Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 May 2013

PRU13 : Inai Di Jari

Better Nation la konon.... poodah.... cukup la menipu selama 56 tahun....

Inai di jari telunjukmu..... hahaha

Engkau ketawa gembira di hari itu
Dikelilingi hai ramai si kaki ampu
Sedangkan aku berduka kerna janjimu
Yang manis bermadu tetapi bagai hempedu

( korus )
Alangkah indah temasya di PRU ini
Jejariku diinai satu persatu
Memberi tahu diriku sudah mengundi
Tinggallah aku sendiri jiwa merana

Andainya itu semua berupa erti
Bertahun janji ditempah hilang sehari
Membuat aku sedar diri sendiri
Betapa hinanya padamu diriku ini


3 comments:

  1. Pesanan buat pengundi.....
    Sebelum tangan dicalit dakwat...tolong ingatkat petugas spr....
    "Goncang dulu bang"....kahkahkah

    ReplyDelete
  2. Dakwat tu leh lagi dimanipulasi untuk kepentingan hidden agenda BN & SPR. No wonder la dipersetujui oleh proksi BN iaitu Jawatankuasa Pilihan Khas kat Perlimen bbrp tahun lepas... memang haramjadah !

    ReplyDelete
  3. Polis WAJIB undi bn,kalo pgkah bnda lain cmfirm kna buang hjung benua,so apa motif dorg ssah2 mngundi,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja