Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 May 2013

Rakyat Patut Undi BN?

Bhai..... Lu tau dak.... rakyat patut undi BN.... sungguh... memang patut pon... BN terbukti bagoosh menipu rakyat Malaysia dan menyonglap harta negara selama 56 tahun nih..... jadi kalu rakyat undi BN... maka ader chan la BN boleh menipu dan menyonglap harta negara lagi sepenggal..... lagi 5 tahun.... hahahaha

Kalu tidak.... macam mana la orang BN terutamanyer pemimpin-pemimpin nak bayar ansuran kereta mewah diorang... ansuran banglo dan rumah mewah diorang... kos maintenance bini diorang yang banyak pakai duit tue... termasuk la yang berbinikan artis ... hahaha

Kesian la kat diorang... nanti terpaksa la pemimpin nih merempat homeless... terpaksa bercerai ngan bini  artis diorang.... silap-silap... bukan setakat kereta... kain baju pon ansuran tak abis bayar lagi.... Lagi pon diorang nih belanja sarapan pagi jer pon paling cikai lima enam ribu kosnya...

Gua pernah ader satu deal ngan sorang pemimpin BN dulu... ala yang berbinikan personaliti media elektronik....  masa berbincang untuk pengagihan keuntungan perniagaan.... gua peruntukkan lumpsum payment keuntungan sebanyak RM50 ribu setiap yang terlibat.... pemimpin BN nih siap bising marahkan gua... dier kata RM50 ribu tue hanya cukup untuk belanja sarapan pagi dier jer.... macam haramjadah jer gua dengar dier punya statement tue....

Jadi.. oleh itu... rakyat memang patut undi BN... kalu rakyat taknak undi BN... saper lagi nak undi BN... takkan la BN nak jadi kerajaan hantu kot... pasai diundi oleh pengundi hantu... hahahaha....

Sebab itulah di Pahang dan Johor ader hari HOL.... hahaha... sebab samer macam Chap Goh Meh.... hahaha (no pun intended to Pahang and Johorean)

5 comments:

  1. Bhai dari dulu aku tertanya2 hari HOL tu apa? HOLiday ke?

    ReplyDelete
  2. nelayanbimbang.blogspot.comMay 2, 2013 at 1:31 PM

    keh..keh..keh..org utara kan bhai,keh..keh..keh..alah negeri yg ustaz haron din bertanding tu kan bhai..keh..keh..keh..ada projek balak tu bhai kt hutan kalimantan borneo tuu..psal tu lah breakfast puluh ribu..keh..keh..keh..

    ReplyDelete
  3. najib bini rosmahMay 2, 2013 at 1:34 PM

    Semalam area gua ramai dapat barang free...
    Edar dari Hilux BN tepi jalan je bhai...
    Rakyat yang ambik payung free,
    baju t-shirt free,
    jam tangan free,
    tin biskut free,
    beras free,
    minyak motor RM15,
    angkut guna bas ekspress free,
    makan dengar ceramah free,
    sepatutnya undi BN...
    Benda free saja yang boleh menaikkan semangat Melayu memangkah BN...
    Tayangan lucah free,
    menaikkan barang dalam seluar pon ada...
    Sokong BN...Sokong BN...
    sebagai PEMBANGKANG BARU
    KERAJAAN MALAYSIA...
    ABU ABU ABU ABU ABU ABU ABU
    Gua jerit dalam kereta sambil kibar baju BN free gua...
    Kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  4. Kah kah kah... LAIN KALI LAH

    ReplyDelete
  5. payung baju free memang ada berlambak tapi yang agak mahal sikit macam helmet ke apa geng dia je dia bagi.. lol..

    kawan gua angin tak dapat dah la dia suruh bariskan motor pastu pangils orang-sorang geng dia bagi helmet pakcik abang lain yang dah susun motor tak dapek pun haramajadah..

    memang sengaja nak bagi roang marah BN kot? lol.. sure orang yang kena ni takan undi BN.. :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja