gua dah nak mengantuk nih... pukul 8 malam nih ader urusan kat tempat client untuk upgrade Storage Server diorang.... yang lagi best tue... Storage Server nih link dengan Oracle 11G Database ... live plak tue... jangan kaput sudah lar.... hahahaha....

Solosai urusan nanti gua akan rempit balik Kemaman naik motor.... pergh.... dah lama tak naik motor tengah malam jauh-jauh nih.... ader la 120km malam nih nak kena travel.... hahaha....

kalu bungkusan berplastik camnie... mesti orang Melayu yang baling... kalu orang kafir dier baling tak pakai plastik pon.

6 comments:

  1. Betul la Bhai.. Ramai orang Islam Melayu ni dari orang Melayu yang Islam hahaha.. :)

    Raid takan ada masalah Bhai? erk tapi kalau kaput menjawab hahaha.. :)

    Selamat mengupgrade..

    ReplyDelete
  2. TERKINI!! SAH, ANWAR BERSUMPAH DEPAN KAABAH!!! http://www.youtube.com/watch?v=nKZIPJ0PMTw

    ReplyDelete
  3. TERBAIK DARI C++.SAYA DAH BANYAK KALI BERHUJAH SEPERTI HUJAH SAUDARA C++.MALANGNYA MELAYU MELAYU NI,SAMA ADA HATINYA DAH MATI ATAU TIDAK DILIMPAHKAN HIDAYAH OLEH ALLAH S.W.T KE ATASNYA. KADANG KADANG MALU TENGOK ORANG MELAYU. NAMPAK ANJING TEPI JALAN, NAK DISEPAK, DIBALING BATU SEOLAH-OLAH HAIWAN TU BUKAN MAKHLUK ALLAH. PADA MEREKA RASUAH, MENIPU DAN BANYAK LAGI KERJA KERJA MUNKAR MEREKA TIDAK MENJEJASKAN KEISLAMAN MEREKA. ANJING PUN REDHA AKAN KEJADIAANNYA. TAK KAN ALLAH MENCIPTANYA UNTUK DIJADIKAN BAHAN CERCAAN MANUSIA MELAYU SEPERTI INI.

    ReplyDelete
  4. berapa banyak mau sumpah oi lu punya pasal la tapi kalau Allah berfirman akan azab manusia yang jahat kalau ada manusia tak yakin itu berdosa. melayu pun dah banyak macam melayu la ni

    ReplyDelete
  5. nelayanbimbang.blogspot.comMay 2, 2013 at 7:32 PM

    CIPAN++,tq bro lu pautkan blog hampeh wa kt lu punye blog yg taraf gaban nih,tq byk2 sbb blog aku tu pun taraf hina jea..
    -aku dah tapau nasi ayam pakcik al-arqam tu utk ko,nanti aku poslaju ok..keh.keh.keh..

    ReplyDelete
  6. bhai,

    melayu belasah je rasuah, main toto, minum arak, kongkek pelacur, dll.. tapi bila time makan, dia tanya dulu, ni halal ke tak ni?..tau plak dia was2.. ajaib betul la.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja