Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 January 2016

PRN Sarawak Selepas Tahun Baru Cina?

Bhai/DeeDee semua...

60 hari bukannya lama... dua bulan jer... Itu bermakna Pilihanraya Negeri Sarawak (PRN Sarawak) memang tak berapa lamanya lagi... Hahaha... tak sia-sia lah ni ... lu orang boleh tengok banyak bantuan turun mencurah setiap hari kepada rakyat Sarawak...

Dana dan Projek akan ada banyak... Itu belum lagi sekolah dan lain-lainnya dapat peruntukan... Hahaha

Tak caya... Tengok gambar dibawah ni.. hehe


Hail Hitler ... Oops Hail Hadi Awang

Bhai/DeeDee semua...

Hail Hitler ... oops.. Hail Najib Razak... oops... Hail Hadi Awang.... Hahaha

Dalam realiti semua kata-kata ini hanya sekadar cakap-cakap sembang deras dalam ceramah jer... tak boleh dilaksanakan... Even Ostad dan Olamak pon rasis... Hahaha... tak payah nak sembang la wei... Sesama agama pun nak rasis ... inikan pula dengan lain agama.... Hahaha....




This timeless speech from Charlie Chaplin couldn't be more relevant today... Taken from his 1940 movie The Great Dictator, Charlie delivers a hair raising speech that we should all take a moment to think about! The man famous for not speaking, comes up with one of the greatest speeches ever...
Posted by Motograter on Saturday, November 14, 2015

29 January 2016

Bila Budak-Budak Bercakap

Bhai/DeeDee semua...

Ader sorang mamat nih... Kerja cuma sekadar pegawai khas kepada Menteri Kewangan Kedua... Tapi perasan bagoosh bila nak bersembang bab risikan, ancaman dan keselamatan negara ngan gua... Lawak siot.... Dier ingat dier dah duduk jawatan tue dier dah tau semua aaa yang ader dalam jabatan kerajaan atau yang disebalik tabir,,,

Please la wei... Even yang dalam Cawangan Khas pun bukan semua tahu apa yang jabatan lain buat... Dalam Jabatan "E" Bukit Aman pun yang ader 6 ker 7 divisyen tu pon tak tau aper yang orang lain buat.... Dalam MIO pon macam tue jugak.. Tak semua orang tahu aper yang team lain buat...

So... Setakat duduk sebagai Pegawai Khas tue ingat dah tau semua tue... Tak payah la nak lebih-lebih... Hahaha


Jangan ingat Agensi risikan dan keselamatan Malaysia nih level cap ayam tak macam negara lain... Hahaha....kalau kita cap ayam... Takder la negara luar respek kat kita dalam bidang risikan dan keselamatan la wei... Malaysia bukan baru dalam hal risikan dan keselamatan ni bhai....dah lebih dari 60 ++ tahun dah kita buat kerja ni... Malah sebelum lu lahir lagi benda nih dah ader...

Itu belum lagi gua sembang cerita macam mana anggota kita boleh infiltrate dalam negara lain dan beroperasi di negara lain dalam krisis dan kancah geopolitik dan stategik.... Hehehe... Lu jer yang tak tahu....

Hahaha.... Lawak siot....

Ini Kenyataan Dewan Bebal PAS

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah tak tau nak kata apa dah kat Olamak-Olamak dalam PAS.... Bebal melantun-lantun... Hahaha...

Ini dah tak ada rupa kenyataan Dewan Ulama PAS melainkan kenyataan Dewan Bebal PAS.... Hahaha..

Hancuss lar..


28 January 2016

Duit Punya Hal, PAS Pastinya Bekap

Bhai/DeeDee semua,...

Lu tengok.. betapa pengaruh duit mengelabui mata pimpinan PAS... malah ramai dikalangan orang PAS terlibat dengan benda ni... Benda menjual agama.... Tarak percaya ka??...

Dah banyak kali gua bawak isu ni... Dan gua dah kena label macam-macam... walhalnyer yang melabel gua tu pon tak boleh bawak dalil yang Rasulullah s.a.w dan para sahabat yang 313 orang tu semua ader buat amik Upah Haji....

Urusan Haji Adalah Ibadah, Bukan Pelancongan.
Mengambil Keuntungan Dari Kenaifan Orang Ramai

Hahaha....

Sebab itu la gua tak terkejut kalu geng PAS akan bekap macam nak giler Tabung Haji... walaupun kebejatan dan skandal dalam Tabung Haji cukup membusuk... Semua pasai takut kuota Haji dan Umrah sudah tak dapat.... Cilaka kan.... Duit punya hal... Pas pastinya akan bekap...

Hampeh.... Siot ja..




27 January 2016

Mahathir Mohamed Baru Tersedar

Bhai/DeeDee semua...

Membaca coretan Mahathir Mohamed dalam blog dia menyebabkan gua asyik gelak besar... Betapa mangkuk ayun yang bernama Mahathir Mohamed baru tersdar bahawa negara Malaysia nih paling terkehadapan dalam bab rasuah nih...

Aper dier ingat masa zaman dier jadi PM ... Rasuah semua takder ker.... Poodah la... Mabuk todi betul lar... Masa zaman dier jadi PM la rasuah paling win... Paling kedepan sekali.. Lepas tu yang lain folo jer cara Mahathir Mohamed tu tadbir negara...

Lagi hancusss..

Bab Kehakiman kagi la tak boleh pakai... Semua rasuah sana sini.. Nih sampaikan Peguam Negara yang ader sekarang nih pon lagi macam hampeh... Boleh pulak dier kata takder kesalahan... Mahkamah tak bawak kes lagi... Dier dah umum tak bersalah...

Bodoh ker aper nih... Nak kencing pun agak-agak la... Duit yang frozen kat negara lain dan dalam Malaysia pon boleh release ker senang-senang... Nak bodoh kan macai UMNO dan PAS boleh la.... Orang lain sori aaa..,, sori maniam lar wei..,,

Aper daaa.. Nak kencing bab financial nih agak-agak la...

26 January 2016

Kesesatan Berpunca Dari Ostad

Bhai/DeeDee semua...

Artikel ni memang akan mengundang machai dan walaun untuk hangin satu badan... Sure akan ader ramai yang akan marah sama gua... Sure akan ader ramai yang akan benci sama gua.... Sure akan ader ramai yang tak puas hati ngan gua.... Sure akan ader ramai yang akan maki gua.... Sure akan ader ramai yang akan mengkafirkan gua....Hahaha....

Tapi sebelum lu orang nak hangin, marah, benci, tak puas hati, maki dan kafirkan tue... baca betul-betul aper yang gua maksudkan dengan tajuk artikel nih...

Okeh...

Cuba lu tengok sejarah..... sejarah ajaran-ajaran sesat yang ader dalam dunia nih.... cukup banyak kan..... semuanya bermula dengan Ostad-Ostad yang katanya ader ilmu... mola-mola depa ngajar molek... elok ikut apa yang dalam Al Quran dan Hadith.....

Lepas tue.... biler dah makin ramai yang folo kuliah dan ceramah depa.... mola dah jadi pentaksub... aper yang Ostad tu cakap mesti okeh jer... mesti angguk jer... takder yang salah... lepas dah jadi camtue... ader plak Ostad lain yang tak puas hati akan bawak group yang sokong dier untuk bantai Ostad yang ini... so masing-masing berlawan.... Ostad aku lagi betul dari Ostad kamu... Ostad aku lagi power dari Ostad kamu... Ostad aku lagi ahli hadith dari Ostad kamu....

Dah mola bergaduh...

Lepas tu plak... Ostad mola dah mentafsir Al Quran dan Hadith ikut kapla dier.... Aper ader hal.. pentaksub akan bekap... Pentaksub akan defend....

Nak bagi sedap plak... mola start bagi hadith dhaif... lepas tu nampak okeh jer... keluar plak hadith palsu..... Hahaha.,... Pentaksub layan jer... sebab pentaksub dah memang bodoh.... ngaji pulak jenis hafal..... hahaha.... Lepas tue guna nama Ulama silam..... guna nama Imam Mazhab...... bantai jer bukan ader saper nak semak... pentaksub pulak bodoh.... jenis ketegaq ayaq kaki ostad...

Hahaha.... Lepas tue.... Ostad akan mola buat benda-benda ngarut... ibadat yang ngarut.... ritual yang ngarut... dah nampak pentaksub jenis bebal.... mula dah start nikah batin la... yang ini semua berlaku lepas pentaksub dah tak kisah nak hulur duit ringgit kepada ostad... atas sebab konon nak hapuskan dosa riba.,.. dosa itu ini.... nak masuk syorga.... Hahaha.... Biler duit pon dah mudah depa nak kasik tanpa banyak soal... Ostad akan start jarum maksiat....

Ostad molakan dulu dengan kononnya nikah batin dengan Ostad akan memberikan ganjaran pahala dan hapuskan dosa... dah best dan pentaksub pulun angguk jer... yer la... kepala dah start layan zikir-zikir ngarut yang Ostad nih karang..... Mola sorang... kononnya Ostad kena nikah batin ngan pengikut untuk sahkan pengikut jadi ahli yang taat...

Dah best... Ostad jalankan jarum... Ostad nak tibai seks pulak kat semua pengikut yang anak dara... tak cukup anak dara.. janda dan bini pengikut pun dier tibai... Biler dah Ostad layan benda haramjadah nih.... lepas tue Ostad akan arahkan pengikut yang paling tinggi pangkat pun buat nikah batin... last-last jadi gang-bang....

Itu baru sikit.... Belum lagi ader yang pelik sampai last sekali ambil tindakan serang balai polis la... serang pejabat kerajaan la... serang sana sini pakai parang bagai.... Dana jangan cerita la... masyuk... yer la...semua orang nak hapus dosa dan dapat pahala... lagi banyak derma lagi bagoosh...

At the end..... benda nih jadi makin besar dan last-last dah sampai kemuncak ader Ostad yang ajak pengikut dier minum racun beramai-ramai... konon kiamat dah hampir.....

Ini semua bodoh..... Nasib baik Ostad yang ader sekarang nih dalam Malaysia cuma kaki kelepet duit dan burit ja... belum lagi ader yang ajak pengikut minum racun,., Stakat kelepet duit konon derma jihad tue semua dah kira common la kata orang putih... Hahaha... Tak cukup dengan kelepet duit derma... depa layan duit sampul (envelope) yang hat orang huloq lepas abis ceramah... yer la.. dah glamer... kena la pakai keter mewah bagai... malah ader yang siap bawak keter macam pelesit... macam haramjadah,... main projek ngan bini siap buat snapshot lagi.... bangang...... ini ker yang lu orang buat contoh ikutan... ngarut jer la....... Hahaha

Bab layan burit tue... ader yang buat realtime... ader yang buat secara Pay-Per-View.... Malah tak terkejut dalam satu kes Mahkamah Syariah nih.. ader Ostad yang sangkut kes pasai dier menjubur (meliway) bini dier hari-hari.... Alasan yang dier kasik aderlah sebab tergelincir.... pergh.. bangang ker aper.... Jangan terkezut bhai... Ostad yang menjubur ni level tinggi ilmu agama dier.... Hahaha

Hancuss la kalu geng Ostad yang tak ketahuan nih bercambah ramai dalam Malaysia.... Lagi ramai lagi makin sesat la lu orang... jauh dari ilmu yang Rasulullah s.a.w tinggalkan... Siddiq, Amanah, Tabligh, Fathonah....

Nasib la lu labu... Hahaha

Ader paham ka???

25 January 2016

Ostad Tak Ikut Sunnah

Bhai/DeeDee semua...

Sunnah Rasulullah s.a.w mengkehendaki orang lelaki berjalan dihadapan orang perempuan.... Ini adalah untuk mengelakkan fitnah...

Tapi,

Kalau sunnah yang sebegini simple pon Ostad tak amik pot... Tak payah nak sembang la konon pejuang Islam.. Siap buat novel picisan bertajuk Catatan Seorang Pejuang lagie... Hahaha

Ke memang jenis layan bontot? Hahaha... Pay-Per-View sungguh la... Hahaha




24 January 2016

Geng Ustaz Akhirnya Mengaku Juga

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Aper la nak diharapkan dengan Hadi Awang... Kalau tak ponteng tu maknanya itu bukan Hadi Awang la... Hahaha..

Rasa macam pelik biler Hadi Awang tak ponteng... Bukan main hebat itu hari angkat plakad "Bantah TPPA" ... Last-last ponteng jugak....

Hahaha...


23 January 2016

Itu Hari Cakap Bukan Main

Bhai/DeeDee semua...

Gua bantah TPPA secara duduk kat rumah jer... sambil tonton Pay-Per-View la... Hahaha... kena wala' la bos.. baru la jadi ahli yang Istiqamah Menuju Kemenangan... Hahaha

Sekadar nak citer jer.... Itu hari ader mamat tue cakap bukan main deras sembangnya... Hahaha ... tapi la nih dah terbalik-kot ... hahaha... lawak siot...

Hail Hadi ...




22 January 2016

Nama Ustaz Yang Tonton Video Lucah Terbongkar

Bhai/DeeDee semua...

Ustaz (hehehe kali ni gua guna perkataan ini) pun manusia biasa gak... Ader nafsu.. Ada hati.. Ader perasaan.... Dan yang pastinya tidak maksum... Hahaha... Tak kisah lah Ustaz tu muda ker tua ker.. Samer jer.... Tak kisah la Ustaz tue miskin ker .. kaya ker.... Atau Ustaz tue ader sorang bini ker atau ader sampai tiga empat bini...

Hahaha...

Tapi nak buat camana... Tunjuk lagak dan samseng punya pasai benda yang dok selama ni orang cover up jaga aib pon boleh gak kantoi... Hahaha... Aper ader hal...

Itu layan pay per view... Kita tau la dier tak pandai Bahasa German.... Kita faham la... Tapi kalu kos pay per view porno tue bukan setakat dua tiga minit tapi lebih lama.. Mau kos dier mahal... Kena pulak dicaj dalam matawang Euro ..., pening kapla takdak duit nak bayaq... 

Hahaha... Nasib la labu....

Tak betui kalu saman la .... Sudah havoc la dalam Internet... Hahaha ... Sori gua tak letak nama kat sini pasai gua wala' ngan Hadi Awang.. Gua ikut contoh dan teladan dier... Hahaha... Ahli PAS kena wala' la bhai.... Hahaha

Hancusa...

20 January 2016

Isu Mukhriz Mahathir Mudah Sahaja Diselesaikan.

Bhai/DeeDee semua...

Maaf :

Sekadar buat lawak. Untuk meredakan keadaan di Kedah kes Mukhriz Mahathir, gua nasihatkan Najib Razak supaya buat solat isytikarah macam yang Nasruddin Hassan at-Tantawi buat baru ni. Baru semua orang respek.

Barulah semua orang PAS akan lebih sokong Najib Razak.. Nak lagi best... buat Solat Isytikarah dengan berimamkan Hadi Awang atau Haron Din...

Hahaha

19 January 2016

Sekeping Gambar Seribu Cerita

Bhai/DeeDee semua..

Just nak upkan gambar nih jer.. Sekeping gambar seribu cerita..

Hahaha


18 January 2016

Unit Amal PAS Yang Baru

Bhai/DeeDee semua,,,

Biar gambar jer yang berbicara yer.., First time in history of PAS (circa 2016) PAS has now dis-abandoned their "Unit Amal" team....

Hebatlah siku lutut.... Hahaha ... bawak samseng Teluk Bahang sebagai pengiring.... Hahaha... terbaiklah.... Takkan kes Mahkamah kat Pulau Pinang pasai fitnah Lim Guan Eng pun cuak kot.. Hahaha

Pergh.. Ayahanda Samad Apacino dan Ayahanda Zaki Yamazaki pun ada la.... Hahaha.... Ayahanda Alen Castello mana?


17 January 2016

Membalak Bersama Olamak

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... tak ader aper yang gua nak katakan melainkan gelak jer la... Hahaha... konon gimik nak buang pangkal pokok yang rosak... walhal sebenarnya inilah gimik kepada "Membalak Bersama Olamak"

Hahaha...

Lawak siot..


Ini Mesti Kerja Macai PAS

Bhai/DeeDee semua...

Nampak sangat la tin milo sekarang dah kurang sunbangan... Nak print banner vinyl pun tak ada duit.. Hahaha

Ini mesti kerja macaI PAS.... Hahaha

Opps.. Sori... Bukan kerja Macai PAS... Tapi ini kerja WALAUN .... Walaun PAS yang sengkek... Sebab tin milo dah kosong... Hahaha


16 January 2016

Hadi Awang Tidak Sebanding Ibrahim Libya

Bhai/DeeDee semua...

Hadi Awang tak pernah kena tahan, tangkap dan dakwa.. Tiap kali ader demo yang ader Hadi Awang didalamnya.. Kalo ader serbuan atau tear gas... Hadi Awang paling awal chow.., lari atau dilarikan... Keputusan yang Hadi Aang buat banyak yang sekerat jalan lepas itu banyak u-turn... Tak konsisten...

Tak macam Ibrahim Libya.. Dia berani mempertahankan apa yang dia perjuangkan.. Malah dia sanggup berkorban nyawa atas apa sahaja tindakan dan keputusan yang diambil. ibrahim Libya bukan seorang yang mudah beralah..

So... Hadi Awang tu sebenarnya tak ada lah hebat sangat... Naik jadi ketua pun pasai Fadhil Noor yang tunjuk...

Ader paham ka???

14 January 2016

Tukar Guna Vending Machine Lagi Bagus.

Bhai/DeeDee semua...

Zaman sekarang zaman teknologi... Aper ader hal lagi nak guna tenaga kerja manusia kalau setakat nak bagi pingat, darjah kebesaran dan hadiah...

Itu semua boleh diambil alih oleh sistem robotik... Boleh dikendalikan dengan guna sistem "Vending Machine"...

Lu huloq masuk duit dalam "Vending Machine" lepas tu tekan butang, nanti mesin akan hulurkan apa yang lu bayar tue... Lu bayar mahal lu dapat la barang yang selayaknya... Ikut harga la...

Samer gak kalu bagi pingat dan darjah kebesaran ... Bayar bagus baek punya... Tekan butang "call".... Tunggu masa amik  la pingat dan darjah kebesaran...

Hahaha ... So aper ader hal gantikan dengan "Vending Machine" ... Kos operasi pun tak semahal kos pengurusan manusia yang buat benda yang sama... Malah lagi senang "maintenance"... 

Sebab manusia yang buat benda ni biasa telan lagi banyak sen dari "vending machine"...

Ader paham ka???

12 January 2016

Flashmob Nenen? 18SX 18PL

Bhai/DeeDee semua...

Orang Melayu kalau tak pervert, lucah dan sensual maknanya bukan Orang Melayu la... Cuba tengok berapa banyak dalam pasaran ubat kuat, ubat besar, ubat panjang, ubat kemut, minyak belacak, minyak senyonyong, minyak dagu dan sebagainya...

Dalam pasaran dijual secara terbuka dan tertutup.... Ditampal-tampal di pangkal pokok, tiang telefon, tiang elektrik, box TNB, pondok tunggu bas dan sebagainya....

Semuanya sasaran untuk Orang Melayu...

Sebab itulah biler ader geng BFM (Breast Feeding Moms) yang buat selfie dan flashmob nenen kat public... Kecoh satu Malaysia.. Kecoh dalam media sosial... Whatsapp, Instagram, Facebook... Semua kecih pasai tetek, pasai nenen, pasai kopek, pasai buah dada.... Semuanya lucah dan seks... Semuanya sensual....

Bangang aaaa.... Pervert tak abis...

Tak payah la nak sembang berlakon baik la wei ... Hangpa sendiri pon terujua sebenarnya tengok nenen, tetek dan kopek gebu... Mengaku jer la.... Hahaha... Bodoh aaaa..


10 January 2016

Hadi Awang Pernah Kena Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Satu ja gua nak kasi tau lu orang... Sepanjang perjalanan politik Hadi Awang... sejak isu AMANAT HADI sampailah ke zaman sekarang..... Ader lu orang pernah lihat Hadi Awang kena macam nih ka? Kena lokap pon tidak pernah la wei... Walhal banyak benda yang dier mengapi-apikan sentimen ahli parti....

Hahaha.....



Prayers for Aduka Teruna
Posted by Nazri Deraman III on Saturday, January 9, 2016

09 January 2016

Ini Kerja Budak Budak

Bhai/DeeDee semua...

Tempohari Hadi Awang kata angkat placard nih kerja budak-budak.... Siap dier gelakkan lagi masa temuramah nih kat TV... La nih dier dah buat benda yang die sendiri kutuk.... 

Hahaha.... Olamak mabuk pil kuda...


08 January 2016

Keturunan Temenggong Buat Hal

Bhai/DeeDee semua...

Kalau ikut syarat memang tak layak jadi Sultan sebab bukan susur galur yang betul... Naik pun kerana sokongan British... Lagi mahu sembang hebat... Ugut sana ugut sini... 

Maaflah gua tak berapa respek pasai Temenggung itu bukan susur galur Sultan.... Temenggung tu cuma pegawai Istana je.... Tak lebih dari itu... Lainlah kalau keturunan Sultan yang betul okeh la jugak boleh direspek...

Nih gua baru dimaklumkan.... Ini gua nak habaq ... Lu orang jangan sembang tunjuk samseng... Geng gua di Agensi akan peratikan perangai lu orang... Agak-agak la dalam tindakan tu...


8th January 2016

Dear friends,

URGENT APPEAL: Arrests of Khairul Nizam (Aduka Taruna) 

Khairul Nizam was arrested with no reason given at his home in Kota Bahru on the morning of 8th January 2016. At the moment, the reason of his arrest was not provided by the Police from IPK Kota Bahru.

Khairul Nizam had previously submitted himself for questioning at Dang Wangi on the 28th December 2015 to assist with the investigation of alleged sedition and was soon after arrested at Dang Wangi. Fortunately, he was released after a brief remand.

As of now, SUARAM have information that Khairul Nizam is being taken to IPD Johor Bahru Utara and would reach there tonight. Hours after his arrests, the reason of his arrest still have not been informed. Lawyers are actively trying to ascertain the reason for arrest and his present location. 

The unscrupulous manner in which the Royal Malaysian Police conducted the arrests and the subsequent refusal to provide adequate information to family and lawyers is questionable if not illegal. With this ‘blackout’ of information and the manner which the Royal Malaysian Police have acted in, SUARAM is concerned for the safety and security of Khairul Nizam. 

On this note, Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) strongly condemns the arrest of Khairul Nizam on the 8th January 2016 and demand that Khairul Nizam be released from this unnecessary and unjustified arrest. 

Released by,
Sevan Doraisamy
Executive Director 
SUARAM

URGENT ACTION NEEDED:
Please send in a letter of protest to the Government and the Royal Malaysian Police to express your strongest condemnation of the arrest of Khairul Nizam and demand for the police to released Khairum Nizam immediately.

Sample Letter:
Inspector-General of Police
Tan Sri Khalid Abu Bakar
Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia
50560 Bukit Aman,
Kuala Lumpur

Dear Sir,

Arrest of Khairul Nizam (Aduka Taruna) on the 8th January 2016

(Organization Name or We) strong condemn the arrests of Khairul Nizam by IPD Kota Bahru barely two weeks after his release from Dang Wangi on the 28th December 2015.

Despite his willingness to cooperate as shown by his attendance on the 28th December 2015 at Dang Wangi, the police force of IPK Kota Bahru have seen fit to arrests Khairul Nizam at his home in Kota Bahru on the 8th January 2016.

On this note, we demand that Khairul Nizam be released immediately!

Yours sincerely,
(Name)
(Title)

Email, Fax or Send Letter to:
Inspector-General of Police
Tan Sri Khalid Abu Bakar
Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia
50560 Bukit Aman,
Kuala Lumpur
Email: abkhalid@rmp.gov.my & kpn@rmp.gov.my
No Tel/Fax: 03-22662222/03-20707500
CC to:
IPD Johor Bahru Utara
Jalan Putih Skudai,
Johor Bahru Utara,
Johor Bahru.
Email: kpdjbu@rmp.gov.my
No Tel/Fax: 07-5561222/07-5563122
IPD Kota Bahru
Jalan Padang Tembak,
Pengkalan Chepa,
16100 Kota Bahru,
Kelantan.
Email: hea_kb@rmp.gov.my
No Tel/Fax: 09-7752200/09-7744022
--
SUHAKAM
Tingkat 11, Menara TH Perdana,
1001, Jalan Sultan Ismail,
Bukit Bintang,
50250 Kuala Lumpur,
WP Kuala Lumpur
Email: humanrights@suhakam.org.my
No Tel/Fax: 03-26125600/03-26125620

07 January 2016

Korang Tak Pelik Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Gua sekadar nak tanya jer... sebab pelik tadi ader member highlight benda nih kat gua... Garuk kapla gua nak bagi jawapan yang tepat dan tuntas... Hahaha

Nih dier soklan tue...

Ostad UMNO walaupun hebat dalam keilmuannya jarang yang perasan diri tu Olamak.

Tapi,

Ostad PAS walaupun baru habis belajar @ baru join PAS sudah ada yang perasan jadi Olamak.

Korang tak rasa pelik ke?

Hahahaha... Macam celaka aaa geng Envelope nih kan... Hahahaha

05 January 2016

Siapakah Azli Taliban?

Bhai/DeeDee semua...

Siapakah Nor Azli Musa?

Ader orang kata dier Taliban (biler dier berada di Afghanistan?).... Ader orang kata dia Ostad (biler dier belajar di Yaman, Jordan, Mesir, Mekah atau Madinah?).... Ader orang kata dier Mujahidin (biler dier terlibat jadi Mujahidin?)...

Ader orang kata dier SB ..... hahaha..... yang ini gua no comment...
Tapi pada gua dier nih aderlah "Agent Provocateur" jer.... Hahaha... tak lebih dari tue..


Video Hasutan Ostad Azli Taliban Sehari Sebelum Himpunan Bukit Chandan
Ini Video Hasutan Ostad Azli Taliban sehari Sebelum aksi guling2 Depan Istana Bukit Chandan.. Dia Menghasut, dia Menghilang di hari himpunan!! ketika Mereka di bicara mamat Jambang ini pun Hilang.. Ada Yg Kata Aku Menipu Bila Mengatakan 13 Penyokong PAS yg dipenjara 10 Bulan Akibat hasutan si Ostad Azli Taliban.. Untuk Pengetahuan aku berada dan berkampung disana.. di Kediaman MB Perak.. Video ini adalah 20% dari hasutan Ostad Azli Taliban.. Jangan2 dia SB cukup la.. Mcm Mokhtar Senik Menghasut dan Membakar Semangat Anggota Almaunah.. last2 Anggota Al-Maunah digantung Mati.. dia Kawtim ISA 6 Bulan lepas.. sekarang mereka Mengasut dalam PAS.. jaga jaga lah... Konon2 Nyawa sebagai taruhan dan mati Sebagai sebagai Galang ganti.. tapi dia Menghilangkan Diri dihari Himpunan.. Ciss..
Posted by Ipoh Mali on Thursday, March 19, 2015

04 January 2016

Setelah Kena Sound

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Akhirnya... Kuantan Port Consortium mengeluarkan kenyataan.... Bahawa kesan laut jadi merak bukan sebab Bauksit... Tapi ... Sebab kesan dari banyaknya ikan merah yang berada dikawasan tue sampai warna air jadi merah........ Hahaha... Macam gampang kan...

Hahaha... Punya lah takut pada sembahan harian depa... Manusia yang disembah... Hahaha

So sekarang ni... Biler sudah kena sound kat belakang.. Terus tukar statement... Hahaha... Takder telor ker wei... Hahaha


Kenapalah Macai UMNO / Najib Razak Bongok Sangat?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha...  takder aper yang boleh melawan kebongokan ini... Hahaha... memang paling win lah... Hahaha... Aper dier ingat ini zaman Kesultanan Melayu Melaka ke? Hahaha

Kalo gitue aaa... tak payah la ader Angkatan Tentera bagai... baik semua harap Cina handle...

Bodoh.... bingai... bangang.... Mangkuk nih mesti tak tahu bahawa Malaysia ader perjanjian keselamatan dengan Australia dan New Zealand serta Komanwel.... Bangang betul lah.. patut lah Hadi Awang suka sangat dengan UMNO... pasai sama spesis bangang... Hahaha


03 January 2016

Jaga Jaga

Bhai/DeeDee semua...

Sekarang tahun 2016 ... Ini tahun Pilihanraya.... tak percaya... lu orang tunggu dan lihat ja nanti.... Hahaha.... jangan marah gua... pasai gua dah kasik hint dah.... Hahaha.... Mana gua tau... hahaha... ader la sumber gua....

Aper-aper pon.... Ini pandangan peribadi gua.... takder kena mengena dengan Agensi atau mana-mana...

Semua negeri akan haup kepada BN.... BN akan menguasai negeri dan Parlimen.... yang ader tinggal pon sikit ja... Bab dinegeri Pulau Pinang.... BN akan dapat rampas beberapa kerusi disana.... DAP akan jadi cuak...

Selangor.... Hahaha.... jangan terkojot kalo gua katakan Parlimen akan dikuasai oleh BN ... manakala DUN pulak...banyak kerusi BN dapat amik alih.... Hahaha

Ini gua punya nampak la....

Oh yer... mesti ramai yang akan tanya pasai Kelantan dan Terengganu.... Pada gua Kelantan akan haup ke BN.... BN akan kuasai Parlimen dan Negeri.... Terengganu pulak... tak leh nak kata aper... PAS akan kalah teruk di Terengganu.... Hahaha

Tapi.....

Ader tapinyer la bhai..... hehehe.... Tapi semua ini dapat dipangkas abis kalo parti-parti yang bukan Pro BN mahu guna otak la.... Hahaha... Setakat nih... gua nampak macam takder akal jer... hahaha... Padan muka la we... Hahaha

BTW... gua akan lebih kerap update blog nih ini tahun.... jangan terkojot aaa....

BANZAI....

02 January 2016

Sembang Boleh Lah.

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Lu orang dengarlah sembang kata Kabinet ader kuasa... Kabinet boleh arahkan... Hahaha... Macam la orang tak tahu apa sahaja berkaitan galian dan tanah adalah dibawah kuasa negeri... Tambah lagi... Ini Pahang la... Ini bukan Wilayah Persekutuan... Suka la nak tadbir camana...

Aper bodohnya kata Kabinet ader kuasa... Haha... Sembang boleh lah.... Haha...


Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1