Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

31 August 2017

Selamat Hari Kemerdekaan

Bhai/DeeDee semua...

Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun... Huhu... Merdeka dari siapa aaaa? Majlis Professor kita kata Malaysia tak pernah di jajah... jadi dari mana kita dapat Kemerdekaan?

Tak logik kalu kita sambut hari Kemerdekaan walhal kita tak pernah dijajah... Bengong ka apa???

Aper pon... sebenarnya... kita masih lagi terjajah ... masih lagi tidak merdeka... tapi bukan dengan orang lain... bukan dengan bangsa lain...

Tapi kita masih terjajah dengan UMNO dan Barisan Nasional...  kita diperhambakan dengan perlbagai cukai, GST, sekatan minda dan ekonomi malah kita diperhambakan dengan politik...

Macam sial kan.... Huhuhu

Jadik... macam mana mau Merdeka... tipulah... Ader geng ugama pon sama spesis tak boleh pakai... kaki belit gak... huhuhu... macam gampang ja...

Hidup Komunisma... hahaha

Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!

Hahaha.....

28 August 2017

Pergh, Waraknya Kaki Pukul Nie?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai orang tahu Amir Bazli kena pukul... kena belasah... Hahaha... cuma kes polis ini jadi rumit... jadi kompleks... dan akhirnya masuk bawah timbunan kotak-kotak dan fail kat bilik stor fail... kat satu bukit tue...

Hahahaha...

Aper pon... sejarah pukul dan belasah tak boleh nak tutup mulut orang... orang tetap bercerita... kalu tak ... takkan la ader peribahasa Melayu kuno yang mengatakan.... "Manakan bangkai gajah nak ditutup dengan nyiru" ... atau "Mulut tempayan boleh lah ditutup, mulut orang belumlah tentu"...

Kalu ikut peribahasa Melayu Raver ... "Benda ader dalam FB dan IG, mesti akan viral" .... hahahaha



Tapi biler tengok mamat nie yang cukup bangga dengan kaum kerabat dier di Jawa tu jadi nampak macam warak dan "insaf".... maka gua ber "tabayyun" la... "Husnudzon" la sikit...

Hahahaha.... menjadik la lakonan dier ni... boleh sama level ngan Rahim Noor atau kalu tak pon dengan Rajinikant... hahahaha

Hahahah....

Tuan Guru Pun Tak Maksum ...

Bhai/DeeDee semua...

Iman dan amal tidak menjanjikan apa-apa kalu nafsu menguasai diri... Nafsu boleh datang dengan macam-macam cara dan bentuk... Sehebat mana pun manusia, selagi dia adalah manusia sedikit sebanyak akan ada juga dikuasai oleh nafsu... sebab kita semua tak maksum...

Nafsu terhadap syahwat, nafsu terhadap kebendaan, nafsu terhadap kuasa dan pangkat.... Semua ini boleh mempengaruhi semua "Insa'an" ...

So... janganlah taksub sangat dengan Tuan Guru ka, Tok Guru ka atau Pimpinan.... sebab selagi dier adalah manusia.... tetap boleh hanyut punya....

Duit, Syahwat, Kuasa. Pangkat serta  Pengaruh memang boleh mengelabui mata dan pemikiran manusia.... Tambah lagi ader yang taksub dan berpemikiran jumud....

Hahaha.... Ader paham ka???

Hahahaha


27 August 2017

Bila Pulak Kita Nak Tengok Macam Ni Di Malaysia?

Bhai/DeeDee semua...

Bila pulak lah kita berpeluang tengok senario macam ni di Malaysia... pemimpin korup lari tak cukup tanah selepas di gulingkan .... hahaha





Tapikan....

Tapi... rakyat Malaysia agak pengecut sikit... tak berani macam rakyat Indon, Pinoy atau Siam... sebab itu pemimpin korup cukup bermaharajalela di Malaysia...

Hahaha.... nak buat camana... dah dididik macam tu sejak dari zaman Hang Tuah lagi.... hahaha....

Bertabahlah nak... hahahaha

25 August 2017

Ular Menyusur Akar Tidak Akan Hilang Bisanya ...

Bhai/DeeDee semua ....

Syabas buat Khairy Jamaludin... Lu memang hebat... Ular menyusur akar tidak akan hilang bisanya ....

Terbaeklah...



Inilah sebenarnya teknik menganjing tahap Dewa Jalan Duta .... hahaha .... kalu benda macam ni selalu diterapkan oleh Khairy Jamaludin... gua pasti dan cukup kompiden yang dia selayaknya menjadi Menteri Belia dan Sukan ... walaupun Pakatan Harapan berjaya memerintah Malaysia...

Hahahaha.... 

Orang cabar, dier terus berani datang... itu baru lah otai... itu baru lah berani... itu barulah anak jantan....

Yang mencabar tu cukup jantan kah kalu berada di tempat Khairy Jamaludin???? Atau sekadar jadi RAVER ja.... hahahaha

Bayangan Sudah Ada ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... bagi yang terleka dan terlena... ini masanya akan terkena... hahahaha... hint sudah diberikan... tanda-tanda sudah ada... bayangan sudah keluar...

Lagi mau lena dan leka....

Babai bebeh....

Kurang 90 hari.... kurang.... amat kurang...


24 August 2017

Hebat Samgat Ker?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... gua memang nak gelak biler baca kenyataan cabar mencabar macam bebudak berhingus tak bersubat nih.... hahahaha



Hahaha.... Bukan aper.... yang nak mencabar tu rasanya tak layak pon terpilih untuk mewakili negara dalam SEA Games... sebab kalu layak mesti diorang akan tercalon...

Hahaha.... sekarang kita cerita dalam konteks Negara... bukan dalam konteks negeri sekangkang kera.... bukan.... kalu nak kira masing-masing ikut kepala negeri sendiri... jangan la join Persekutuan Tanah Melayu dulu... hahaha...

Sembang lebat dah level bebudak berhingus tak sunat lagi... Hahaha... lawak siot... 2 Tahun lagi pastikan team yang rasa hebat tu masuk bertanding kat SEA Games aaaa.... jangan setakat sembang ja lebih...

Listed la team lu kalu hebat sangat.... kita tengok ader tercalon ka tidak... Jangan guna kabel aaaa masa nak masuk pemilihan tu aaa....

Hahaha.... adoyailah.... macam bebudak...

Sejam atau 32 Tahun?

Bhai/DeeDee semua...

Kalu Abdul Hadi Awang diberikan satu jam siaran langsung di TV agak-agaknya berapa lama sebenarnya yang akan dia habiskan dengan merapu lari keluar dari tajuk? 



Hahaha... sebab dah banyak kali dah dia diberikan peluang... ceramah di pentas selama 32 tahun... berapa banyak agaknya yang dier dah bagi penjelasan detail isu Amanat Hadi tu...

Tapi pada gua.... itu semua sekadar program cover line jer... nak satu jam la ... aper la... Buat FB Live 24 jam pon boleh... lagi ramai boleh view.... hahahaha

Cuba tanya Abdul Hadi Awang.... apa deal yang dier pernah buat ngan Cawangan Khas ... lebih 36 tahun dulu....  lepas dier keluarkan Amanat Hadi tu... Cuba tanya dier kenapa dier tak kena tahan dan soalsiasat dibawah Akta Hasutan pada 1981 dan tahun-tahun berikutnya...

Cuba tanya dimana dier berada pada hari kejadian Memali... Cuba tanya dier tentang kedatangan dua orang pegawai Cawangan Khas berjumpa dia pada 1984 dan seminggu sebelum Insiden Memali...

Hahaha.... adakah ader deal atau Abdul Hadi Awang adalah sebenarnya "sleeper agent" .....

Fail dan dokumen semua ader boh... video dan transkrip pon ader.... Hahahaha

19 August 2017

Mabuk Fill Kudha Lagi Abdul Hadi Awang Ni...

Bhai/DeeDee semua ....

Boleh tak lu orang bagitau kat Abdul Hadi Awang.... kot-kot dier terlupa pasai baru kuar spital .... bahawa yang dok ada ni memerintah Malaysia adalah dari kalamgan Melayu Islam la...



Najib Bin Abdul Razak adalah seorang Melayu Islam walaupun mempunyai susur galur Bugis...

Jadi ... aper cerita Abdul Hadi Awang dok bagi karangan lebih 600 patah perkataan sembang konon perlunya Melayu Islam menjadi tonggak kepimpinan negara.... Dier lupa ker yang sekarang ni Malaysia dipimpin oleh orang Melayu Islam?

Dah wayar putus ka???

Huhuhu... agak-agak la Abdul Hadi Awang ooi kalu nak rasis pon... Hanya ada satu negeri jer yang tak dipimpin oleh Melayu Islam.... yang lain semua dipimpin oleh Melayu Islam.... 

Ker Abdul Hadi Awang jeles pasai dia cuma dapat jadi Menteri Besar Melayu Islam sepenggal jer tak macam Ketua Menteri Cina Kafir yang dah memerintah satu negeri tu dah lebih dari satu penggal....

Hahaha.... kot nak jeles pon agak-agak lar.... Cina Kafir tu mentadbir secara professional tak macam Melayu Islam sepenggal yang tadbir negeri penyu macam bebal jer tempohari....

Hahaha... boleh plak Abdul Hadi Awang kata ader spesis Melayu Islam bebal.... hahaha.... berat nanang dah lepas operate ni.... huhuhu... dah makan ubat ke belum nih??? makan la ubat yang doktor bagi... jangan la tibai Fill Kudha.... 

Hahaha..... alamak... gua dah terikut buat karangan lebih 600 patah perkataan.... huhuhu.... hehehe...

16 August 2017

SPRM, Yang Mana Satu Prosidur Betul Ni?

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak bawak isu S.O.P SPRM ni bagi proses permohonan tahanan reman di Mahkamah.... Yang mana satu betul...

Kes SPRM adalah semuanya berkaitan dengan rasuah atau salah guna kuasa... sebab itu diorang punya bidang kuasa...

Jadi... dalam kes permohonan tahanan reman... adakah perlu tahanan digari semasa proses membawa mereka ke Mahkamah atau tidak perlu digari...

SPRM perlu perjelaskan kepada rakyat S.O.P ini kerana apa yang rakyat lihat sekarang adalah sikap "double standard" yang dibuat oleh SPRM...

Jadi yang mana satu prosidur yang betul? atau prosidur ini bergantung kepada siapa yang mereka sedang tahan?

Bergari...


Tidak Bergari...



15 August 2017

Penghasut Sampai Jadi Kes Memali Tu Siapa?

Bhai/DeeDee semua...

Betul Mahathir Mohamed adalah terlibat dalam Insiden Kes Memali... Betul... ini memang terbukti dan fakta... Malah ramai sangat yang tahu...



Tapi....

Janganlah kita dok salahkan Mahathir Mohamed seorang jer dalam Kes Memali ni... kita kena salahkan jugak penghasut yang memulakan dan membakar sentimen pada masa tu....

Yang menghasut dan membakar sentimen sampaikan UMNO itu kafir, sembelihan tak halal malah sampai ada yang bercerai laki bini janglah kita lupakan dan buat derk...

Penghasut tu tak lain tak bukan adalah Abdul Hadi Awang itu sendiri dengan Amanat Hadi yang diucapkam di Banggol Peradong dulu...

Pasai Abdul Hadi Awang ni la maka insiden Memali boleh menjadi medan pertempuran dan menyebabkan kematian dan kecederaan....

Sialan betul lar...




14 August 2017

Salut Gua Buat Khir Toyo

Bhai/DeeDee semua...

Satu gua respek ngan Khir Toyo... dier berani terima hukuman... Isu salah atau tidak itu isu lain pada gua... Sebab persoalan benar atau salah dalam konteks politik di Malaysia cukup tipis perbedaannya...



Bila Adman Mansor tetiba tibai Khir Toyo... memang wajarlah Khir Toyo melompat dan bertikam lidah... Betul Khir Toyo bersalah, tapi tidakkah UMNO juga bersalah?

Macam biler Mahathir Mohamed dipersalahkan isu Memali.... dan diungkit kembali kes tu... pada gua ... betul Mahathir Mohamed bersalah... tapi yang lebih bersalah adalah penghasut yang lebih awal membuat onar sehinggakan isu kafirnya UMNO jadi bahan.... so... wajiblah Abdul Hadi Awang juga dipersalahkan dalam kes isu Memali sebab dialah penghasut utama masa tue.... 



Jadi...

Lu orang patut baca diluar konteks...

12 August 2017

Insuran / Takaful Sama-Sama Kaki Menipu

Bhai/DeeDee semua....

Benda nih dah lama gua suarakan... Kedua-dua institusi ni memang kaki penipu... Kalu diorang tak menipu macam mana diorang nak buat untung... Inilah bisnes paling sembang kuat...



Agen-agen syarikat yang buat marketing kat level bawah ni bukan main sembang nak bekap syarikat Insuran / Takaful yang diorang join... masing-maaing akan guna ayat lebih kurang sama... kalu ader ayat Al Quran atau Hadith yang boleh diorang gunapakai... pasti diorang akan guna...

Hahaha.. Walhal adjuster Insuran / Takaful dah ditekankan cari jalan kalu boleh nak bagi paling kurang bayaran pampasan.. kena pastikan walau apa pun syarikat mesti untung... kalu boleh ader terma dalam polisi yang boleh melepaskan syarikat Insuran / Takaful dari bayar pampasan adalah lagi baik.... 

Pemilik syarikat Insuran / Takaful depa akan cari jalan supaya pelabur atau pemegang saham syarikat akan dapat untung besar setiap tahun... itu main priority diorang...

Kalu ader syarikat Insuran / Takaful yang bangkrap tu... ader dua jer sebabnya...

1. Pengurusan bodoh lagi bangang
2. Nak mengelat dari bayar pampasan sebab nak kalu bayar nanti untung pemegang saham syarikat jadi ciput....

Kas Medical.... lagi kuat menipunya..... huhuhu

Macam gampang jer....

11 August 2017

Bila Pak Lah Bangun Tidur?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Pak Lah ni time terjaga jer mesti akan keluar statement lucu.... Hahaha...


Hahaha....

Aper la yang Pak Lah tahu pasai Kes Skandal Forex ni... hahaha.... Pak Lah blur la wei... dah bertahun dier blum... masa jadi TPM dier blur... Masa jadi PM dier blur...

Masa dia jadi PM dulu.... semua keputusan datang dari wahyu KJ.... hahaha .... tu pasai la blur....

Hahahaha

10 August 2017

Cantik Kening Nenek Nie

Bhai/DeeDee semua...

Ini baru nenek ni punya kening... belum lagi kening Ustazah Mashitah.... hahaha... lama tak dengar komen Ustazah ni... hahaha


Bab kes yang nenek ni komen gua ader satu jer hukuman buat mamat saiko seks ni...

Masukkan catether dalam konek mamat ni selang sehari dan sentap bawak kuar catether tu selang sehari selama mana mamat ni dihukum penjara.

Lakukan juga sebatan bukan pada badan mamat tue tapi kepada konek mamat tu sekali selang sehari selama mamat tu dihukum penjara. Pakai rotan yang halus yang telah dibelah.

Bagi hukuman liwat pulak... masukkan alatan bergerigi dalam buntut dia dan sentap balik. Lakukan sekali selang sehari selaman mana di hukum penjara.

Dan...

Bagi jer penampor kat Abdul Hadi Awang yang dok asyik takder dalam sidang Parlimen setiap kali RUU355 ader dalam senarai... lepas bagi penampor, tanya kat dier berapa lama lagi nak tangguh usul dan bahas.... ader peluang itu hari boleh pulak mintak tangguh.... aper daaa...

Hahahaha....

09 August 2017

1MDB Adalah Sama Dengan ENRON

Bhai/DeeDee semua...

Gua bab financial ni tak berapa la otai sangat walaupun gua mengemudikan dua syarikat berstatus International yang nilai rekod kewangan tahunan sekitar puluhan juta RM...

Tapi biler gua dok tengok kemelut 1MDB ni... tetiba jer gua teringatkan kat syarikat ENRON di US dahulu yang bermasalah sampaikan hampir goyang Institusi Kewangan disana...

Cumanya ENRON tak dibawah jagaan Presiden Amerika jer... tak macam 1MDB.... 

Sampai ke hari ni gua pelik sebab gua tak tahu berapa ramai staff 1MDB dan apa produk yang dihasilkan... 1MDB ni nampak sebijik macam skim Ponzi jer pada gua... sebijik skim cepat kaya...

Produk takder... tapi duit untung atas rolling ja.. pinjam sana sini... rolling sana  sini... pastue klaim untung..... Hahahaha...

Hebat kan Malaysia ni.... hahahaha....

Terbaek....

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1